Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

Brolu Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
23.07.2012 18:48    #3331     Sufler - Porady do gry - Cudzoziemcy w składzie
Dzięki wielkie! Mam paru małolatów do sprawdzenia czy dadzą radę w ekstraklasie i bałem się, że nie pograją ;)

@Skazi - żeby mógł grać bez rejestracji w polskiej Ekstraklasie to do 31.12.XXXX nie może mieć ukończonych 20 lat :) w zespole musi być natomiast 3 piłkarzy grających w klubie i 5 wyszkolonych w polskim klubie, którzy nie ukończyli 21 lat.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
23.07.2012 18:46    #3332     Sufler - Edytor - poziom juniorów - edytor
[quote="armbi"]Wielkie dzieki Pucek! Chciałem troszke podkoloryzowac sobie przyłośc Polski w FMie i poprawiłem ten "poziom juniorów" zobaczymy cóz tam się urodzi ;)[/quote]
Spoko, jesteśmy tutaj lepsi niż na Forum Sports Interactive ;-)
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Krystian168 Partyzant

[quote="itsInstynkt"]Szukam klubu który ma względnie duży stadion, najlepiej nie ma długów(lub ma małe), budżet transferowy obojętny, co najważniejsze w lidze która będzie z europy oraz będę musiał się wysilić żeby coś ugrać.
Za wzór może tutaj posłużyć Motherwell którym świetnie mi się grało, lecz liga szkocka sama w sobie jest za słaba i zmiatałem wszystkich oponentów z powierzchni ziemi, dlatego szukam nowego wyzwania.[/quote]

Southampton

itsInstynkt Partyzant

Szukam klubu który ma względnie duży stadion, najlepiej nie ma długów(lub ma małe), budżet transferowy obojętny, co najważniejsze w lidze która będzie z europy oraz będę musiał się wysilić żeby coś ugrać.
Za wzór może tutaj posłużyć Motherwell którym świetnie mi się grało, lecz liga szkocka sama w sobie jest za słaba i zmiatałem wszystkich oponentów z powierzchni ziemi, dlatego szukam nowego wyzwania.

Kanius Partyzant

Witam. Mam pytanie do fanów FMa, a mianowicie: Gdy wchodzę w statystyki zawodników bardzo często wyświetla mi się pewna luka. Chodzi mi o to, że dany zawodnik ma w statystykach zapisane dwa kluby w jednym sezonie, choć w pierwszym klubie nie zagrał ani meczu. To jest bug, czy celowe zagranie ze strony twórców ? Można to jakoś usunąć ? Ten błąd nie przeszkadza w grze, aczkolwiek wizualnie strasznie razi.

Załączam zdjęcie, bo mój opis może być trochę niezrozumiały, ale nie bardzo wiedziałem jak to sprecyzować. Pozdrawiam.

http://www.fotos(...)765.html

armbi Partyzant

23.07.2012 15:21    #3336     Sufler - Edytor - poziom juniorów - edytor
Wielkie dzieki Pucek! Chciałem troszke podkoloryzowac sobie przyłośc Polski w FMie i poprawiłem ten "poziom juniorów" zobaczymy cóz tam się urodzi ;)

stefan1984 Młody aktywista

23.07.2012 13:31    #3337     Sufler - Edytor - poziom juniorów - edytor
Baza treningowa dla juniorów, ogólna baza treningowa, i reputacja - to wiadomo. Ale... Co oznacza taka na przykład jakość szkolenia juniorów? Czy tak jak się domyślam, jest to zależne od tego, jak wysoki współczynnik pracy z młodzieżą mają moi trenerzy? Znaczenie szkolenia dla klubu - czy to może ilość trenerów juniorów, czy jeszcze coś innego? A rozległość siatki wyszukiwania juniorów - od czego ona zależy? Od ilości scoutów, od tego jak oni oceniają potencjał, czy jednak od czegoś innego?

Pucek Stachanowiec

23.07.2012 11:13    #3338     Sufler - Edytor - poziom juniorów - edytor
Odpowiedź:

Szkolenie juniorów zależy od atrybutów klubu: bazy treningowej juniorów (1-20), jakości szkolenia (1-20), znaczenia szkolenia dla klubu (1-20), reputacji klubu (1-200), rozległości siatki wyszukiwania juniorów (1-20 w skali krajowej), ogólnej bazy treningowej (1-20) i właśnie tego współczynnika korygującego ze względu na kraj. Ten współczynnik też zależy od szeregu innych rzeczy, takich jak rozmiar państwa, znaczenie piłki w kraju itp.

Czyli najprościej: współczynnik korygujący PA uzyskiwane przez juniorów w danym kraju.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Pucek Stachanowiec

22.07.2012 20:31    #3339     Sufler - Porady do gry - Przydzielanie ról
W ekranie taktyki, a dokładnie poleceń dla piłkarzy masz określone jakie atrybuty są najważniejsze dla danej roli. Tak jak napisali poprzednicy.

Opinie w klubie wydają członkowie sztabu szkoleniowego. Warto mieć dobrego asystenta, ale możesz skorzystać z wiedzy każdego innego trenera (w oknie raportów o zawodniku to zmieniasz), jeśli ma lepsze cechy. Trzeba też mieć na uwadze jego wiedzę o klubie, którą można podejrzeć w informacjach o każdym członku sztabu szkoleniowego. Pasek nazywa się wiedza o zawodnikach klubu. Atrybuty mają znaczenie.

Pucek Stachanowiec

22.07.2012 20:04    #3340     Sufler - Inne - Polska 2052 - dużo obcokrajowców
Mógłbyś podkręcić szkółki klubów i bazy treningowe, ale na efekty musiałbyś czekać kilka lat.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.