Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

PiotRoo Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Witam.

Przydzieliłem jednemu z juniorów opiekę bardziej doświadczonego gracza. Wszystko ładnie, fajnie, tylko że w czasie opieki determinacja młodego spadła z poziomu 15 do 9. Udało mi się znaleźć podobny wątek na CMRev gdzie znalazłem informację, że poziom determinacji ucznia dostosowuje się do poziomu mentora. I to by się zgadzało, gdyż ten wskaźnik wynosi u niego właśnie 9. W związku z tym pojawia się pytanie - czy jest szansa by u juniora poziom determinacji wrócił do normalności, a być może nawet był jeszcze wyższy?

Druga sprawa związana jest z bazą treningową. W "Treningu" jest oceniona na 5 gwiazdek (doskonała), w "Siedzibie Zarządu" też brak możliwości rozbudowy, ale sprawdziłem scoutem (a jakże by inaczej ;]) i jej wartość to 16/20? Czy można podjąć jakieś działania by jeszcze podkręcić level obiektów treningowych?

Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich odwiedzających CMRev!

BKS_Skrzat Młody aktywista

22.02.2011 21:42    #1652     Sufler - Porady do gry - Gwiazdki,a PA
Gwiazdki nie oznaczają PA/CA, a scout bierze sobie na podstawę atrybuty. Jeśli zawodnik będzie miał beznadziejne atrybuty, a CA 150 to on da mu 1-2 gwiazdki. Identycznie z PA. Ja z graczy z PA -10 to znam tylko Aarona Ramseya. Pomogłem- daj plusik.

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

22.02.2011 20:07    #1653     Sufler - Porady do gry - Gwiazdki,a PA
Skoro już o tym rozmawiamy to mam jeszcze jedno pytanie.
W FM 2010 można było znaleźć dużo talentów z PA = -10 bądź powyżej 180. W FMie 2011 nie znalazłem jeszcze żadnej "perełki" poza tymi przez wszystkich zannymi - "Ganso" - PA = 186, Neymar PA = 181, Babacar PA = 180 czy Sani Emmanuel PA = 180. Czy wobec tego są w FM 2011 jeszcze jakieś talenty o tak wysokim PA? W Internecie znalazłem kilka wzmianek o zawodnikach z PA>190(!), ale w większości są to tylko newgeni albo wymysły graczy. Czy naprawdę w Fm 2011 jest wysyp talentów z PA = -9, a wyższych brak?

P.S. Nadal nie mam pojęcia co oznaczają gwiazdki, o których toczy się dyskusja ani skąd taka różnica w ocenianu graczy przez scoutów.

P.S.2 Sorry, że piszę to w tym temacie, ale oba pytania leżą bardzo blisko siebie, więc to nie jest chyba aż tak wielkie zaśmiecanie tematu.
Darkness... for me is where I shine

Tome888 Partyzant

22.02.2011 19:52    #1654     Sufler - Porady do gry - Genie scout
Chce ściągnąć genie scouta z tej strony-http://www.cmrev.com/fileplanet/plik/FM-Genie-Scout-RC2.html
Pisze żeby wypakować archiwum i uruchomić. I tu moje pytanie. To jest obojętne gdzie wypakuje czy gdzieś je wypakować w pliku football managera?

PS: Gram w fm2010(chyba bez znaczenia)

Mikels15 Partyzant

22.02.2011 19:22    #1655     Sufler - Porady do gry - Gwiazdki,a PA
A może scout bierze jeszcze pod uwagę tępo rozwoju, kiedy wystawia gwiazdki odnośnie potencjału. Wiem, że w genie scoucie jest takie coś. To dlatego niektórzy piłkarze nawet w najlepszej szkółce maksa nie osiągną. Takie moje zdanie.

22.02.2011 18:56    #1656     Sufler - Porady do gry - Gwiazdki,a PA
Ok, ale mój scout ma taką samą (maksymalną) wiedzę na temat Francji i Niemiec, a co do Brazylii to ma tylko o odrobinę niższą od dwóch poprzednich, więc nie sądzę żeby to ten czynnik decydował o takiej różnicy w ocenie zawodników.

22.02.2011 18:14    #1657     Sufler - Porady do gry - Gwiazdki,a PA
Jak pewnie wszystkim wiadomo po zleceniu scoutowi obserwacji młodego piłkarza otrzymujemy raport, w którym potencjalny przyszły poziom umiejętności piłkarza jest wyrażony gwiazdkami. I tu rodzi się pytanie: jak się mają gwiazdki do PA?
Przykłady:
Paulo Henrique "Ganso" ze stałym PA = 186 przez ŚWIETNEGO scouta oceniany jest w przyszłości na 4 gwiazdki (swoją drogą świetny gracz, warty polecenia),
Mario Goetze ze zmiennym PA = -9 jest oceniany przez TEGO SAMEGO scouta również na 4 gwiazdki,
Yaya Sanogo także ze zmiennym PA = -9, znów oceniany przez TEGO SAMEGO scouta dostaje już tylko 3,5 gwiazdki.
I tu właśnie czas na moje pytanie- Czy mam rozumieć, że w tym przypadku Goetze wylosował PA z przedziału 150 - 180, ale raczej bliżej granicy 180, a Sanogo bliżej 150? Czy może jednak te gwiazdki od scouta wyrażają co innego, a nie PA? Osobiście uważam, że Sanogo zasługuje na trochę lepszą ocenę niż 3,5.
Dziwne wydaje mi się również to, że ten sam scout pokazuje obecny potencjał Rooneya na 3,5, a przecież to jeden z najdroższych i najlepszych napastników w grze...

P.S. Mój socut ma ocenę umiejętności i potencjału gracza na 20 i inne atrybuty psychiczne z przedziału 15 - 20.

sendar Partyzant

21.02.2011 00:45    #1658     Sufler - Porady do gry - Mega kryzys
oszustw FMa? spokojnie, proponuję poczytać raporty scouta o przeciwniku i odpowiednio dobrac taktykę, możliwie najrzadziej żonglowac składem, a może przede wszystkim rozmowy motywacyjne opanować (o dziwo w 11 to coś znaczy, nie wiem czemu, w poprzednich wersjach tego nei czułem, a teraz widać, że można zawodnika dobrze nakręcić, albo spalić, już w szatni); do tego sporo cierpliwości; wbrew pozorom 'oszustw' i błędów w nowym FM wiele nie ma, trzeba tylko wyćwiczyć reagowanie na "grę komputera", mam wrażenie, że jakos szybciej się wirtualni menedżerowie uczą w najnowszej wersji, stąd dobrze raz na kilkanaście spotkań odrobinę w taktyce pomieszać (podania, nastawienie, role)

żeby nie było - zaliczyłem w nowym FMie już trochę lig i zespołów, i nie zdarzyły mi się kosmiczne serie porażek, a i na skuteczność też szczególnie nei narzekam (napstnicy marnują, to ustawcie tak, żeby kto inny strzelał bramy ;) ), a po dupie dostawałem regularnie tylko w Arles-Avignon (ale utrzymac ich to mission imposible)

piesfilemon Partyzant

17.02.2011 16:08    #1659     Sufler - Porady do gry - Genie Scout 11 - spolszczenie

PeneiroO Partyzant

17.02.2011 15:16    #1660     Sufler - Porady do gry - Genie Scout 11 - spolszczenie
Witam!
posiada ktoś może spolszczenie do tego przydatnego programu? Z pewnością język polski ułatwiłby i uprzyjemnił posługiwanie się tym programem;)
pozdro!

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution