Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

Tofu Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
09.05.2009 10:54    #2151     Sufler - Porady do gry - aktualne PA zawodnika
Póki nie masz zainstalowanej wersji 9.0.1 lub wyższej to masz mini scouta. Ale jak mówię: działa on tylko na 9.0.0. Bo jesli dobrze kojarzę to nowszy nie wyszedł i nie wiadomo czy wyjdzie :P

franz_flash Partyzant

08.05.2009 22:35    #2152     Sufler - Porady do gry - aktualne PA zawodnika
tak mi się wydawało dopóki nie weszła wersja FM2009... w genie scout 2009 w opcji "show potential atributes" PA aktualne nie zawsze pokrywa się z "potenitial PA"(jest równelub mniejsze ale nigdy nie widziałem większeg) i wytłumaczyłem sobie że to jest parametr który także się zmenia... jeśli np zawodnik 18letni ma PA=170 a CA=100 to do poziomu 170 może dotrenować ale 36 letni zawodnik z CA=100 i PA=170 do 170 nie dojedzie!!! i wydaje mi się że własnie fm genie scout 2009 pokazuje ten zmieniający się parametr a w wersji 2008 ciągle ten maksymalny (który może maleć)...

franz_flash Partyzant

08.05.2009 22:22    #2153     Sufler - Porady do gry - aktualne PA zawodnika
mam wersję 8.0.2 i fm genie scout ale tam PA nie zmienia się... zawodnik 16letni i ten sam w wieku np. 38 lat ma to samo PA...

jaramaniak Przodownik pracy

08.05.2009 22:18    #2154     Sufler - Porady do gry - aktualne PA zawodnika
w dziale fileplanet masz np fm genie scout. znajdź sobie pasujący do Twojej wersji gry. Załaduj bazę danych, wpisz zawodnika i wszystkie informacje Ci się o nim wyświetlą.
Lub: http://www.cmrev(...)nal.html , http://www.cmrev(...)_22.html ,
De profundis clamavi ad te, Domine

franz_flash Partyzant

08.05.2009 22:16    #2155     Sufler - Porady do gry - aktualne PA zawodnika
witam wszystkich...
mam pytanie... czy zna ktoś program typu scout/edytor lub jakiś inny który pokazuje aktualne PA zawodnika? podkreślam chodzi o PA (które spada np z wiekiem, kiepskimi trenerami, nieodpowiednim typem treningu, kontuzjami itp...), wydaje mi się że jest coś takiego w genie scout 2009 ale szukam do wersji FM2008... z góry dzięki za odpowiedź

snatch Partyzant

Nie ma co się oszukiwać jedynym ważnym atrybutem dla scouta w tej roli jest wiedza taktyczna (ewentualnie determinacja jak u każdego członka sztabu szkoleniowego). Raporty generowane w przedeniu meczu nic nie znaczą tak jak posterunek policji w Kolumbii - przeciwnik i tak dostosowuje się do Twojej obecnej formy (tu warto kierować się zestawieniem kursów) więc wskazówki scouta są niepotrzebne. Jedyne na co warto zwrócić uwagę to ustawienie w jakim wyjdzie przeciwnik, choć i to czasem ulega zmianie.

pavelosss Partyzant

Tak jak w temacie, jakie atrybuty są najważniejsze u scouta, który jest przydzielony do obserwacji następnego przeciwnika?

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

Właśnie wysłałem scoutów na wszystkich piłkarzy do lat 18 w Barcelonie, i przyszło mi, że Guardiola (Jak przekręciłem nazwisko to poprawcie :D) odda mi Thiago za ofertę minimum 0mln €...
Ja złożyłem 0 i przyszła wiadomość, że grzechem byłoby odrzucić taką ofertę! A on jest wart 3mln €, i żaden kontrakt mu się nie kończy ;|
Zawsze tak macie, czy to jakiś błąd, czy jak?

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

04.05.2009 14:19    #2159     Sufler - Porady do gry - emerytura zawodnika
ja sie zgadzam z autorem tego tematu. Trudno w FM-ie wyczuć kiedy zawodnik chce odejść i nie da sie tego zmienić. Zazwyczaj dowiaduje sie o tym dopiero na następny sezon , gdy nie widze danego gracza i w wyszukiwarce też go nie ma. I nie polecam stawiania na staruchów. I tak odejdzie a ty zamiast dać młodemu sie ograć bedziesz sie z emerytem męczył. Jak junior nie ma klubu to nie odchodz. Nawet jakby 10 lat nie miał to by nie odszedł. Ale na szczęście tak nie jest , bo im dłużej nie znajduje klubu to coraz bardziej obniża swoje wymagania i po kilku latach bezrobocia przejdzie byle gdzie.

Pozdrawiam i radzę żebyś sie tym nie przejmował . Nie masz zadnego wpływu na to czy gracz odejdzie na emeryturę czy nie. Możesz za to zasugerować co ma robić na emeryturze ,i moze okazać się że po sezonie przybędzie Ci nowy trener czy scout. Oczywiście po wygaśnięciu kontraktu zawodniczego możesz z nim podpisac trenerski lub inny.

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

02.05.2009 09:46    #2160     Sufler - Porady do gry - scouting
najlepiej nie wysyłaj scoutów wogóle do skandynawii. Tam talentów jest b/ mało . Wyślij do Brazylii, Włoch( polecam tam są kapitalne talenty) , Hiszpanii
Z tych krajów nie bedziesz miec problemów z limitem cudzoziemców.

Wyślij też do Ukrainy tam w Szachtarze jest cała masa talentów. Ale jak grasz w jakichś cieniasach to ci też znajdzie w Ukrainie. Przynajmniej mi znajdywał.

Polecam scouta Rudi'ego Wojtowicz'a. Ma po 17 oceny Um. i Pot. ale wyszukuje świetne talenty.A na dodatek to polak ;p.

A kasą sie nie przejmuj, to nie wpływa na twój budżet płacowy, a do stanu konta klubu to są to takie małe kwoty ze nawet nie zauwarzysz ,nawet w twojej lidze

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.