Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

Despero Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
13.12.2008 13:58    #2351     Sufler - Porady do gry - Scouting
Może scout nie wybiera tego gracza ponieważ nie będzie chciał przyjść do klubu i szuka takich graczy którzy jego zdaniem reprezentują odpowiedni poziom i wyrażają chęć przyjścia do Twojego klubu

biniu5152 Partyzant

13.12.2008 13:35    #2352     Sufler - Porady do gry - Scouting
Mam pytanie co należy zrobić by scouci przedstawiali mi więcej raportów na temat znalezionych pilkarzy, bo narazie to moi "szperacze" wracajac z danego kraju opowiadaja mi o tym ile ludności jest w danej stolicy czy ile pojemności ma jakiś tam stadion. Radko kiedy dostane raport o jakimś graczu. To sie dzieje nawet jak scout ma wysokie atrybuty oceny i potencjalu gracza i znajomość danego kraju na przyzwoitym poziomie. A może coś innego ma teżwplyw na pozim scoutingu w klubie. Jakieś sugestie??

Jark4 Żołnierz frontu ideologicznego

10.12.2008 17:14    #2353     Sufler - Porady do gry - od jakiego momentu
Raczej ważna jest liga;] Jeśli scout mówi Ci ze zawodnik ma obecne umiejętnosci dobre, możesz mu zaufać. Zobacz też jak gra w meczach;] A jak nie, to looknij to Genie Scouta, i zobacz jego CA. Jeśli ma wiuęcej niż 150, śmiało mozna powiedziec o nim dobry;]

Goldberg1987 Partyzant

08.12.2008 17:27    #2354     Sufler - Porady do gry - Plaga kontuzji!!!
[quote=Yodarj]Przede wszystkim zmniejsz natężenie.

Poza tym - takie plagi zdarzały się w poprzednich wersjach i nawet w realnym świecie się zdarzają.

Fizjoterapeuci - bardzo ważna część naszego sztabu szkoleniowe. Lepiej mieć 2 wyśmienitych niż 10 słabych.

Przygotowanie przedsezonowe - również bardzo ważna część. Jeśli źle przeprowadzisz - piłkarze będą ciągle przemęczeni i będą kontuzjowani.

Rotacja - polecam aktywne działanie na rynku transferowym. Nawet, jeśli nie masz odpowiednich scoutów (również polecam bardzo dobrych), przeglądaj sobie kluby z różnych lig i sprowadzaj rezerwy.

Rezerwy - nieodłączny element tego powyżej. Możesz mieć swoich faworytów w drużynie, możesz mieć swoje "kluczowe" elementy układanki, ale piłkarz to też człowiek. Musi czasem odpocząć. I dlatego powinieneś mieć silne rezerwy, aby w każdej chwili dany gracz mógł zostać zastąpiony przez rezerwowego bez większego uszczerbku na grze Twoich podopiecznych.

No, to się rozpisał. Mam nadzieję, że pomogłem ^^[/quote]

A jakie preferujesz natężenie treningu bo mam ustawione na wysokie. Czy może lepiej zeby były na średnie? Fizjoterapeutę mam jednego, ale za to zdolności medyczne ma na 18. A jakie preferujesz przygotowanie przedsezonowe? Mam w pierwszym zespole 29 zawodników (2-3 na każdą pozycję).

Staram się żeby mieli 100% (u niektórych jest 95-99%), gorzej jak sa mecze co 2-3 dni + do tego kontuzje to wychodzi że maja po 90%, a nawet i mniej>

Yodarj Żołnierz frontu ideologicznego

08.12.2008 17:09    #2355     Sufler - Porady do gry - Plaga kontuzji!!!
Przede wszystkim zmniejsz natężenie.

Poza tym - takie plagi zdarzały się w poprzednich wersjach i nawet w realnym świecie się zdarzają.

Fizjoterapeuci - bardzo ważna część naszego sztabu szkoleniowe. Lepiej mieć 2 wyśmienitych niż 10 słabych.

Przygotowanie przedsezonowe - również bardzo ważna część. Jeśli źle przeprowadzisz - piłkarze będą ciągle przemęczeni i będą kontuzjowani.

Rotacja - polecam aktywne działanie na rynku transferowym. Nawet, jeśli nie masz odpowiednich scoutów (również polecam bardzo dobrych), przeglądaj sobie kluby z różnych lig i sprowadzaj rezerwy.

Rezerwy - nieodłączny element tego powyżej. Możesz mieć swoich faworytów w drużynie, możesz mieć swoje "kluczowe" elementy układanki, ale piłkarz to też człowiek. Musi czasem odpocząć. I dlatego powinieneś mieć silne rezerwy, aby w każdej chwili dany gracz mógł zostać zastąpiony przez rezerwowego bez większego uszczerbku na grze Twoich podopiecznych.

No, to się rozpisał. Mam nadzieję, że pomogłem ^^

08.12.2008 17:03    #2356     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
[quote2=Skoro tak się chcesz bawić, to gość, który ma w avatarze ... kosmitę? No więc on][quote=Gość, który na avku ma Garfielda, czyli gadającego pomarańczowego kota w czarne paseczki :P]Przecież ten obrazek, co wstawiłeś, to jakby żywcem wycięty z raportów scouta. Jak Ty ich sprawdziłeś przed wzięciem do klubu?

No i kim grasz? :P[/quote]
TO są raporty asystenta :) I gram Redditch United.[/quote2]

Hmm, ciekawe, muszę spojrzeć. Ale jeśli to tacy piłkarze wiodą u Ciebie prym, to słabą masz ekipę. U mnie wszyscy oni nie mieli racji bytu, zbyt słabi. Jak się pojawi dział z talentami, to od razu będzie (mam nadzieję) jeden wyśmienity talent do Conference North/South, Francuz, naprawdę wyśmienity ;)

Swoją drogą, Redditch ma sporą renomę w swojej lidze. Na pewno wystarczającą, żeby sprowadzić mocnych piłkarzy. Nie to co Burscough czy Hinckley (aktualnie przeze mnie prowadzone).

I proszę mi tutaj mojego idola nie obrażać. Żaden kot w czarne paski tylko inteligentny, wygadany i ciągle niewyspany kotek. (swoją drogą ciekawe, że nie lubię kotów).

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

08.12.2008 16:38    #2357     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
[quote=Gość, który na avku ma Garfielda, czyli gadającego pomarańczowego kota w czarne paseczki :P]Przecież ten obrazek, co wstawiłeś, to jakby żywcem wycięty z raportów scouta. Jak Ty ich sprawdziłeś przed wzięciem do klubu?

No i kim grasz? :P[/quote]
TO są raporty asystenta :) I gram Redditch United.

08.12.2008 14:40    #2358     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
[quote2=Arek96][quote=Garfield :P]Swoją drogą, ciekawi mnie, gdzie Ty grasz, że możesz wysyłać scoutów do Polski i tacy słabi [toż to 2-3 liga, Tyc, Ngamayama (pozdrawiam kolegę z Warty ^^) czy Dorobek) mają tyle gwiazdek ;)[/quote]
Gram w Blue Square Conference South. I scoutów nie mogę wysyłać. Sam znalazłem. :D[/quote2]

Przecież ten obrazek, co wstawiłeś, to jakby żywcem wycięty z raportów scouta. Jak Ty ich sprawdziłeś przed wzięciem do klubu?

No i kim grasz? :P

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

08.12.2008 13:52    #2359     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
[quote=Garfield :P]Swoją drogą, ciekawi mnie, gdzie Ty grasz, że możesz wysyłać scoutów do Polski i tacy słabi [toż to 2-3 liga, Tyc, Ngamayama (pozdrawiam kolegę z Warty ^^) czy Dorobek) mają tyle gwiazdek ;)[/quote]
Gram w Blue Square Conference South. I scoutów nie mogę wysyłać. Sam znalazłem. :D

Galileusz Partyzant

07.12.2008 22:51    #2360     Sufler - Porady do gry - Filtr obserwacji
Nie chcę zaśmiecać forum bzdurami, być może ten temat był już poruszany, jednakże chciałbym się dowiedzieć, czy wysylając scoutów w różne rejony świata lepiej jest np. ograniczać filtrem max wiek piłkarzy, czy przy nie zaznaczeniu tej opcji scout bedzie obserwował piłkarzy takich jak np. Carlos Roa lat 37 lub Richard Witsgche,a pomijał młodszych. Czy scoutowie w jakiś sposób sami dokonują selekcji szukając graczy perspektywicznych?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution