Witajcie !
Ostatnio trafił mi się całkiem fajny newgen, postanowiłem że wykorzystam cały jego potencjał.
W związku z tym pojawiło się w mojej głowie kilka pytań.
1.Mógłby ktoś napisactaki jakby "przedział" przykładowo: 15 - 17 lat - drużyna juniorska, trening z juniorami ; 18-20 drużyna rezerw, jeśli dobry to gra z ogórkami i w pucharze; 20-22 jeśli za słaby na pierwszy skład to wypożycznie itd.
2. Czym się różni trening juniorski od treningu normalnego(tego w pierwszej drużynie), jeśli powiedzmy 15-nasto latka dam do pierwszej drużyny na trening z seniorami, który ma chyba większe obciążenie, to będzie się on lepiej rozwijał niż przy treningu juniorskim w drużynie u-19 ?
3.Czy jest różnica między graniem w pierwszym składzie a między graniem w rezerwach ? Bardzo jest to widoczne w późniejszych umiejętnosciach ?
4.Lepiej zawodnika wypożyczyc zeby grał w jakimś x ligowym klubie, czy żeby grał u mnie w rezerwach i miał zapewniony dobry trening, bazę i sztab szkoleniowy ?
5. Jeśli chce wypożyczyc zawodnika, jak dobierac dla niego odpowiedni klub aby nie przystopował jego rozwoju(wiem przede wszystkim taki żeby w nim grał, ale chodzi mi o bazę, sztab itd.)
To chyba wszystko

Byłbym wdzięczny jeśli ktoś by pomógł mi to ogarnąc. Zawsze mam wrażenie ze "psuje" swoich newgenków.
Najnowsze posty