Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

Yablonas Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote=MagnificoManager]A właśnie, że wpływają. Jak inaczej wytłumaczysz zjawisko pojawiania się w Polsce wielu newgenów narodowości np. Tureckiej, gdy sprowadzisz do sztabu kilku Turków? [/quote]

Trochę masz racji, ale nie zależy to bezpośrednio od trenerów, tylko od poziomu scoutingu w danym państwie, a jako że dzięki trenerom z Turcji będziesz miał 100% wiedzy o Turcji, będą pojawiać się też czasami piłkarze z tego państwa. Miałem tak gdy zacząłem wysyłać scoutów, do różnych mało znanych państw w afryce, i w mojej szkółce pojawiać się zaczęli piłkarze z np. Etiopii, Zimbabwe.

gromo1990 Partyzant

08.09.2010 08:23    #1792     Sufler - Porady do gry - Pomoc w analizie zawodnika
Dzieki za pomoc :)

podejrzalem w genie scout to ma 178 PA. Dałem mu indywiduwalny trening z max defensywy, taktyki i treningu motorycznego (nie pamietam dokładnie nazwy ale chodzi o zwiekszenie szybkości :) )

A jesli chodzi o ten błąd który popełnił to taki, że podbiegł do napastnika już krytego (nie nastawiałem, żeby go kryli indywidualnie) a opuścił zawodnika którego krył i on strzelił własnie bramke :P

szfedo Przodownik pracy

05.09.2010 20:49    #1793     Sufler - Porady do gry - Piłkarze bez klubu
Jeśli nie chcesz przeoczyć żadnego dobrego piłkarza, to lepszą opcją jest Genie Scout, który przeszukuje bazę danych, aniżeli filtr z transfermarkt. Przecież to tylko gra.

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
Podrzuci ktoś porządnego lewego skrzydłowego do Lecha, który posadzi Wilka na ławce? Cena - do 250k ojro. Wszystkich wyróżniających się darmowych (spośród tych których znalazłem) zgarnęły mocniejsze kluby, a proponowani przez moich scoutów są wypożyczeni do innych klubów, więc będę mógł ich ściągnąć za rok. W LE niestety trafiłem na Aston Villę, więc potrzebne mi wzmocnienie. :)
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

zetkaiii Żołnierz frontu ideologicznego

31.08.2010 19:11    #1795     Sufler - Porady do gry - Marzenia o wielkości
Zgadzam się z Godmanem. Dlatego czekam na usprawnienia systemu scoutów, bo na razie scouci patrzą tylko i wyłącznie na CA oceniając umiejętności.
Jesteśmy tu aby pomagać...

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

30.08.2010 21:50    #1796     Sufler - Porady do gry - Marzenia o wielkości
Może problem leży w używaniu Genie Scouta - widzisz że nie mają jakiegoś super CA więc sam nie wierzysz w to że są w stanie załóżmy przejść fazę grupową Ligii Mistrzów. Brzmi jak głupota/totalnie niewiarygodnie ale cóż tak też można;)

Pod koniec sezonu jeśli pozostało Ci coś na transfery przesuń to w oknie zarządu do budżetu płacowego powinno to wzmocnić twój budżet na nowy sezon.
#TeamTyniec

pzremko Partyzant

30.08.2010 19:51    #1797     Sufler - Porady do gry - Marzenia o wielkości
1. rozbuduj na maxa baze treningową - będą przychodzić lepsi zawodnicy.
2. ściągaj reprezentantów swoich krajów, oni też podwyższają reputacje.
3. Zainwestuj w trenerów, a zwłaszcza w scoutów co jest bardzo potrzebne w przy niższej reputacji.
3. ściągaj młodych perspektywicznych graczy, lepszych ogrywaj w pucharze polski, zaś słabszych wypożycz(ich cena wzrośnie jeśli bedą grać) a potem sprzedaj (oczywiście mogą się rozwinąć ale nie czekaj dłużej niż do 22 lat).
Da się na tym zarobić dużo kasy. Ściągaj zawodników z wolnego transferu i jeśli są za słabi dla twojej drużyny to ich wypożycz a potem sprzedaj.
4. zmień taktykę, ale oczywiście to tylko sugestia. Wg mnie w tym menagerze sprawdzają się taktyki z 3 ŚP w różnych ustawieniach np. 2DP 1ŚP, 2ŚP 1Of P. Nie zwracaj też uwagi na komentarze asystenta, że siła twojego ataku jest za słaba jeśli grasz 1 napastnikiem bo w takiej taktyce bardzo ważni są skrzydłowi czy ofensywny pomocnik którzy też strzelają bramki.
5. Graj sparingi z silnymi zespołami - zwyciestwa w takich meczach też (chyba, jeśli nie niech mnie ktoś poprawi) podnoszą reputacje.
Pewnie to są porady oczywiste dla wielu graczy. Z własnego doświadczenia wiem w że w tym fmie można wiele osiągnąć polskim klubem.

brunothegun Partyzant

29.08.2010 18:23    #1798     Sufler - Porady do gry - Problem. Brak trenerów.
Witam.

1. Problem
Działałem troche w standardowym edytorze FM2010.
Do swojego sztabu szkoleniowego wrzuciłem i poprawiłem statystyki niektórym trenerom, fizjoterapeutom i scout'om. Niektorzy z nich są, a częsci z nich nie ma. Co moze byc przyczyną?

2. Problem
Dlaczego w grze jest tylko okrojona liczba sztabu szkoleniowego, powiedzmy manager i asystent, 1 trener. Gdy w rzeczywistosci i w edytorze jest ich znacznie wiecej. Co nalezy zmienic?

Jarna Partyzant

Jeśli chodzi o trening to masz do obstawienia 9 pozycji ( po prawo podaję atrybuty u trenera które odpowiadają za dany trening ) :
-aerobik - kondycja
-siła - kondycja
-obrona - defensywa
-taktyka - taktyka
-atak - ofensywa
-panowanie nad piłką - technika
-strzały - technika
- stałe fragmenty gry - technika
- umiejętności bramkarskie - bramkarze

Jeśli chodzi o scoutów, to Ci którzy są odpowiedzialni za raporty dotyczące potencjalnych transferów powinni mieć atrybuty :

- ocena umiejętności gracza
- ocena potencjału gracz

Scout który odpowiedzialny jest za raport o następnym rywalu powinien mieć atrybuty :

- ocena umiejętności gracza
- ocena potencjału gracza
- wiedza taktyczna

Jarna Partyzant

1. Powiem Ci tak. Mi największą zabawę sprawia bawienie się w taktyce. Oczywiście jeśli wolisz mieć od razu gotową to ściągnij z neta, ale uwierz mi, że gdy zrobisz sam taktykę, polecenia drużynowe i indywidualne, a potem osiągniesz jakiś sukces to jest dużo większa satysfakcja. Oczywiście wybór należy do Ciebie.
2. Uważam, że tak :) Trening to bardzo ważny aspekt w Football Managerze, jak i również posiadanie dobrych fizjoterapeutów i scoutów.
3. Myślę, że powinieneś wpierw przejrzeć ową kadrę i zobaczyć czy są tam gracze, którzy mogą powalczyć o miejsce w pierwszym składzie. Możesz również zawsze zobaczyć "raport" na ich temat :). Dopiero potem decyduj czy dasz im szansę czy sprzedasz :)
4. Jeśli asystent ma wysoki atrybut motywowania to możesz jego prosić by to robił, jednakże polecam samemu motywować, gdyż sam będziesz wiedział co chcesz powiedzieć graczom. To zależy z kim grasz i gdzie ( u siebie, wyjazd ).
5. Ja mam zawszę 3 scoutów od szukania graczy i 1 od taktyki, który opracowuje raport na temat następnego rywala. Polecam zainwestować w dobrych scoutów.
6. Trening TUGa definitywnie. To najlepszy trening :) Znajdziesz go na tej stronie. Jednakże, pozwolę sobie znów wtrącić swoje " ale". Polecam samemu ułożyć trening. To nie takie trudne, a tak samo jak z taktyką daje większą satysfakcję, kiedy statystyki grajków rosną.

Ostateczna decyzja jednak należy do Ciebie. Powodzenia i miłej gry.

Pozdrawiam, Jarna

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution