Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

gamakatsu Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
26.12.2008 18:32    #2301     Sufler - Porady do gry - Problem
Nie moge wyslac do zadnego innego kraju. Nie moge znalezc zbytnio zadnego scouta z zagranicy ktory istnieje lub chcialbym przejsc do korony... nie dziwie mu sie! Ciezko osiagnac chwale samymi polakami

St0pa Młody aktywista

26.12.2008 18:03    #2302     Sufler - Porady do gry - Problem
Sprawdź czy filtr nie jest ustawiony: Narodowość Polak. Wyślij swojego scouta np. do Nigerii czy gdzie indziej w zależności od wiedzy. Jeżeli znajdzie jakichś zawodników dodaj ich do swojej listy życzeń i ustaw filtr na Poproś asystenta aby wyeliminował nierealistyczne transfery. Zobaczysz kogo możesz kupić z zagranicy. Jeżeli pobuszujesz ręcznie szukając zawodników możliwe, że niektórzy z nich zostaną dodani do wyszukiwarki piłkarzy. Możliwe też, że masz taki deficyt budżetowy, że nikogo zza granicy nie możesz ściągnąć .
¡Hala Madrid!, Hala Madrid!, Hala Madrid!

gamakatsu Partyzant

26.12.2008 17:52    #2303     Sufler - Porady do gry - Problem
Prowadze korone kielce. W wyszukiwarce mam tylko polskich grajkow. Sciagnolem nawet asystenta z Nigeri aby zwieszyc swoja wiedze o innych zakatkach swiata. Nadal mam tylko polskich zawodnikow w wyszukiwarce. Co uczynic zeby w wyszkuwiarce miec zagraniczniakow? Musze miec scouta z innego kraju? Ciezko jest szukac po poszczegolnych klubach.
P.s
gram na najwyzszych wymaganiach

armbi Partyzant

26.12.2008 14:39    #2304     Sufler - Porady do gry - Newgeni???
Witam... Mam pytanie do tych co rozegrali juz kilka albo kilkanaście sezonów w FM 2009.

Chodzi o newgenów/regenów. Testowałem sobie Genie Scoutem regenów jacy pojawili się w polsce na początku gry. NIektórzy z nich maja PA po 150, 160, ale na tyle niewywazone atrybuty, że jak biorę w Genie opcję jak będą wyglądać przy pełnym PA, to wyglądają słabiej niż zawodnicy prawdziwi z PA 130. Chodzi o to, że mają często atrybuty techniczne wysokie, ale za to fizyczne czy mentalne na poziomie 5-8 punktów.

Mam pytanie jak to właśnie wygląda po kilku sezonach?

Mrowka95 Partyzant

26.12.2008 09:55    #2305     Sufler - Porady do gry - Zmiana scouta i raportu.
Oczywiście, że się da. Szukaj -> Obserwacje. Wybierasz scouta, którego chcesz aby ci przygotowywał raporty. Klikasz na niego, dajesz nowy przydział i następny rywal.
Mam nadzieję, że w miarę jasno wytłumaczyłem ci to.

@Up
Wrrrr......

blau_grana Młody aktywista

26.12.2008 09:55    #2306     Sufler - Porady do gry - Zmiana scouta i raportu.
Wchodzisz w obserwacje, przydział i konkretnego scoutowi przypisujesz następne zadanie pt. obserwacja najbliższego rywala. I wtedy ten konkretny scout będzie dla ciebie przygotowywać raporty przedmeczowe.

Kanius Partyzant

26.12.2008 09:51    #2307     Sufler - Porady do gry - Zmiana scouta i raportu.
Witam mam do was pytanie czy da się zmienić scouta tak żeby wybrać sobie tego, który będzie najlepszy, a chodzi mi o raporty przedmeczowe(że da się zmienić to wiem tylko zapomniałem jak), bo przeczytałem artykuł o analizie rywala i mam zamiar się do niego dostosować ^^. PS. Jak tam święta :)?

armbi Partyzant

24.12.2008 15:39    #2308     Sufler - Porady do gry - FM Genie Scout 2009!
Nareszcie jest! Bawił sie już ktoś tym cydem? Ładny interfejs i działa z łatą 9.0.2. Ale pierwszy raz w historii FMa jakoś obiektów sportowych wpływa na generowanie piłkarzy. Zrobiłem eksperyment i w Podbeskidziu ustawiłem w edytorze jakoś obiektów na 14 i youth setup na 14 i zaraz po rozpoczęciu nowej gry miałem trzech piłkarzy z PA w przedziale 150-160... Trochę jeszcze szwankuje rozkład atrybutów (czasem spore rozbieżnośći), ale nie jest źle.

sefko1 Przodownik pracy

23.12.2008 08:59    #2309     Sufler - Porady do gry - Real Time Editor
Niestety muszę sprostować mojego poprzednie posta. Jeśli posiadasz Vistę i nie chcę Ci się uruchomić Genie Scout, FMRTE lub inny program, spróbuj to zrobić klikając prawym przyciskiem myszki na piku wykonywalnym i uruchom go w trybie administratora (czy jakkolwiek inaczej uruchamia się dany program w trybie administratora). Podobno wystarczy to tylko za pierwszym razem. Pozdrawiam.

rondel Ekspert

Grupa: Moderator
23.12.2008 03:01    #2310     Sufler - Porady do gry - FAQ - FM 2009
Jakie są minimalne wymaganie sprzętowe nowego FM-a?

Odpowiedź:

Wymagania sprzętowe dla PC
System operacyjny - Windows Vista lub XP
Procesor - 2.0GHz dla Visty lub 1.4GHz dla XP
Pamięć RAM - 1GB dla Visty lub 512MB dla XP
Karta graficzna - 128MB Nvidia FX 5900 Ultra, ATI Radeon 9800, Intel 82915G/82910GL lub wyższe.

Wymagania sprzętowe dla MAC
Intel Mac
System operacyjny - OSX 10.5.5
Pamięć RAM - 1GB
Karta graficzna - Nvidia Geforce 7300 / ATI X1600 Radeon

Czy muszę instalować łatkę 9.1.0, by móc zainstalować 9.2.0?

Odpowiedź: Nie, łatka 9.2.0 posiada wszystko to, co jej poprzedniczka.

Skąd mogę pobrać patcha 9.2.0?

Odpowiedź: http://www.cmrev(...)2_0.html

Czy także w tej części gry reprezentacje Niemiec i Japonii nie posiadają prawdziwych piłkarzy? Jeżeli tak, to co z tym można zrobić?

Odpowiedź: Niestety także w tej części powyższe dwie reprezentacja nie mają prawdziwych grajków, a żeby się tego pozbyć należy usunąć folder Inc z C:Documents and SettingsxxxMoje dokumentySports InteractiveFootball Manager 2009db

Czy popularny FM Genie Scout wyszedł dla wersji 2009? Jeśli tak, to skąd można go pobrać?

Odpowiedź: Tak, wyszedł http://www.cmrev(...)009.html

Tryb 3D i pozostałe chodzą bardzo wolno i oglądanie meczu staje się uciążliwe.

Odpowiedź: Najpierw sprawdź czy Twój komputer spełnia minimalne wymagania sprzętowe, przy czym swą uwagę skup na listę kart graficznych, których FM 2009 nie obsługuje. Jeżeli mieścisz się w wymaganiach, to ściągnij patcha, ewentualnie odisnatluj i zainstaluj grę na nowo, a przed jej uruchomieniem wyłącz wszystkie zbędne programy, które niepotrzebnie obciążają komputer.

Czy istnieje ogromna baza danych do FM-a 2009? Jeżeli tak, to gdzie mogę ją znaleźć?

Odpowiedź: Tak, istnieje http://www.cmrev(...)009.html

Co to są manifesty i gdzie mogę z nich korzystać?

Odpowiedź: Manifesty są częścią Twojego bloga. Dzięki nim możesz podzielić się swoimi spostrzeżeniami na temat FM-a (i nie tylko) bądź opisać jedną ze swoich gier. By założyć bloga należy kliknąć na napis "Załóż blog" znajdujący się na stronie głównej. Pamiętaj o trzymaniu się regulaminu, który znaleźć możesz pod tym adresem: http://www.cmrev(...)min.html

Do czego służy zakładka "Kariery"?

Odpowiedź: Dzięki nim dostajesz możliwość pokazania pozostałym użytkownikom przebieg Twojej kariery w poszczególnych klubach i ligach. Po za tym możesz połączyć swoją karierę z manifestami i ją opisać.

Do czego służą Donosy?

Odpowiedź: Jest to rodzaj prywatnych wiadomości, które spotkać można na wszelakich forach internetowych. Dzięki nim możesz wysłać wiadomość do każdego użytkownika serwisu, przy czym dostęp do niej będziesz miał tylko ty i odbiorca.

Co to są Towarzysze?

Odpowiedź: Jest to zbiór użytkowników, którzy są Twoimi znajomymi na stronie. By zaprosić jakiegoś usera do tej grupy należy wysłać mu zaproszenie.

Co to są aliasy?

Odpowiedź: Jest to Twój własny unikalny adres, który prowadzi bezpośrednio do Twojego profilu.
"Człowiek nie ustępowałby aniołom i nie podlegałby śmierci, gdyby nie słabość wątłej jego woli"

E.A.P. (1809-1849)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution