Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

vivi30 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
19.01.2010 16:39    #1981     Sufler - Porady do gry - skąd taki młodzian
Witam.Szczerze sie zdziwiłem wczoraj gdy scout wyszukał mi 14 letniego zawodnika i od razu polecił go na wielką gwiazdę. Dotąd myślałem ,że nie wyszukują zawodników poniżej 16 roku życia. Spotkał się ktoś z was z takim czymś?

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
19.01.2010 13:19    #1982     Sufler - Porady do gry - jeden trener,młodzież,asystent,
Jeżeli chcesz by u ciebie pojawiali się "polscy" juniorzy to zatrudnianie piłkarzy/trenerów z Polski raczej nic nie da. [No chyba że kupisz polskiego piłkarza i w interakcji z nim poprosisz go, by polecił ci jakiegoś gracza lub trenera to wtedy jest duże prawdopodobieństwo że poleci ci on jakiegoś innego polaka ale na pewno nie sprawi to, że pojawią się u ciebie jacyś polscy juniorzy :) ]
Jedyną opcją jest zatrudnienie jakiegoś znanego scouta z Polski (z dobrą reputacją. Najlepiej byłego i znanego piłkarza który będzie miał wysokie atrybuty oceny umiejętności oraz potencjału gracza oraz w miarę wysoką determinację. Z tym że obawiem się że może to być trudne biorąc pod uwagę reputację twojego klubu...)
Jeśli jednak (jakimś cudem) udało by ci się kogoś takiego zatrudnić to wtedy po co najmniej kilku sezonach możesz spodziewać się pojawienia jakiegoś newgena z polskimi korzeniami albo nawet z podwójnym obywatelstwem z czego jedno to właśnie Polskie.

jordaneq Młody aktywista

19.01.2010 11:06    #1983     Sufler - Porady do gry - jeden trener,młodzież,asystent,
Dzięki. Miałem jeszcze oferte z Barcelony ale wyśmiałem ją (żart;) ).
Więc tak: Na Wyspach jest jedynie liga. Składa się z 8 zespołow. Właściwie jest to liga miejska gdyż bierze w niej udział 8 zespołów z jednego miasta, ze stolicy. Pucharu kraju nie ma. Dwa pierwsze miejsca biorą udział w O-League. Jest to Liga Mistrzów Oceanii. Po sezonie zasadniczym ( każdy z każdym 4 mecze ), tabela dzieli się na pół. Pierwsza czwórka walczy o mistrza a druga o utrzymanie (śmieszne bo nikt nie spada). Tylko tabela się wtedy nie zeruje i ja zająłem 4 miejsce z 35 punktami, a 5 miejsce miało 36 punktów ;).
Jesli chodzi o stadion to moge pomarzyć. Właścicielem wpisanym w informacjach jest Walas FC.

Grając w Lechu po 1.sezonie pojawił się u mnie w szkółce... Hiszpan urodzony na Majorce. Z Hiszpanią wiązał mnie jedynie asystent i scout.

Seju Wybitny Literat

Na Suflerze od dawna pojawiało się mnóstwo tematów, które powszechnie uznawane były jako wykroczenie, ponieważ były niezgodne z ideą naszego środka komunikacji. Jednak z biegiem czasu ilość tematów nie malała, a nowi gracze, niezorientowani w zasadach, jakie tutaj panują, ciągle zadawali pytania typu: kogo kupic do ARKI?!1. Inni użytkownicy, bardziej doświadczeni w grze lub po prostu znający ciekawych graczy, którzy będą przydatni autorowi pytania, często przestrzegali go przed otrzymaniem kary od Ekspertów, jednocześnie wypisując nazwiska, jakie powinien do siebie ściągnąć. Widząc taką potrzebę postanowiliśmy otworzyć jeden temat, gdzie każdy będzie mógł się poradzić na temat składu swojego zespołu. Nie wiesz kogo kupić, wypożyczyć, w kogo zainwestować? To miejsce jest stworzone właśnie dla Ciebie!

Z góry uprzedzam, że tematem do dzielenia się wynikami są przechwałki. W tym miejscu nie chwalimy się swoimi talentami, jedynie odpowiadamy na pytania innych, doradzamy. Zbyt wielkie odbieganie od tematu może być karane.

Temat dotyczy również sztabu szkoleniowego.

Dla każdego, kto ma czas i chęci oraz lubi przeszukiwać listy z zawodnikami, nasi użytkownicy znaleźli kilka ciekawych stron z takimi właśnie danymi (wszystkie strony są w języku angielskim!)
- Football Manager Story
- True Football Manager
- FM Scout
- http://steam(...)21345661

Byłoby miło, gdybyście pisali kilka konkretnych informacji, które usprawnią dobór zawodników przez wypowiadające się tu osoby:
- klub, warto wspomnieć na jakim poziomie w nim jesteście, bo słaby klub po kilku latach możecie wprowadzić do europejskiej elity, a to ma duże znaczenie
- sezon, rok gry, w jakim jesteście
- konkretna pozycja i rola zawodnika, mogą być również dokładne atrybuty, jakimi ma wyróżniać się gracz
- cena, widełki, od ilu do ilu możecie przeznaczyć na to wzmocnienie
- z dodatkowych informacji możecie jeszcze zawierać czy piłkarz musi być z kraju UE

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
15.01.2010 21:15    #1985     Sufler - Porady do gry - Prowadzenie reprezentacji kraju.
Obserwacje możesz przeprowadzać poprzez trenerów - wysyłając ich do zespołów i nakazanie obserwacji poszczególnych graczy, jednak jak w przypadku scouta, jeden trener do jednego klubu, bo więcej będzie podróżował niż obserwował. Oglądać piłkarzy w akcji można też samodzielnie. Jeśli zatrudnisz asystenta, to on będzie ci co tydzień przedstawiał listę spotkań z reprezentantami do obejrzenia. Wystarczy wybrać i mieć oko na graczy ;] Z powołaniami jest inaczej, najpierw podsyła propozycję asystent, możesz zignorować lub zaakceptować. Jeśli 'wyłapiesz' jakiegoś zdolnego gracza, klikasz na jego nazwisku prawym i albo dodajesz do listy krajowej albo od razu do pierwszego składu (i automatycznie do listy krajowej). Mam nadzieję, że pomogłem ;]
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

tomek89 Partyzant

09.01.2010 20:15    #1986     Sufler - Porady do gry - Atrybuty scouta.
Ja myślę że należy tutaj dopisać jeszcze atrybut wiedza taktyczna, jeśli dany scout jest odpowiedzialny za rozpracowywanie następnego rywala, zatem im ten atrybut jest wyższy to dokładniejsze info otrzymujemy.

parachutes Młody aktywista

09.01.2010 20:13    #1987     Sufler - Porady do gry - Atrybuty scouta.
[quote2=kurupt][quote=Grzelo]A jaki wpływ ma wg Ciebie poziom dyscypliny na pracę scouta?[/quote]
Być może nie jest to w grze oddane, ale wg mnie dobry scout powinien umieć utrzymać wysoki poziom dyscypliny w swej pracy. Żeby nie było takich sytuacji, że wysyłamy scouta do Hiszpanii, a ten zamiast szukać piłkarzy plażuje sobie naszym kosztem.[/quote2]
Nie jestem pewien czy realizm udało się odwzorować aż tak bardzo :)))
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

qstosh Przodownik pracy

09.01.2010 20:00    #1988     Sufler - Porady do gry - Atrybuty scouta.
[quote=Jacob-CFC]Ja dodatkowo oprócz cech, które wymieniono wyżej patrze na to, jaka wiedzę ma dany scout. Dlatego mam kilku ich kilku zatrudnionych w klubie, a każdy z nich, posiada inną wiedzę dotyczącą regionów poszukiwań.[/quote]
Przeczytaj sobie mój post #5. Przecież wspomniałem w nim o Wiedzy scouta :)

Jacob-CFC Partyzant

09.01.2010 19:50    #1989     Sufler - Porady do gry - Atrybuty scouta.
Ja dodatkowo oprócz cech, które wymieniono wyżej patrze na to, jaka wiedzę ma dany scout. Dlatego mam kilku ich kilku zatrudnionych w klubie, a każdy z nich, posiada inną wiedzę dotyczącą regionów poszukiwań.

kurupt Żołnierz frontu ideologicznego

09.01.2010 14:45    #1990     Sufler - Porady do gry - Atrybuty scouta.
[quote=Grzelo]A jaki wpływ ma wg Ciebie poziom dyscypliny na pracę scouta?[/quote]
Być może nie jest to w grze oddane, ale wg mnie dobry scout powinien umieć utrzymać wysoki poziom dyscypliny w swej pracy. Żeby nie było takich sytuacji, że wysyłamy scouta do Hiszpanii, a ten zamiast szukać piłkarzy plażuje sobie naszym kosztem.
Opinia publiczna to dziwka.
------
http://kurupt.cmrev.com/kariery.html

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution