Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote=Dagome]
Od którego z tych elementów zależy jakość juniorów, którzy na początku każdego sezonu pojawiają się w naszym klubie ? [/quote]
Więc konkretnie za tym co mówi na ten temat SI:
Szkółka młodzieżowa wyznacza to jakie CA otrzymają newgeni w momencie pojawienia się ich w grze. Ma także jakiś tam wpływ na PA, ale niewielki.
Scouting młodzieży - wyznacza jakie PA otrzymają newgeni.
Obiekty młodzieżowe nie mają wpływu na newgenów, działają na młodych graczy już po ich pojawieniu się w grze.

Akademia piłkarska z kolei powoduje, że CA newgenów jest wyższe o 10 procent niż wynikałoby z wartości Szkółki młodzieżowej.

Także, niektórzy koledzy wyżej trochę się mylili.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Scross Partyzant

Grupa: Użytkownik
Scouting - wyszukiwanie. Im lepsi scouci tym lepszych zawodników Ci znajdą. Szkółka - odpowiada za tworzenie się coraz to lepszych juniorów. Obiekty młodzieżowe - wspomagają rozwijać zdolności juniorów.\

Dagome Partyzant

Bawiąc się edytorem w oknie informacji o klubie mamy:
- obiekty młodzieżowe
- szkółka młodzieżowa
- scouting młodzieży

Od którego z tych elementów zależy jakość juniorów, którzy na początku każdego sezonu pojawiają się w naszym klubie ? Który ma tu największe znaczenie ? I w jaki sposób rozbudować te elemrnty ? Wiem że obiekty młodzieżowe można rozbudować prosząc o to zarząd ale w jaki sposób rozbudować scouting młodzieży ?

los_iek Partyzant

10.11.2010 15:04    #1774     Sufler - Porady do gry - Trening
Witam,

Wiedzac wszem i wobec, ze nowego TUG'a nie bedzie wygrzebał ktos moze jakis lepszy od domyslnego rezim treningowy poza te nizej podane? Wiem, ze i sam moglbym usiasc i sprobowac, ale podejrzewam ze jak wiekszosc z was czekam na w miare sprawdzony na tym etapie testow rezim. Sam nigdy, a gram od 00/01 cudow w tej kwestii nie zdzialalem, albo i cierpliwosci braklo:)

http://www.fmsco(...)g11.html
http://www.fm-ba(...)851.html

juniorao Partyzant

09.11.2010 13:00    #1775     Sufler - Porady do gry - Bład fm11patch 11.1
Mój problem jest masakryczny otóż w 2 sezonie nie mogę zgłoscić zawodników do gry. mam 21 w kadrze a musze grac juniorami bez sensu kiedy wchodze w okno zarejstruj skład nie ma nigdzie opcji zatwierdz, a jak dam zarestruj numery to mnie wywala za każdym razem to do scouta, to do treningów i tak cały czas. Gram 1 lige polska i jestem po awansie czyli w ekstraklasie i taki klops. Grać się odechciewa przy tak masakrycznych błędach.

Kolazontha Zrzędliwy Tetryk

[quote=sugob]Czy jeżeli piłkarz ma świetne statystyki ale scout opisuje go jako przeciętnego piłkarza[/quote]

[quote=Tobi18]Ja zawsze patrzę na statystyki [/quote]

Atrybuty :)

Dla mnie ważnymi atrybutami są np. pracowitość i determinacja. Zdeterminowani i pracowici gracze czasami grają lepiej od tych, którzy mają lepsze parametry techniczne, ale są słabsi psychicznie.

Dużą rolę odgrywają też imo atrybuty ukryte - ważne mecze, ambicja i stabilność formy - ale ich nie jesteśmy w stanie określić bez edytora. I dobrze.
You know, we are sitting here, you and I, like a couple of regular fellas. You do what you do, and I do what I gotta do

sugob Partyzant

Witam,

z góry przepraszam jeżeli ten temat już był poruszany ale nigdzie nie mogę odnaleźć odpowiedzi na dręczące mnie pytanie. Co jest najważniejsze u piłkarza ?? Czy patrzycie tylko na jego atrybuty ?? Czy jeżeli piłkarz ma świetne statystyki ale scout opisuje go jako przeciętnego piłkarza to czy będzie grał świetnie czy nie ?? I co jeżeli sytuacja jest odwrotna ?? Męczy mnie to od dawna bo szukając piłkarzy nie wiem co ma tak naprawdę decydujące znaczenie na ich grę. Często jest tak że zawodnik o średnich statach gra naprawdę rewelacyjnie i na odwrót.

Z góry dziękuje za odp. Pozdrawiam

golex Partyzant

06.11.2010 19:57    #1778     Sufler - Porady do gry - FM11 przygotowanie do meczu
Dobra... Widze, że nikt nie kwapi się z wyjaśnianiem to ja zacznę...

Jeżeli chodzi o obciążenie w przygotowaniach do meczu to służy ono do poprawienia znajomości taktyki, czyli tzw. trening taktyczny. Maksymalne obciążenie spowoduje 50% zagospodarowania całego treningu, czyli pozostałe 50% zostanie na pozostałe szczeble ( trening programowy, trening pozycji, trening zagrania, itd.). Granie cały czas maksymalnym obciążeniem spowoduje, że piłkarz będzie miał mniej czasu na poprawienie wartości mentalnych, fizycznych i psychicznych, co poskutkuje po prostu spadkiem tych atrybutów. Dla tego polecam grać w sparingach przed sezonowych maksymalnym obciążeniem, a w trakcie sezonu trzymać suwak na przeciętne...

Obszar szczególnej uwagi- tutaj zaznaczamy opcje, w której zbliżający się przeciwnik jest najmocniejszy. Tutaj dużo zależy od raportu scouta, jeżeli ten jest dobrze wyszkolony taktycznie, to będzie podawał dokładniejsze tajniki taktyki rywala, i tak np. jeżeli powie, że szybkość napastników rywala może sprawić nam kłopot, należy zaznaczyć opcje poruszanie się w ataku, albo jak obrona rywali stanowi zwarty mur nie do przebicia(czy jakoś tak :D), należy zaznaczyć ustawianie w defensywie. Nie wszystko jednak musi leżeć na głowie scouta! Sami musimy przyjrzeć się rywalowi, a szczególnie na skoczność i grę głową zawodników i wtedy w zależności od umiejętności zaznaczamy atak przy stałych fragmentach gry, lub obrona przy stałych fragmentach gry ( w przeciągu całego sezonu, może raz to zastosowałem...)

Jeżeli nadal nie rozumiemy o co biega, możemy zlecić asystentowi, aby ten za nas decydował o przygotowaniu do meczu.

bugi42 Młody aktywista

03.11.2010 22:50    #1779     Sufler - Porady do gry - Problem z FM Genie Scout
Genie Scout nie zadziała Ci bez wczytania gry, Gienek działa tylko gdy wczytasz grę i dopiero wtedy możesz wszystko sobie posprawdzać.
...

carlosss89 Partyzant

Z atrybutow ukrytych ktore wpisales w 1 punkcie najbardziej spogladam na Ambicje i Proffesjonalizm. Druga rzedna sprawa jak dla mnie jest presja i lojalnosc, A u obroncow i defensywnych pomocnikow Fair play.
Zreszta sciagnij sobie Genie Scouta i zrob sobie porowanianie zawodnikow ktorzy maja wymnienione przezemnie statystyki i zobacz ktore ma lepsze predyspozycje oczywiscie porownuj pilkarzy o zblizonym do siebie CA i PA.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution