Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

ZvK Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
14.06.2009 14:12    #2131     Sufler - Porady do gry - Problem ze scoutem.
No wiem wiem. Wysłałem scoutów do krajów żeby szukali młodych zawodników. Ale chciałem zobaczyć po PA jakchi wygenerowało newgenow i proównać z zawodnikami którzy są od początku gry.

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

14.06.2009 14:08    #2132     Sufler - Porady do gry - Problem ze scoutem.
Po co sprawdzać newgenów w genie scoucie? Lepszym pomysłem jest wysłanie do danego kraju scouta z warunkiem np. wykończenie minimalnie 18, wiek maksymalnie 20 lat. Znajdzie ci kilku dobrych newgenów.

ZvK Partyzant

14.06.2009 01:46    #2133     Sufler - Porady do gry - Problem ze scoutem.
Witam wszystkich.
Otóż, mam pewien problem z Genie Scoutem. Ostatnio chciałem sprawdzić jakie PA mają największe talenty na moim save - rok 2013. Scouta używam sporadycznie. Prawie wcale. Tylko do takich spraw by sprawdzić największe talenty jakie się wytworzyły :) No i tu zaczyna się problem. Zawsze udawało mi się bez problemu załadować bazę danych, ale dzisiaj niestety wyskoczył jakiś error ;] na screenie wszystko widać. Ten błąd wyskakuje tylko na tym save...na innych scout działa bez problemu. Jak już wspomniałem mam rok 2013,ale o dziwo na save z tej samej gry w roku 2012 scout działa ;/. Nigdy wcześniej w mojej dłuuugiej przygodzie z FM nie przydarzył mi się taki error.
Proszę o pomoc.
Z góry dziękuje za odpowiedzi :)

Screen http://img25(...)ror.png/

legia Partyzant

13.06.2009 12:42    #2134     Sufler - Porady do gry - LIGI GRYWALNE- PILNE!
Najlepsze talenty znajdzie w Ligach; Brazylijskich, Argentynskich, Portugalskich no m i we Srodkowej Europie . Najlepiej tez aby twoj klub miał bardzo rozwinietych scout-ów.

devil11 Przodownik pracy

10.06.2009 11:46    #2135     Sufler - Porady do gry - Transfery
[quote=Szobinho]dokładnie. FM Genie Scout i możesz sobie posprawdzać za ile dany zawodnik odejdzie ;))[/quote]
Genie scout bardzo często przekłamuje w kwesti ceny zawodnika. W tej kwesti znacznie lepiej wygląda mod, który pokazuje cene zawodnika http://www.cmrev(...)ika.html
Co do wymiany zawodników to w fm-ie jest to normalne, że kluby odrzucają takie oferty.Moim zdaniem jest to lekko niedopracowane, ale cóż zrobić. Kluby zgadzają sie tylko wtedy, gdy wcześniej były nim zainteresowane lub też czasami, gdy poszukują zawodnika na tą właśnie pozycje, na której gra oferowany zawodnik.

Szobinho Młody aktywista

10.06.2009 11:27    #2136     Sufler - Porady do gry - Transfery
dokładnie. FM Genie Scout i możesz sobie posprawdzać za ile dany zawodnik odejdzie ;))
'Por Que?No Entiendo Por Que'

vivi30 Partyzant

jeśli kupujesz zawodnika i scout Ci napisze, że ma wahania formy - odpuść sobie go :)

kusia Partyzant

07.06.2009 18:31    #2138     Sufler - Porady do gry - koniec kariery piłkarskiej
jak w temacie. jesli piłkarz konczy kariere to albo odchodzi od pilki noznej albo zostaje menedżerem scoutem albo trenerem.
i ja wlasnie mam pytanie. czy ja mam zawsze przekonywac pilkarza ktory zbliza sie do kresu swej kariery do tego zeby zostal przy futbolu? czy oni moga tez sami o tym zadecydowac ze chca zwiazac sie z pilka nozna po zakonczeniu kariery pilkarskiej?
a i jeszcze jedno czy jak juz odejdzie definitywnie to po jakims czasie moze wrócić w roli trenera itp.?

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

02.06.2009 20:26    #2139     Sufler - Porady do gry - CA i PA
[quote=FAQ] * CA - skrót od ang. Current Ability co oznacza poziom rozwinięcia umiejętności zawodnika przy rozpoczęciu gry (to co umie na początku).
* PA - skrót od ang. Potential Ability co oznacza maksymalny poziom rozwinięcia jaki może osiągnąć zawodnik (to czego zawodnik może nauczyć się w trakcie gry).

CA i PA określane są liczbami od 0 do 200, a im większa liczba, tym zawodnik lepszy (0 najsłabsze, 200 najlepsze). PA ponadto może być minusowe, co nie oznacza piłkarza jeszcze słabszego niż "zero". Oznacza natomiast szersze przedziały umiejętności. Poniżej znajduje się pełna lista minusowych PA:

-10 = 170 - 200
-9 = 150 - 180
-8 = 130 - 160
-7 = 110 - 140
-6 = 90 - 120
-5 = 70 - 100
-4 = 50 - 80
-3 = 30 - 60
-2 = 10 - 40
-1 = 0 - 20
0 = losowe PA

CA oraz PA są atrybutami ukrytymi, co oznacza że nie można ich sprawdzić bezpośrednio w grze. Można to uczynić za pomocą edytorów: Football Manager Editor (FM Editor), Football Manager Modifier (FMM), Football Manager Genie Scout (FM Genie Scout).[/quote]

LV Partyzant

31.05.2009 18:28    #2140     Sufler - Porady do gry - Asystent - kontrakt
Black, spróbuję poczekać. Dzięki.
hidalgo4: to nie o to chodzi..
lajner, grałem dzisiaj trochę więcej i sprawdziłem dwudziestki - był 1 menadżer, 4 scoutów i 2 asystentów (mój McClair i jakiś z Interu M.) A Messiego nie sprzedam za nic :P Pewnie jest tak jak mówi Black, nie będę kombinować z budżetami

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution