Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

hidalgo4 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
29.10.2010 19:26    #1781     Sufler - Porady do gry - problem z wychowankami
ja mialem lepsza "przygode" z wychowanikem, standardowo wskazany przez scouta jako uzyteczny, 1 sezon w drugiej druzyie, a mialem fantazje zeby scigac jakiegos grajka z mlodych mial yc tzw>"zapchaj dziura" po 6 miesiacach trenezry wrozyli juz gwiazde, po 1 sezoie w 1 druzynie juz nikt go nie ruszyl - progres zastraszajacy po 2 sezonach w 2 i 1 skladzie

Buła Partyzant

29.10.2010 00:03    #1782     Sufler - Porady do gry - problem z wychowankami
[quote=Magicc] A jeżeli jakiś junior jest perspektywiczny, ale nadal za słaby do pierwszego składu wypożycz go np. do klubu filialnego z niższej ligi, gdzie będzie miał szansę pograć.[/quote]

Hmm, ja bym radził jednak wypożyczyć do jakiegoś klubu przede wszystkim z dobrą bazą treningową. Niższa liga - jeśli żaden I-ligowiec się nie zainteresuje. A już naprawdę optymalnie jest wtedy, gdy talent może pograć w tej samej lidze co rodzimy klub.
Najlepszy sposób na rozwój juniora, to tak jak wspomniano, minuty na boisku w pierwszym składzie. Na początku swojej przygody z FM-em lubiłem gromadzić masę tanich (jak na barcelońskie standardy) juniorów (kosztujących max 5 milionów za sztukę), których wsadzałem do U-19 gdzie kosili wszystkich po 3-0, 4-0 albo i więcej. Zwłaszcza niektórzy newgeni mieli stać się w przyszłości geniuszami futbolu. Jakież było moje zdziwienie, gdy w wieku 20-21 lat atrybuty geniuszy przyszłości były, że tak powiem, nietęgie, a raporty trenerskie przechodziły etapy: "może zostać dobrym zawodnikiem" -> "może zostać całkiem dobrym zawodnikiem" -> "może zostać użytecznym zawodnikiem". Co jest? Doskonała akademia, doskonała baza treningowa, a tu zamiast rozwoju - jest masowe zabójstwo talentów? Sekret tkwi w tym, by juniorzy stopniowo wchodzili do zespołu. Tak jak się to robi w rzeczywistości.

Na poziomie takich klubów jak FCB, Real czy Man Utd znalezienie juniora, który może być dobry (nie mylić z całkiem dobrym, użytecznym itd.), jest b. dobrym znaleziskiem scouta/wynalazkiem szkółki.
"Wierzę w drużyny, nie w nazwiska".
César Luis Menotti

haggard66 Partyzant

28.10.2010 09:47    #1783     Sufler - Porady do gry - problem z wychowankami
w fm gram juz dosc dlugo i mam w nich taki problem/moze pech a mianowicie brak dobrych wychowankow .w jakimkolwiek klubie bym niebyl czy to MU czy barca pomimo najbardziej rozwnietych osrodkow treningowych dla seniorow jak i juniorow czy tez posiadanie akademi zawsze doskwiera mi brak dobrych wychowankow (nazwac ich przecietnymi to czasami przesada) zaznaczam tez ze zawsze mam chyba najlepszych terenerow i scoutow a pomimo to wlasnie mam taki problem czy po prostu jest to pech

nextac Partyzant

22.10.2010 19:20    #1784     Sufler - Porady do gry - Problem z FM Genie Scout
Mam problem z FM Genie Scout 2010. Od razu zaznaczam, że nie chodzi o to zapis gry jest skompresowany. Po prostu aplikacja FM Genie Scout nie chce się uruchomić - zero reakcji. Poprzednia wersja scouta chodzi mi normalnie, a ta aplikacja - jak na złość - nie odpowiada. Jeszcze wczoraj wszystko było dobrze. Dodam, że nie mam zainstalowanego FM 2010, ale potrzebuje scouta do podglądu CA. Proszę o pomoc, bo sprawa jest dla mnie dość pilna.

elsiete Młody aktywista

05.10.2010 20:25    #1785     Sufler - Porady do gry - Ligowy potentant
to sprawdz moze reputacje poszczególnych klubów za pomocą FMRTE lub G. Scouta lub czego podobnego

SlimShady7 Młody aktywista

Szukam najsłabszego klubu w grze. Najlepiej gdyby miał zadłużenie w banku na wiele milionów, brak stadionu, brak perspektyw, punkty ujemne w lidze, żadnych szans na sprowadzenie dobrych graczy. Piłkarze powinni być beztalenciami i alkoholikami bez ambicji ;)

Czyli w skrócie chcę zagrać w FM-a w wersji hardcore. Może ktoś już kiedyś też szukał takiego wyzwania nawet poprzez scouta czy edytor. Proszę o propozycje konkretnych drużyn.
Forza Grande Milan !!!

Yablonas Partyzant

23.09.2010 15:20    #1787     Sufler - Porady do gry - Newgeni
Jak grasz średnim, albo słabym klubem to wysyłaj scoutów do Turcji, piłkarze z tego kraju łatwo godzą się na przeprowadzkę do np. Polski, Rumunii, Czech. Z krajów zachodniej europy nie jest tak łatwo ściągać młodych.

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

23.09.2010 10:24    #1788     Sufler - Porady do gry - Newgeni
Metody są cztery:
1. Zatrudniasz maksymalną ilość scoutów i wysyłasz wszędzie, gdzie się da.
2. Własnoręcznie przeszukujesz młodzieżowe reprezentacje.
3. Własnoręcznie przeszukujesz kluby.
4. Korzystasz z Genie Scouta.

Opcja numer jeden najbardziej odpowiada rzeczywistości. Z tym że trzeba liczyć się z faktem, iż Twój scout nie dostrzeże potencjału drzemiącego w zawodniku z trzeciej ligi brazylijskiej i ubiegnie go scout innego klubu. Ja korzystam w zasadzie tylko i wyłącznie jednak z tej właśnie opcji (może to tłumaczy, dlaczego nigdy nie znalazłem takiego kozackiego zawodnika ja ten Twój Norweg).

Opcja druga realistyczna jest w miarę - skoro ktoś daje szansę młodemu zawodnikowi w młodzieżowej reprezentacji, to odwalił za Ciebie część roboty, znalazł obiecującego piłkarza i teraz go sprawdza. W młodzieżówkach zawodnicy są już po wstępnej selekcji, co skraca czas poszukiwań. Weź jednak pod uwagę fakt, iż zanim danego piłkarza dostrzeże manager młodzieżowej reprezentacji, dostrzec może go scout innego klubu.

Opcja trzecia jest najmniej realistyczna (który manager przegląda składy różnych klubików afrykańskich czy azjatyckich), dlatego też nie uciekam się do niej. Skłamałbym jednak, gdybym powiedział, że nigdy tego nie robiłem. Wchodzisz więc w zakładkę Świat, następnie wybierasz wszystkie kluby np. z Mali i jazda - zlecasz przescoutowanie każdego z młodych zawodników. Następnie Senegal, Ghana itd. Potem Azja, Europa, Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa. Stracisz wiele godzin na takie zabiegi, ale wyszukasz perełki - przynajmniej powinieneś.

Opcji czwartej nie ma za bardzo sensu komentować.

Newgeni z wysokim potencjałem stanowią świeżą krew, dostarczaną do wszystkich Manchesterów, Barcelon i innych. Zwróć więc i na to uwagę - gdy trafisz na młodego zawodnika, którym zainteresowany jest duży klub, masz 90% pewności, że dobrze trafiłeś.

Z państw, które polecam do scoutowania w pierwszej kolejności:

EUROPA
- Włochy
- Portugalia
- Rosja

AMERYKA POŁUDNIOWA
- Brazylia
- Argentyna

AMERYKA ŚRODKOWA I PÓŁNOCNA
- Meksyk
- Honduras

AFRYKA
- Ghana
- Nigeria
- Senegal
- Mali

AZJA
- Chiny
- Japonia
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

szfedo Przodownik pracy

23.09.2010 00:05    #1789     Sufler - Porady do gry - Newgeni
Sposób Godmana jest bardzo dobry. Sam tak robię, oczywiście najlepiej przeglądać Brazylię, Argentynę itd. Czyli tam gdzie zazwyczaj pojawiają się utalentowani piłkarze, ale oczywiście nie jest to regułą. FM znany jest z tego, że dużo talentów pochodzi z słabszych krajów. Najlepiej jest rozbudować na maksa siatkę skautingową i wykorzystywać ich do maksimum. Jeśli prowadzisz znany klub to 10 skautów nie jest utrudnieniem, gorzej z biedniejszymi klubami, ale dla chcącego nic trudnego. Przeszukuj cały świat, Europę, Afrykę, Amerykę itd.

Chyba, że nie chce Ci się bawić w skautowanie to ściągasz GenieScouta i masz po kłopocie :P

maniutinho Młody aktywista

14.09.2010 10:45    #1790     Sufler - Porady do gry - Talenty fm2011
Myślę że jeszcze o tym nic nie wiadomo :) Wyjdzie FM11, kupisz i wysyłaj scoutów, na pewno coś znajdziesz :)))

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.