Zrobiłem mały teścik FM 2010 patch 10.1 z pomocą FMGenieScout. Zacząłem nowy sezon spisałem reputację 3 drużyn z ligi i sprawdzałem jej wahania co jakiś czas. Już po około miesiącu jeden klub zmienił reputację, jednak nie była to jakaś wielka zmiana, zaledwie o kilka punktów. W drugim miesiącu obniżyła się reputacja innej drużyny, ale też nieznacznie...niestety nie chciało mi się bawić cały sezon. Jednak można wysnuć wniosek, iż reputacja jest płynna i zależy od miary sukcesu. Wiadomo, że nieoczekiwana wygrana czy przejście do kolejnej fazy pucharowej podniesie reputację, jednak nie są to jakieś znaczne wielkości (no chyba, że np. Wisłą dojdziemy do finału LM

)
W takim razie drugie pytanie, kiedy będzie największy skok tej reputacji?
Wydaje mi się, że pod koniec sezonu (ewentualnie na początku nowego) gdy zaczniemy zbierać laury po udanych rozgrywkach zarówno ligowych jak i pucharowych. To jest dość logiczne. Jednak wydaje mi się, iż następuje również jakiś skok przy zimowym okienku transferowym, bo często zdarzało mi się, że po dobrej rundzie jesiennej mogłem sprowadzić o wiele lepszych piłkarzy niż jeszcze kilka miesięcy wcześniej (a kilkanaście czy kilkadziesiąt punktów reputacji by tego nie zrobiło)...ale to tylko moja hipoteza
Najnowsze posty