Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

hidalgo4 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
ochoa mistrz bramki ;p na poczatku nie chce p;rzejsc ale scout pomaga, wyslij scouta ktory ma wys wartosc motywacji ;p

Va(L)entin_Kopie... Partyzant

szukam dzialajace linka fm genie scout 2007
te ktore znajduje sa nieaktualne, albo jak juz sie sciagnie nie czyta zadnej bazy.
z gory dzieki za pomoc.

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
Nie wiem gdzie tu problem. Czym bardziej znany scout/trener/asystent (czytaj: im większą ma reputację) tym bardziej zwiększają się jego wymagania co do ewentualnego pracodawcy. Na pewno w kodzie gry twórcy stworzyli jakąś zależność pomiędzy reputacją i doświadczeniem członków sztabu szkoleniowego a ich chęcią bądź nie chęcią do przyjmowania ofert zatrudnienia od klubów o zbyt niskiej (według nich) reputacji. Taka sytuacja ma miejsce w grze jak i w rzeczywistości. To tak, jakby ktoś miał pretensję "Dlaczego sir Alex Ferguson nie chce prowadzić Wisły Kraków przecież Pan Ciupiał obiecał mu godziwe wynagrodzenie"...i tym podobne. W grę może też wchodzić lojalność (czytaj: oprzywiązanie do pewnych barw klubowych ale to się tyczy zwykle już zatrudnionych managerów/asystentów).
W przypadku bezrobotnych "członków sztabu szkoleniowego" (scouci,trenerzy,asystenci) sytuacja wygląda tak, że niektórzy czasem "czekają" na oferty z większych klubów (wedle ich uznania bądź też ich "rankingu ulubionych klubów";) i nieraz zdarza się że np jakiś bezrobotny asystent odrzuci ofertę np. mistrza jakiegoś kraju (np. Wolfsburga) a zdecyduje się na ofertę "klubowego średniaka" z mocniejszej ligi (który będzie posiadał większą reputację niż ten dla przykładu Wolfsburg.) nawet za niższe wynagrodzenie.
Wydaje mi się to w miarę rozsądne. Bo gdybyś Ty pracował wcześniej w powiedzmy jakiejś firmie an kierowniczym stanowisku i zarabiał np 5tyś zł i po zwolnieniu oczekując na bezrobociu raczej byś nie przyjął oferty jako przysłowiowy kasjer w biedronce...nawet gdyby oferowali ci podobne wynagrodzenie... (wiem że przykład mało realny ale chodzi mi tu o pewien szablon zachowań i ogólną niechęć do "bycia zdegradowanym" lub też do "bycia zmuszonym do pracy w gorszych warunkach niż poprzednio";). Reasumując wystarczy przyjrzeć się któremukolwiek asystentowi z "czołowych" drużyn europejskich. Oni zwykle po zwolnieniu (bez znaczenia czy sami się zwolnili czy zostali zwolnieni) to "pną się w górę" czyli zwykle rozpoczynają karierę managera...i nie godzą się z "degradacją" zostając jedynie trenerami. Patrz Carlos Queiroz który wcześniej był asystentem (w latach 2004–2008) samego sir Alexa Fergusona. Pozostawił on posadę asystenta w tak znamienitym klubie jak Manchester United i ...został w roku 2008 selekcjonerem reprezentacji Portugalii...czyli kraju z którego pochodzi (co prawda urodził się w Mozambiku-dawnej kolonii portugalskiej która odzyskała niepodległość ale ma paszport portugalski)

patryk11 Przodownik pracy

Nie mam pojęcia co ma wpływ na rozwój. Np. dla scoutów może to, że kupisz polecanego przez nich gracza?

haszysz Partyzant

zatrudnienie bezrobotnego fachowca jest praktycznie niemozliwe, nawet scouta na asystenta, a pieniadze nie graja roli , nic to nie daje,

owszem jak sie umiesci ogloszenie o zglaszaja sie jakies pazie, ale zagranicznego fachowca do polskiej ligi za nic swiecie sie nie udaje,poza tym jest dosc ograniczony zasob, co da sie z tym zrobic ?

Lucasinho Ekspert

Grupa: Ekspert
23.11.2009 16:06    #2036     Sufler - Porady do gry - Asystent
MagnificoManager dobrze mówi -> jeżeli jest minimalna szansa by zawodnik przeszedł, asystent zostawi go na liście.

Co do problemu danielosa, to asystent uwzględnia tylko tych piłkarzy, którzy są w ekranie wyszukiwania. W nim nie ma piłkarzy z krajów z których "nie masz wiedzy" - można to sprawdzić w scoutingu, jeżeli nie masz np. odkrytej Zambii to piłkarze grający w tej lidze nie pojawią się na ekranie wyszukiwania. Mam nadzieję iż rozumiesz o cho chodzi :)
lucasinho.blox.pl

Peledona Młody aktywista

[quote=Mrowka95]Poszukuję FM Genie Scout 2007![/quote]

http://lmgtf(...)download

Mrowka95 Partyzant

Poszukuję FM Genie Scout 2007!

maciekigood Młody aktywista

22.11.2009 08:54    #2039     Sufler - Porady do gry - FM Genie Scout 2007
Tutaj:
http://www.cmrev(...)b76.html
http://www.fmsco(...)007.html
Nie wiem skąd problem, w internecie dużo tego jest.

Edit: Tu powinno pójść:
http://rapid(...)2007.zip

Mrowka95 Partyzant

22.11.2009 08:05    #2040     Sufler - Porady do gry - FM Genie Scout 2007
Ma może ktoś Genie Scout pod FM'a 07? Bo nigdzie znaleźć nie mogę.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution