Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

Margo Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote=Arek96].

http://www.cmrev(...)#p208859

http://www.cmrev(...)ego.html[/quote]

Ocena potencjału i umiejętności jest bardziej przydatna u scouta niż u asystenta. Przydatniejsze są kierowanie zespołem, wiedza taktyczna, motywowanie.

E: Za późno.Juz edytowałeś. ;(

majster0078 Partyzant

04.11.2009 13:32    #2062     Sufler - Porady do gry - Jest scout do fm 2010
Wyżej wymieniony plik można ściągnąć stąd: http://www.fmsco(...)010.html

Marian B Partyzant

04.11.2009 09:02    #2063     Sufler - Porady do gry - Problem (?) z GenieScout
Używam tego programu aby wyłowić talenty, ustawiam PA między 170-200 i by się mogło wydawać że wszystko gra. Wielu zawodników nawet przy bardzo dobrej bazie i trenerów z najwyższej półki nie jest w stanie osiągnąć swojego PA. Jaki ich wyfiltrować tych którzy osiągną swoje PA? Do tej pory radziłem sobie tak iż przeglądałem wszystkich z naciśniętą opcją (wskaż docelowe atrybuty) i można było wychwycić tych co się rozwiną i tych którzy nie mają szans. Przeglądanie to jest jednak czasochłonne (czasem trzeba przejrzeć np 150zawodników) Myślałem że może "best potential" jak jest wysoko procentowo to będzie ok ale to nie jest reguła. Idzie to jakoś przefiltrować? Przecież od tego jest ten program.

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
02.11.2009 17:59    #2064     Sufler - Porady do gry - Fm 2010 - musi byc Framework?
Skoro chcesz skorzystać z edytora w celu wyszukania jakichś utalentowanych zawodników to proponuję skorzystać z FM Genie Scout'a...jeśli się tylko pojawi :) a tymczasem pozostanie ci korzystanie z klubowych scoutów, własnych obserwacji, śledzeniu statystyk piłkarzy z drużyn U-18 a także korzystanie z podpowiedzi twojego asystenta podczas spotkania z pracownikami sztabu szkoleniowego (czasem asystent proponuje, byś jakichś młodych piłkarzy objął obserwacją).
Pamiętaj jednak, że aby te informacje o "zdolnym" piłkarzu były wiarygodne to twój asystent (lub wysyłany na obserwacje scout) muszą mieć jak najwyższe atrybuty "ocena umiejętności" oraz "ocena potencjału" zawodnika. Dobrze jest też, gdy scout ma w miarę wysoką determinację (może wtedy dłużej przeczesywać dany kraj do którego go wyślesz w poszukiwaniu uzdolnionych graczy)

borysAZS Partyzant

01.11.2009 20:06    #2065     Sufler - Porady do gry - Rodzaj Boiska
WItajcie, mam takie pytanie: Skąd mam wiedzieć jaki mam rodzaj boiska ?

Chodzi o to, że jak gramy na wyjeździe to nasz scout mówi nam, że będziemy grali np. na boisku długim i już wiemy jak dobrać taktykę.... a co z meczem u siebie ? Jak to ustalić??

Adrim Młody aktywista

Hej :) . Zastanawia mnie , czy atrybut Wiedza Taktyczna wpływa u scouta na jakość rozpracowywania przeciwnika. Bo np ja zawsze dobieram sobie po 2 scoutów. Jednego do wyszukiwania talentów z wysokim atrybutem Oceny Potencjału i drugiego do obserwowania przeciwnika z atrybutami Ocena Umiejętności i Wiedza Taktyczna. Dobrze robiłem?

hidalgo4 Młody aktywista

01.11.2009 09:31    #2067     Sufler - Porady do gry - Głębia szczegółów FM 2010
reprezentacji tylko jak dam subskrypcje, LE nie ja nie potzrzebuje mam scouta tam ;p

hidalgo4 Młody aktywista

wiecie czytam to wszystko i wcale tak nie jest do konca prosto z tym wszystkim CA PA, bo mam w FM 2010 15 latka ktory ma obecnie takie staty ze szok obronca boczny a to co najwaznijesze dla niego po conajmniej 15, spr go w edytorze i ma PA -9 wiec teoretycznie max 180, co nie zmienia faktu ze gdyby nie jego wytrzymalosc to by gral u mnie co mecz... wiec nie da sie okreslic od razu czy nie bedzie talentu z kogos kto ma PA max, bo moze i ma ale trening gra wszystko ma wplyw. pamietam z fm2009 mialem kilka talentow po ok 170 pare i mimo ze wszyscy przechodzili jeden trenig ci sami trenerzy to jedynie garstkja byla naprawde do uzycia.

jak okreslic tak jak zawsze scout potencialu 20 plus praca z mlodzierza jak najwiecej masz potencial, umijetnosci i zarzadzanie masz umijetnoscvi, albo na latwizne Geniue scout chyba najbardziej kompletny - i zawsze mozna dac nieco bardziej rygorystyczne wskazniki.

co do barcy - Muniesa -9, Bojan 170, dos santos -8, i jeszcze kilku ale slabe staty wiec nie warto ich trzymac. na te chwile polecam kupowac gourcuff troche drogii ale masakra, talenty argentyna rosja brazylia, scout w 3 dni cos znajdzie, kupujesz jak najwiecej wrecz hurtowo i zawsze z 10 2 bedzie geniuszy, niezaleznie od PA

patryk11 Przodownik pracy

A zaznaczyłeś, że o FM 09. Jak na razie PA i CA nie sprawdzisz, bo nie ma jeszcze scoutów do FM 10. Musisz mieć na pewno dobry trening. Zobacz, co o nim sądzi scout (jeżeli jest dobry w swoim fachu*) i coś Ci to na pewno powie.

*scout oczywiście

Deamoon Partyzant

06.10.2009 19:45    #2070     Sufler - Porady do gry - Słabi juniorzy
U mnie po pierwszym sezonie doszło dwóch graczy, napastników, którzy są swoimi przeciwieństwami. A co do scoutigu to popieram wypowiedź qstosh'a. Najlepsze kraje to właśnie Francja i Anglia. Oto do porównania Mils i Forrester.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.