Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

rungusik Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
07.12.2008 21:35    #2361     Sufler - Porady do gry - Spadek formy drużyny
podobnego tematu nie znalazłem więc piszę

Otóż tak prowadzę Derby Country (1sezon oczekiwania 19 miejsce zająłem 14lokatę) teraz w 2 sezonie wg. prognoz mam zająć 17pozycję ale po ok 15 kolejkach zajmowałem..uwaga 3 miejsce z 1 ptk straty do lidera! (żadnego grzebania w edytorze, nie wczytuje po porażce tylko czasem Genie Scouta używam). Jednak od 8 meczy drużyna "przestała grać". Rozumiem porażki z chelsea czy arsenalem na wyjazdach ale w 8 meczach doznałem 8 porażek. Nie zmieniałem taktyki (tylko drobne modyfikacja podkreślam drobne), dokonałem 1 transferu(gracz rezerwowy) a moja ekipa ma problem ze zremisowaniem meczu z ligowym słabeuszem, którego zmiatałem z boiska na początku sezonu. Czy to jest bug? Raczej w to wątpię ale proszę, niech ktoś mi wyjaśni o co tu biega...

michaeel Przodownik pracy

07.12.2008 19:50    #2362     Sufler - Porady do gry - informacje
* CA - skrót od ang. Current Ability co oznacza poziom rozwinięcia umiejętności zawodnika przy rozpoczęciu gry (to co umie na początku).
* PA - skrót od ang. Potential Ability co oznacza maksymalny poziom rozwinięcia jaki może osiągnąć zawodnik (to czego zawodnik może nauczyć się w trakcie gry).

CA i PA określane są liczbami od 0 do 200, a im większa liczba, tym zawodnik lepszy (0 najsłabsze, 200 najlepsze). PA ponadto może być minusowe, co nie oznacza piłkarza jeszcze słabszego niż "zero". Oznacza natomiast szersze przedziały umiejętności. Poniżej znajduje się pełna lista minusowych PA:

-10 = 170 - 200
-9 = 150 - 180
-8 = 130 - 160
-7 = 110 - 140
-6 = 90 - 120
-5 = 70 - 100
-4 = 50 - 80
-3 = 30 - 60
-2 = 10 - 40
-1 = 0 - 20
0 = losowe PA

CA oraz PA są atrybutami ukrytymi, co oznacza że nie można ich sprawdzić bezpośrednio w grze. Można to uczynić za pomocą edytorów: Football Manager Editor (FM Editor), Football Manager Modifier (FMM), Football Manager Genie Scout (FM Genie Scout).

Yodarj Żołnierz frontu ideologicznego

07.12.2008 14:27    #2363     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
[quote=Arek96]I Polacy są za słabi na Anglię!? :)
http://s6.za(...)bmp.html
Gwiazdki są ułożone tak jak powinny, tylko złączyłem 2 obrazki. A Pyskaty jest posłuszny i dobry :)[/quote]

Będąc w Conference North/South i pewnie do League Two, nie należy patrzeć na gwiazdy. Tam maksymalną ilość gwiazdek otrzymuje zawodnik z CA 80 :P

Swoją drogą, ciekawi mnie, gdzie Ty grasz, że możesz wysyłać scoutów do Polski i tacy słabi [toż to 2-3 liga, Tyc, Ngamayama (pozdrawiam kolegę z Warty ^^) czy Dorobek) mają tyle gwiazdek ;)

longer91 Młody aktywista

07.12.2008 14:07    #2364     Sufler - Porady do gry - Obserwacja rywala
ja zawsz ustawiam 1 opcje kazdemu scoutowi

dull Młody aktywista

07.12.2008 12:55    #2365     Sufler - Porady do gry - Obserwacja rywala
Zrezygnuj z jednej opcji, bo scout będzie więcej jeździł niż oglądał zawodników...

Dawid229 Młody aktywista

07.12.2008 12:53    #2366     Sufler - Porady do gry - Obserwacja rywala
Jest w Obserwacje i tam masz Imie i Nazwisko Scouta i Nastepny rywal. Chyba nie tylko bedziesz pozniej dostawal raport z kraju

Galileusz Partyzant

07.12.2008 12:52    #2367     Sufler - Porady do gry - Obserwacja rywala
W grze standardowo scout, który ma za zadania obserwacji najbliższego rywala ma również przydzielony inny kraj, najczęściej, z którego pochodzi. Czy lepiej jest odznaczyć mu tą opcję by mógł obserwować tylko następnego rywala, czy pozostawienie szukania zawodników nie wpłynie na efektywność oceny przyszełgo rywala?

Paweuu Partyzant

Reczywiście, tak jak myślałem zwolnienie scouta nic nie dało.

Yodarj- gram Freiburgiem(2. Bundesliga)

Dawid229 Młody aktywista

Jak chcesz miec nowego trenera a masz ich za duzo to wywylasz trenera a nie scouta czy trenera juniorow czyli Trener za Trener, Scout za Scout!!

Yodarj Żołnierz frontu ideologicznego

W 6 lidze angielskiej można zatrudnić jednego trenera, zaś już ligę wyżej 7.

To gdzie Ty grasz, że masz tylko 5? :P

Jedynym sposobem jest osiągania sukcesów. Im lepiej będziesz grał, tym zarząd bardziej Ci zaufa i pozwoli na zatrudnienie większej ilości trenerów.

Na miejsce scoutów nie idzie zatrudnić trenerów - mogę zatrudnić 6 scoutów i 7 trenerów. Zatrudniłem jedynie trzech scoutów, ale więcej niż 7 trenerów, zatrudnić nie mogę.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution