Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
Poziom ostrzeżeń: 0
Paloschi za młody. :P Milan (tja, u mnie Milan go kupił i faktycznie spisuje się dobrze) według moich scoutów puści go za 64 miliony. Lavezzi jest zbyt słaby. Spróbuję z Pazzinim, podobno 20 mln za niego chcą, ale sezon się kończy i może trochę utarguję.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

legia Partyzant

Grupa: Użytkownik
30.05.2010 12:20    #1872     Sufler - Porady do gry - Reputacja
Gram Lechia Gdańsk . Korzystając z FM Genie Scout reputacja klubu wynosi 2811 . Do jakiego pozomu musze doprowadzic aby młodzi zagraniczni piłkarze przychodzili do mnie??

29.05.2010 19:08    #1873     Sufler - Porady do gry - Umiejetności piłkarza ??
[quote]Gold stars compare the scouted player to your first team. Silver stars compare him to your youth team.[/quote]

Cytat prosto z forum FM. Mogę nawet link podrzucić jeśli chcesz. Także to co Ty piszesz o szarych gwiazdkach to totalna bzdura.

Możemy też spróbować z innej beczki. Odpal FM-a, wejdź do swojej drużyny juniorów i zobacz raport trenera juniorów. Aktualne umiejętności gracza będą oznaczone szarymi gwiazdkami, potencjał złotymi. Jeśli najedziesz myszką na gwiazdki i przytrzymasz ją chwilę to dostaniesz następujące (przykładowe) informacje:
1. Niezła ocena (zespół juniorski) - dla aktualnych umiejętności, zaznaczonych na szaro
2. Przyzwoita ocena (zespół seniorski) - dla potencjału zawodnika, zaznaczonego złotymi gwiazdkami
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

Bolsiq Partyzant

29.05.2010 18:28    #1874     Sufler - Porady do gry - Umiejetności piłkarza ??
Z tego co zauwazylem szarymi gwiazdkami okresla sie najlepszego naszego pilkarza na danej pozycji.Co rzeczywiscie przeszkadza,poniewaz nie znamy jego umiejetnosci tylko potencjal,mamy tylko napisane,ze jest duzo gorszy od .... Nie u wszystkich juniorow mi sie to pokazuje,sadze ze scout nie potrafi okreslic terazniejszego poziomu.Sprobuje (Sprobujcie) puscic za nim scouta na 3 mecze.

qstosh Przodownik pracy

Nie bawię się edytorami czasu rzeczywistego (więc nie daje gwarancji że te akurat zadziałają) ale natknąłem się w necie na coś takiego więc sprawdź sobie to (wersja v3.0.125) albo to (wersja 3.0.231 ale tą to mamy u nas w File Planet)
Jeśli nie zadziała żadna z powyższych to pisz. Może ktoś kto używa tego edytora na najnowszej łatce i mu on działa wrzuci go na jakiegoś hosta i podeśle Ci tutaj linka.

legia Partyzant

29.05.2010 11:05    #1876     Sufler - Porady do gry - Fm Genie Scout 2008 ??!!
Korzystam z wyżej wymienionego programu. Czy może wiecie gdzie mogę się dowiedzieć co i do czego służą atrybuty taki jak : Chairman Stats są ta wymienione nie które atrybuty jak Biznes, Integrowanie,Cierpliwość, Zasoby. Jest tam tez wiele innych . Z góry dziękuje !!

27.05.2010 15:30    #1877     Sufler - Porady do gry - Umiejetności piłkarza ??
Gwiazdki zawsze odnoszą się do poziomu klubu, a konkretnie do poziomu jaki powinni reprezentować zawodnicy w takim klubie jak ten, który prowadzisz. O wiele słabsi mają 1-2 gwiazdki, mocniejsi mają 4-5. Nie zawsze poziom klubu jest równoznaczny z poziomem najlepszego zawodnika w klubie. Dla przykładu ja wcale nie mam skrzydłowych u siebie (gram tylko środkiem), więc jeśli czasami scout znajdzie młodego skrzydłowego, to dostaję w raporcie napis "Jest on o wiele lepszy od naszego najmocniejszego skrzydłowego", a dostaje na przykład tylko 2 gwiazdki.

Barc Partyzant

25.05.2010 21:25    #1878     Sufler - Porady do gry - Umiejetności piłkarza ??
Mam pytanie co znaczą te gwiazdki szare jak posyłam scouta do jakiegoś piłkarza??
http://www.bankfotek.pl/view/649319

[quote=Dziecko12]Angielszczaki, które przejdą do mojego Notts Ct w pierwszym sezonie gry (nie chodzi mi o wypożyczenia). Chcę zbudowac team złożony w większości z zawodników z Albionu. Liczę, że mi pomożecie.[budżet 1,4 euro] :)[/quote]

Anglików to Ci raczej nie polecę, ale mogę podać nazwiska, które sprawdziły się u mnie i pozwoliły mi wygrać najpierw CCL2, a rok później CCL1 (też Notts Co):
- Mirnes Sisic (wolny transfer, niezły ofensywny pomocnik)
- Julien Brellier (wolny transfer, bardzo dobry defensywny pomocnik)
- Iliyan Mitsanski (130k euro, świetny napastnik, kilka lat był podstawowym graczem)
- Christopher Glombard (160k, dobry prawy obrońca)
- Sean Dillon (10k, dobry zmiennik dla Glombarda, może nawet grać jako podstawowy zawodnik)
- David Edwards (825k, środkowy lub ofensywny pomocnik, u mnie rozdawał sporo asyst jako środkowy pomocnik)
- Shelton Martis (525k, dobry środkowy obrońca, anglik)
- Miguel Comminges (150k, boczny obrońca, pierwszy sezon na lewej obronie miał świetny i miał aż 8 asyst)
- Tim Krul (MU kupiło go za 30k i odsprzedało mi za 240k, niezły bramkarz, zwłaszcza jak na tak niską cenę, przydatny jako zmiennik dla Schmeichela)

Będąc w CCL1 ściągnąłem jeszcze 5 zawodników:
- Wesley Sonck (wolny transfer, był rezerwowym, ale niezły na mentora)
- Marlon Harewood (wolny transfer, ładnie grał w duecie z Mitsanskim, w pierwszym sezonie 32 gole i 7 asyst w 45 meczach)
- Thomas Mangani (wolny transfer, defensywny lub środkowy pomocnik, nawet w Championship był podstawowym graczem)
- Per Nillson i Sebastian Prodl (obaj kosztowali po 2,2 mln, stworzyli razem świetny duet na środku obrony, nawet w Championship wymiatali)

Mam nadzieję że pomogłem. :)

Teraz pora samemu prosić o pomoc. Którego środkowego obrońcę wybrać?
Jonny Evans
http://img21(...)nsu.jpg/

Cristian Zapata
http://img19(...)tay.jpg/

Obaj kosztują 24 mln euro (jestem dogadany z klubami, czekam jeszcze na akceptację kontraktów przez zawodników). Szukam partnera dla Jordana Spence'a (dość wysoki, w miarę skoczny, dobrze kryje, odbiera i gra głową, jest też bardzo silny oraz szybki i zwinny). Serce mi podpowiada, że lepszy jest Zapata, z kolei według scoutów minimalnie wygrywa Evans (4 gwiazdki, Zapata 3.5). Ponadto Evans jest młodszy (tylko rok, ale zawsze to rok dłużej gry na wysokim poziomie, czyli de facto wychodzi taniej). Sam chyba nie dam rady wybrać (pierwszy raz mi się to zdarza). Pomocy. :)

parachutes Młody aktywista

25.05.2010 11:35    #1880     Sufler - Porady do gry - Zawodnik szuka nowych wyzwań.
Z niewolnika nie ma pracownika ;) Jak korzystam z G'Scouta to mam co sezon plagę niezadowolonych. Dzieje się tak, bo reputacja klubu rośnie dużo wolniej niż reputacja utalentowanego rozwijającego się piłkarza.
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.