Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
06.09.2009 13:52    #2081     Sufler - Porady do gry - Uciekający trenerzy
Zwolnij trenerów juniorów(wszystkich), w ich miejsce zatrudnij trenerów(odpowiedzialnych zarówno za juniorów jak i seniorów). Moim zdaniem można poświęcić jedną, czy dwie gwiazdki w treningu juniorów na kilka gwiazdek w treningu seniorów.

Wyszukiwać sztab możesz w wyszukiwarce w grze. To przecież bardzo skuteczny sposób. ( menedżer/szukaj/sztab szkoleniowy). Najlepiej dobieraj takie kryteria wyszukiwania: rola w klubie (np. scout), płaca: (maksymalnie ile możesz delikwentowi zaoferować), ocena umiejętności( dla scouta, w zależności od Twoich oczekiwań: zaczynaj np. z min. 18, jak nikogo Ci nie wyswietli stopniowo zmniejszaj wymagania), ocena potencjału (identycznie jak z ocena umiejętnosci).

bartoszjanusz92 Partyzant

06.09.2009 09:49    #2082     Sufler - Porady do gry - Lista życzeń a scout
Właśnie tak zrobiłem tylko po wczytaniu mojej listy scout pokazuje wszystkich zawodników jakich mam w bazie... Nie wiem co jest grane?

06.09.2009 09:49    #2083     Sufler - Porady do gry - Lista życzeń a scout
Właśnie tak zrobiłem tylko po wczytaniu mojej listy scout pokazuje wszystkich zawodników jakich mam w bazie... Nie wiem co jest grane?

06.09.2009 00:22    #2084     Sufler - Porady do gry - Lista życzeń a scout
Witam mam problem, mój asystent usunął nierealistyczne cele transferowe w mojej bazie danych i w opcji filtr zaznaczyłem napastników. Chciał bym zobaczyć ich ca i pa ale tylko tej wybranej grupki w fm geenie scout 2009. Prosił bym o radę :)

szfedo Przodownik pracy

26.08.2009 12:21    #2085     Sufler - Porady do gry - Komputer sam zmienił PA?
Genie Scout. Poszukaj na fileplanet. Jest Do 08 i 09

LajnerBB Żołnierz frontu ideologicznego

23.08.2009 14:25    #2086     Sufler - Porady do gry - Scauting średnimi druzynami
Nie dostaniesz powiadomienia...po prostu sam musisz sprawdzac kiedy bedziesz mogl scoutowac dane tereny....jak dla mnie ten aspekt gry jest niedopracowany w FM-ie i mam nadzieje ze w tym roku to poprawia...np pamietam ze awansujac Southport do Championship moglem od razu wysylac scoutow do wszystkich zakatkow swiata...widac Polska-nawet po sukcesach klubu- i tutaj jest gorsza

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

22.08.2009 17:10    #2087     Sufler - Porady do gry - Scauting średnimi druzynami
Większa reputacja, zdobądź filię z Ameryki, odnoś sukcesy, miej scoutów z Ameryki.

EDIT: Sorry, net muli.

LajnerBB Żołnierz frontu ideologicznego

22.08.2009 17:08    #2088     Sufler - Porady do gry - Scauting średnimi druzynami
Musisz odnosic sukcesy bo dzieki temu podnosi sie renoma i reputacja klubu...musisz rowniez miec odpowiednie srodki finansowe...ot cala tajemnica..tez gralem Wisla a wiec powodzenia;-)

EDIT o filie z Am.Pld i Afryki mozesz miec ciezko..chyba ze sam zaproponujesz klub z tamtego rejonu jako filialny a zarzad sie zgodzi...natomiast scoutow z tych kontynentow nie musisz miec ..oni przydadza sie wtedy gdy juz bedziesz mial dostep do scoutowania ..ich plusem bedzie stosunkowo wieksza wiedza o pilkarzach z tamtych zakatkow swiata

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
18.08.2009 11:40    #2089     Sufler - Porady do gry - napastnik.
Nie.

Jest dział talenty. Są programy do szukania piłkarzy np. Genie Scout.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

jaruone Młody aktywista

też mnie to zawsze interesowało jak przekłada się CA na atrybuty piłkarzy - newet kiedyś gdzieś w suflerze prowadziłem dyskusję na ten temat tyle że znaleźć nie mogę.

Technicznych atrybutów jest 14 więc liczyć dobrego piłkarza z każdym z nich na 15 i już mamy 210 a jak wiemy może być to maksimum 200.

Ciekawa zagadka - tym bardziej że nie byłbym taki pewien czy atrybuty psychiczne i fizyczne nie są wliczane w CA/PA.
Jak doda się do tego graczy o przeciętnym (np. 145 CA) i atrybutach technicznych 12-14 wymiatających co drugi mecz (podczas gdy ich koledzy z CA/PA 175 grają jako tako) to dochodzi człowiek że wiem że nic nie wiem - mimo wszystko taka niewiedza ma swoje plusy - w zyciu realnym nie jesteśmy tylko zlepkiem cyfr.

ps. ten koleś o przeciętnych statach to Ismodes - ma opis efektownie grający napastnik - i naprawdę jest efektowny - czyżby w opisach kryła się jakaś wskazówka co do jakości gry naszego pupila ?

-------------------------------------------------------------------------------------------
Liczenia do dziś nie "skumałem" (co do czego sumujemy by otrzymać CA) ale wartość umiejętności kolega Tofu (za co wielkie propsy dla niego) w innym temacie wyjaśnił - ktoś jak ma powiedzmy strzał na 19 i wykorzystuje swój talent na "70%" będzie słabszy niż człowiek obdarzony strzałem na 16 ale grający na "95%" swoich umiejętności - te procenty można sprawdzić Genie Scoutem.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution