Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
15.06.2010 13:24    #1851     Sufler - Porady do gry - skauci - nabywanie wiedzy
IMO istnieje jakiś klucz, który decyduje, który kraj ma być przeszukiwany indywidualnie, a który kraj ma być podpięty pod region. Dla przykładu np. Niemcy - duży kraj, można posłać scouta bezpośrednio; Słowacja - mały kraj, trzeba posłać scouta do regionu (Europy Środkowej). Nie wiem, czy taki klucz istnieje oraz jakie posiada argumenty, ale tak można to sobie tłumaczyć. Po prostu, jeśli nie ma możliwości bezpośredniego wysłania scouta w pożądane miejsce, wyślij go w tamten region.

Ciartur Młody aktywista

14.06.2010 17:00    #1852     Sufler - Porady do gry - Genie Scout - Atrybuty
Nie nie chodziło mi o CA. W Genie Scout'cie jest PA przykładowo 190 i jest również Najlepsza potencjalna ocena w procentach, Messi np. ma coś ok. 85% i PA 195.

Ciartur Młody aktywista

14.06.2010 16:49    #1853     Sufler - Porady do gry - Genie Scout - Atrybuty
Nie wiem dokładnie jak to określić więc pokażę to na przykładzie:

Zakładając, że w Genie Scout mam zawodnika z PA 190, ale np. w ocenie pozycji ma 70%. A więc na co zwracać uwagę na Ocenę czy na PA?

W Genie Scout jest także opcja pokaż potencjalne atrybuty i tutaj mam pytanie czy to pokazuje np. max szybkość jaką osiągnie zawodnik i po prostu dalej nie da rady? Czy może w wyniku specjalnego treningu te atrybuty będą całkiem inne?

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
FMRTE lub Genie Scout mają takie możliwości AFAIR.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

09.06.2010 09:19    #1855     Sufler - Porady do gry - skauci - nabywanie wiedzy
[quote=ancek]Pytanie tylko czy to jakis bug, czy poporstu tak jest :P[/quote]

Tak jak wcześniej pisałem - pamiętam tą sytuację z któregoś FM-a, możliwe, że 2008. Jestem na 95% pewien, że tak po prostu jest :)

Sprawdź jeszcze, czy ilość krajów na listach poszczególnych scoutów jest taka sama - może FM wybiera najlepsze (według swoich zasad) kraje, i tylko te prezentuje?
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

09.06.2010 01:33    #1856     Sufler - Porady do gry - skauci - nabywanie wiedzy
Jeśli działa, to rób tak. Tylko może to trochę zająć, zanim scout dotrze do kraju, który faktycznie chcesz obserwować. Ale lepszy taki sposób, niż ten mój (czyli żaden :))
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

09.06.2010 01:15    #1857     Sufler - Porady do gry - skauci - nabywanie wiedzy
Masz tam coś takiego w menu "Obserwacje" jak wiedza - masz taką dużą tabelę z sumą wszystkich lig znanych przez scoutów, trenerów itd. Może z tej listy to się bierze?

09.06.2010 01:06    #1858     Sufler - Porady do gry - skauci - nabywanie wiedzy
[quote=ancek]W siedzibie zarzadu pisze, ze finanse pozwalaja na nieogranoczony skauting. Wsrod tych krajow sa ligi ktore wybralem jako grywalne (Niemcy, polska, belgia) no ale skad te inne i dlaczego akurat takie?[/quote]

Może pokrywa się to jednak z wiedzą scouta... jakoś grając w FM 2008 tego nie zauważyłem, albo nie pamiętam. Porównaj ich wiedzę z tymi krajami, i daj znać :)

Robi2009 Młody aktywista

09.06.2010 01:00    #1859     Sufler - Porady do gry - skauci - nabywanie wiedzy
Normalnie bym odpowiedział, że zarząd nie wyraża zgody, ale zważywszy że grasz Bayernem, to raczej dziwna sprawa...

[quote=Godman]Zajrzyj na ekran "zarządu". Znajdziesz tam informację jakie ograniczenia na wysyłanie scoutów nakładają na Ciebie prezesi.

Dla przykładu w Wiśle Kraków (jak dobrze pamiętam) na początku możliwe jest tylko scoutowanie europy środkowej.

Ograniczenia te wynikają z klubowych funduszy - w miarę bogacenia się klubu, będziesz miał większe pole manewru, aż w końcu zarząd zrezygnuje z ograniczeń, jak będziesz bogaty :)[/quote]
Bayern nie ma kasy na skauting?!
There's nothing to fear except the fear itself

09.06.2010 00:59    #1860     Sufler - Porady do gry - skauci - nabywanie wiedzy
Zajrzyj na ekran "zarządu". Znajdziesz tam informację jakie ograniczenia na wysyłanie scoutów nakładają na Ciebie prezesi.

Dla przykładu w Wiśle Kraków (jak dobrze pamiętam) na początku możliwe jest tylko scoutowanie europy środkowej.

Ograniczenia te wynikają z klubowych funduszy - w miarę bogacenia się klubu, będziesz miał większe pole manewru, aż w końcu zarząd zrezygnuje z ograniczeń, jak będziesz bogaty :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution