Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

vivi30 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
12.03.2010 10:34    #1961     Sufler - Porady do gry - scouci w MŚ
Dziwna sytuacja-wysłałem 3 scoutów na MŚ w RPA ,bo trochę tych meczy tam jest rozgrywane. Bezsensem jest ,że wszyscy trzej polecają mi tych samych zawodników z tych samych meczów - choć w danym dniu rozgrywany jest więcej niż 1 mecz.Po to wysłalem ich tylu ,żeby byli wszędzie , a te osiołki oglądają te same mecze.Powinni to poprawić.Ogladają np mecz słabszych drużyn ,a omijają tych lepszych.

Oskwar.89 Partyzant

09.03.2010 13:24    #1962     Sufler - Porady do gry - Dyscyplina w zespole
Witam
Tak się zastanawiam od czego zależą atrybuty managera w profilu. Chodzi mi szczególnie o dyscyplinę , ponieważ wynosi u mnie 8 i zawodnicy skarżą się na brak harmonii w zespole. A wydaje mi się, że wszystko ok powinno być bo stosuje kary za słabe występy, albo pochwały za dobre nie za często ani nie za rzadko.Jakby ktoś mógł pomóc byłbym wdzięczny.
2 sprawa to kiedy wyjdzie genie scout pod patcha 10.3 :)

webson Partyzant

Zrobiłem mały teścik FM 2010 patch 10.1 z pomocą FMGenieScout. Zacząłem nowy sezon spisałem reputację 3 drużyn z ligi i sprawdzałem jej wahania co jakiś czas. Już po około miesiącu jeden klub zmienił reputację, jednak nie była to jakaś wielka zmiana, zaledwie o kilka punktów. W drugim miesiącu obniżyła się reputacja innej drużyny, ale też nieznacznie...niestety nie chciało mi się bawić cały sezon. Jednak można wysnuć wniosek, iż reputacja jest płynna i zależy od miary sukcesu. Wiadomo, że nieoczekiwana wygrana czy przejście do kolejnej fazy pucharowej podniesie reputację, jednak nie są to jakieś znaczne wielkości (no chyba, że np. Wisłą dojdziemy do finału LM :P)
W takim razie drugie pytanie, kiedy będzie największy skok tej reputacji?
Wydaje mi się, że pod koniec sezonu (ewentualnie na początku nowego) gdy zaczniemy zbierać laury po udanych rozgrywkach zarówno ligowych jak i pucharowych. To jest dość logiczne. Jednak wydaje mi się, iż następuje również jakiś skok przy zimowym okienku transferowym, bo często zdarzało mi się, że po dobrej rundzie jesiennej mogłem sprowadzić o wiele lepszych piłkarzy niż jeszcze kilka miesięcy wcześniej (a kilkanaście czy kilkadziesiąt punktów reputacji by tego nie zrobiło)...ale to tylko moja hipoteza ;)

krolik12345 Partyzant

wybralem holandie, polske, francje. wszycho fajnie ale zaden trener czy scout nie chce do mnie przyjsć :D czeka mnie żmudne szukanie w miare dobrych trenerów

a tak w ogóle, to czy umiejetnosci trenerów rosną tak jak piłkarzy? czy mam jakiś wpływ na ich rozwój?

about Partyzant

Potrzebny fm genie scout na nowego patcha jezeli wyszedł wogóle pod nowego

toster Partyzant

05.03.2010 13:33    #1966     Sufler - Porady do gry - Spolszczenie?
Czy jest jakieś spolszczenie do programu FM Genie Scout 10 v.1.0 ?
Albo program podobny do tego tylko że po polsku?

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

04.03.2010 13:26    #1967     Sufler - Porady do gry - PA i CA ?
Tematy o to pytające już były. Zeby nie linkowaĆ:
CA - skrót od ang. Current Ability co oznacza poziom rozwinięcia umiejętności zawodnika przy rozpoczęciu gry (to co umie na początku).
PA - skrót od ang. Potential Ability co oznacza maksymalny poziom rozwinięcia jaki może osiągnąć zawodnik (to czego zawodnik może nauczyć się w trakcie gry).

CA i PA określane są liczbami od 0 do 200, a im większa liczba, tym zawodnik lepszy (0 najsłabsze, 200 najlepsze). PA ponadto może być minusowe, co nie oznacza piłkarza jeszcze słabszego niż "zero". Oznacza natomiast szersze przedziały umiejętności. Poniżej znajduje się pełna lista minusowych PA:

-10 = 170 - 200
-9 = 150 - 180
-8 = 130 - 160
-7 = 110 - 140
-6 = 90 - 120
-5 = 70 - 100
-4 = 50 - 80
-3 = 30 - 60
-2 = 10 - 40
-1 = 0 - 20
0 = losowe PA

CA oraz PA są atrybutami ukrytymi, co oznacza że nie można ich sprawdzić bezpośrednio w grze. Można to uczynić za pomocą edytorów: Football Manager Editor (FM Editor), Football Manager Modifier (FMM), Football Manager Genie Scout (FM Genie Scout).
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

M8_PL Sumienie Narodu

Grupa: Ekspert
01.03.2010 23:03    #1968     Sufler - Porady do gry - przydzielenie mentora
W raportach trenerów i scoutów są informacje dotyczące charakteru.
"Każdy musi w coś wierzyć. Ja wierzę, że strzelę sobie kolejne piwko."

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

25.02.2010 22:54    #1969     Sufler - Porady do gry - Problem ze szkoleniem młodziezy
Ja szukam zaraz po rozpoczęciu nowego sezonu, i ustawiam wiek max 16-17 lat. Potem tych, których sobie upatrzyłem przepuszczam jeszcze przez scouting, i najlepszych moim zdaniem próbuję kupić. Przy czym zdanie scoutów nie jest najważniejsze :)
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Rupertziom Partyzant

Mój problem przedstawia się następująco: Zaczyna się on wtedy gdy scout przesyła raport nt. przeciwnika i jest tam napisane że klub gra z kontry wiec ja ustawiam (jak było napisane w jednym z poradników ) nastawienie "kontrola lub Ofensywa " ale gdy włącze mecz nic nie idzie tak jak ja bym chciał więc włączam gre z kontry i nagle zaczynam atakować... najdziwniejsze jest to że strzelam więcej bramek gdy ustawie nastawienie na powstrzymywanie niż przewagę liczebną.... nic z tego nie rozumiem. To samo się tyczy narady przed meczem asystent radzi wysoko ustawić obrone więc tak właśnie robie i przez to trace masę bramek... Jest na to jakaś rada ? proszę od odp.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution