Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

madryckikibic Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
03.01.2010 20:12    #2001     Sufler - Porady do gry - Kiedy Genie albo Mini??
Kiedy wyjdzie Genie Scout albo Mini Scout pod łatkę 10.2.0??

darnokos Partyzant

Ale nie da sie przelozyc dokladnie current i potential rating do CA i PA tak ? Bo probowalem obliczyc jakie maksymalne PA zawodnik moze osiagnac przyjmujac ze bedzie to wlasnie potential rating gracza wynoszacy 80% z 200(czyli maksymalne PA w grze) czyli 160 to mogloby miec jeszcze jakis sens ze maksymalnie zawodnik bedzie mial CA 160 gdyby nie to ze zawodnik juz w tej chwili ma CA na poziomie 177. Krotko mowiac jest to totalna loteria bo niewiele te cale current i potential rating ma wspolnego z SAMYM CA i PA.

Co z tego ze fmrte pokazuje CA i PA i roznice miedzy nimi skoro np zawodnik moze miec CA 100 PA 190 fmrte pokazuje w nawiasie 90 a zawodnik nawet przy najlepszym treningu itp itd ma juz z gory zapisane ze nie osiagnie wiekszego CA niz 140 mimo ze PA ma 190.

W genie scout naciskalo sie show potential attributes i od razu pokazywalo przyszle atrybuty i maksymalne CA jakie zawodnik moze faktycznie osiagnac.

darnokos Partyzant

Witam,
Moj pierwszy temat i post zarazem :) Od paru edycji fma do wyszukiwania pilkarzy uzywalem genie scouta od kiedy wgralem latke 10.2 mam problem bo zaden scout nie dziala z ta wersja. Probowalem uzywac do wyszukiwania pilkarzy fmrte ale chociaz jest CA i PA to niestety nie ma opcji dostepnej w genie scoucie czyli "podejrzenia" roznicy miedzy CA i PA w przyszlosci albo nazwijmy to maksymalnym CA, mam nadzieje ze w miare wyjasnilem o co chodzi :) Chyba ze jest jakas mozliwosc w fmrte aby to podejrzec jesli tak to bylbym wdzieczny za wskazowki.

Ale jesli nie da sie tego sprawdzic w fmrte to znacie jakas metode na wyszukiwanie TYLKO newgenow w samej grze i to najlepiej tylko tych najbardziej przyszlosciowych ? Z gory dzieki za pomoc :)

franz_flash Partyzant

Witam.
Może ktoś umiałby pomóc. Do każdego FM-a tworzę zmieniam bazę danych na podstawie własnego algorytmu korzystając z oficjalnego edytora dołączonego do gry. Czy zna ktoś scouta/edytora którym mógłbym wyszukiwać/edytować dane w czasie rzeczywistym? Większość znanych mi scoutów/edytorów nie widzi gra zapisanej na zmienionej bazie danych. Wersja gry 10.2.0 93471 (m.e v822), edytory/scouty którymi próbowałem Genie Scout, FMRTE, Mini Scout, FMAssistant
2. I druga sprawa: wczytując bazę danych w edytorze miałem do wyboru "domyślna" lub "uaktualnienie 10.2.0" wczytywałem domyślną natomiast po załadowaniu okazało się że gram na wersji 10.2.0 93471 (m.e v822). To normalne?

franz_flash Partyzant

02.01.2010 22:59    #2005     Sufler - Porady do gry - edytor/scout
Witam.
Może ktoś umiałby pomóc.
1. Do każdego FM-a tworzę zmieniam bazę danych na podstawie własnego algorytmu korzystając z oficjalnego edytora dołączonego do gry. Czy zna ktoś scouta/edytora którym mógłbym wyszukiwać/edytować dane w czasie rzeczywistym? Większość znanych mi scoutów/edytorów nie widzi gra zapisanej na zmienionej bazie danych. Wersja gry 10.2.0 93471 (m.e v822), edytory/scouty którymi próbowałem Genie Scout, FMRTE, Mini Scout, FMAssistant.
2. I druga sprawa: wczytując bazę danych w edytorze miałem do wyboru "domyślna" lub "uaktualnienie 10.2.0" wczytywałem domyślną natomiast po załadowaniu okazało się że gram na wersji 10.2.0 93471 (m.e v822). To normalne?

Tofu Młody aktywista

02.01.2010 11:04    #2006     Sufler - Porady do gry - Błąd w profilu zawodnika.
http://community.sigames.com/

Zaloguj się tutaj, wejdź potem w FM2010 data issues i tam masz odpowiednie tematy. Nie zakładaj nowego, tylko dokładnie przeszukaj ten dział. Sam tam zgłosilem kilka błędów, bo jestem scoutem z zamiłowania :)

paki04 Partyzant

01.01.2010 13:06    #2007     Sufler - Porady do gry - FMEditor do FM 2010
mi nie chodzi o dołączony edytor tylko to jest zupełnie inny program coś ala FMRTE.
http://www.fmsco(...)010.html daje link do tego programu, ktorego nie mozna sciagnac bo strona podana jako "download" po prostu nie działa..

Kolazontha Zrzędliwy Tetryk

25.12.2009 20:07    #2008     Sufler - Porady do gry - Połączenie shortlist
połączyć się chyba nie da, ale w grze możesz przenieść grajków z jednej listy do drugiej. powiedzmy masz listę domyślną, importujesz sobie listę o nazwie np. "talenty", zaznaczasz wszystkich zawodników z tej listy, prawy klawisz myszki, opcja scouting>dodaj do listy życzeń>bezterminowo. i w ten sposób zawodnicy z listy 'talenty' są na Twojej liście domyślnej
You know, we are sitting here, you and I, like a couple of regular fellas. You do what you do, and I do what I gotta do

sniper29 Partyzant

24.12.2009 14:18    #2009     Sufler - Porady do gry - Dziwne oznaczenia w Mini Scout
Mam kilka pytań dotyczących Mini Scouta
1. Co oznaczają zakładki: R, P (zaznaczyłem je na obrazku)
2. Czy liczby przy pozycjach oznaczają jak dobrze piłkarz gra na danej pozycji ? Jeśli tak, to czy im wyższa liczba tym lepiej gra czy na odwrót ?

84czarny Partyzant

24.12.2009 12:48    #2010     Sufler - Porady do gry - FM Genie Scout 10
Przy wczytaniu sejfa wyskakuje mi takie cos o co chodzi ?
Unknownn database version 1392
gram na patchu 1 ale ddoinsatalowalem sobie 2

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution