Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

tkooo Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
07.07.2011 23:14    #1511     Sufler - Porady do gry - Młodziki
Użyj FM Genie Scout 2011. Załaduj zapis gry, wyszukaj zawodnika i kliknij na jego nazwisko dwa razy LPM. Potem zaznacz "potencjalne umiejętności" czy jakoś tak ;)

feanorr Partyzant

Polećcie dobrego lewego obrońcę do Legi - lipiec 2011, cena do 1 mln euro.

I szukam dobrych scoutów i trenerów też do Legii

tkooo Partyzant

04.07.2011 18:07    #1513     Sufler - Porady do gry - TRENING
Ściągnij FM Genie Scout. Jak włączysz i załadujesz zapis gry, kliknij na górze na Liste Sztabu -> Ocena Treningu. Wybierasz daną kategorie, wpisujesz aby było 10/10 (czyli 5 gwiazdek) i naciśnij ENTER. Jeżeli nie wyszuka żadnego trenera, bądź nie możesz go zatrudnić to wpisz 9, aby było 9/10 (4,5 gwiazdki).

buczek93 Młody aktywista

04.07.2011 12:10    #1514     Sufler - Porady do gry - Reputacja Ekstraklasy
Staficer dobrze pisze - ciągne już 8 sezon gry moim Interem w FM 2011, przez 4 lata prowadziłem Canarinhos i zdecydowana większość newgenów ma albo charakter "porywczy, medialny, konfrontacyjny" albo "wybuchowy" a jak to jest OK to sportowe zachowanie siedzi w przedziale (1;5). Nie warto się z nimi męczyć, pseudo bóstwa. Na tej samej grze Legia dochodziła mi dwukrotnie do 1/4 LM (!!), podniosła reputację ligi na tyle, że teraz mistrz gra od razu w LM (bez kwalifikacji) a do tego o Champions Leauge bije się jeszcze wicemistrz. Plus 3 miejsca na LE. Warto przysiąść nad polską ligą i chociaż spróbować zaklepać to miejsce dla mistrza kraju. Chociaż po prostu trzeba mieć szczęście z tym zero-jedynkowym ustrojstwem. A Polscy newgeni ? Raczej słabi, przynajmniej u mnie. W kadrze nie pojawia się NIKT, kto porywa umiejętnościami, ot solidni ligowcy z x-klasy albo gracze z Chapionship/Ligue 1/Segunda Division. I raczej na takich należy się nastawiać. W nowym FM mocno utrudniono stawianie na równi wysokiego PA i dobrych umiejętności. Miałem w szkółce paru zawodników z PA 180, ale nawet jak ich sprawdzałem genie scoutem to wychodziły takie kwiatki, że owszem, PA 180 jest faktem, ale nijak się to przekłada nie umiejętności. Wychodzą nieraz takie kwiatki, że skrzydłowy i schodzący napastnik na PA 186 a wykańczanie akcji na poziomie 4. Albo obrońca - gra głową 16, skoczność 3. Podobnych kwiatków nie brakuje, więc znalezienie naprawdę wartościowych i wszechstronnych graczy to niestety godziny grzebania w genie no i łut szczęścia :)

Tome888 Partyzant

04.07.2011 11:24    #1515     Sufler - Porady do gry - Regeni
Przeczytałem wielki podręcznik scoutingu, żeby dowiedzieć się kiedy tworzą się regeni(lub jak kto woli newgeni). Lecz tam był fm2011, a ja szukam do fm2010. Czy może mi ktoś podać liste tworzenia się regenów(jeśli jest inna niż w fm2011). Chodzi o to kiedy np. w Brazylijskich klubach pojawiają się newgeni 15/16 letni. Za pomoc thx.
PS: Prosze o szybką odpowiedź bo jestem w trakcie gry :)

gruchalbn Żołnierz frontu ideologicznego

[quote=Zeus_Messi]A jakiego środkowego obrońcę mi polecicie ???
-wiek 21-29
-Cała Europa
-cena do 1 mln złotych[/quote]
jeżeli masz początek okienka to najlepiej wyślij scouta do Rosji, Ukrainy, Chorwacji, Serbii lub gdzieś w te rejony. Bo do Afryki pewnie zarząd blokuje.
Ja bym Ci radził wypożyczyć jakichś młodych z opcją pierwokupu zawartą w umowie wypożyczenia, bo nie każdy dobrze się rozwija i wówczas wielkiej straty nie ma po prostu wróci do klubu, a jak się rozwinie to wówczas wykupisz go już za niższą cenę niż by normalnie od Ciebie żądali.

P.S. przy kolejnych zapytaniach napisz do jakiego klubu szukasz bo to bardzo wiele zmienia :P

carlosss89 Partyzant

26.06.2011 10:45    #1517     Sufler - Porady do gry - Klauzula odejścia- wyszukiwanie
Powiem ci jak ja robiłem w Heerenveen. Od czasu do czasu pojawiają się oferty agentów odnośnie ich klientów. Czasami zdarza sie ze ceny niższe są od ceny nominalnej. W ten sposób zakontraktowałem zawodnika za 800tys a później on kosztował 3.8 mil. Jak widzisz takie okazje to dodawaj ich do listy życzeń. A jeśli masz fundusze odrazu kupuj. Jest to dobra metoda na takie kluby. I za pomocą Genie Scouta szukaj zawodników którym się kończy kontrakt. Ja tylko tak przeprowadzałem na początku rozgrywki transfery.

EDIT: Za pomoca wyszukiwarki za wiele nie znajdziesz bo jest troche uboga.

ronaldek1 Młody aktywista

Witam, mam pewien problem związany z crash dumps'em w taktyce.

Np: Mamy przerwę w połowie, wciskam taktykę i bum crash dumps. Nie wiem co z tym zrobić, to naprawdę uciążliwe...

p.s Nie bawiłem się żadnymi fmrte'ami, geni scoutami...
http://www.cmrev(...)927.html

Mile widziana pomoc

maselko Partyzant

1.Chciałbym zagrać klubem który pozwoli mi na zatrudnienie około 15 trenerów i dużo(minimum 10) scoutów... ogółem który pozwoli mi na zatrudnienie dużego personelu... najlepiej zeby nie byla to jakas potega ogółem im gorszy klub tym lepiej :) Nie musi być z europy
2.Szukam też klubu z 3 ligi brazylijskiej(zaciekawiły mnie tamtejsze "klimaty";) żeby miał kilku utalentowanych piłkarzy.Tylko nie Vasco Da Gamma :D
3.Szukam też klubu którym gra to prawdziwy "hardcore".Jak największe długi,jak najmniejszy stadion,jak najgorsza liga.Jedyny warunek do 3 punktu to to żeby klub był zawodowy.Z obojetnie jakiej ligi.

maselko Partyzant

1.Chciałbym zagrać klubem który pozwoli mi na zatrudnienie około 15 trenerów i dużo(minimum 10) scoutów... ogółem który pozwoli mi na zatrudnienie dużego personelu... najlepiej zeby nie byla to jakas potega ogółem im gorszy klub tym lepiej :) Nie musi być z europy
2.Szukam też klubu z 3 ligi brazylijskiej(zaciekawiły mnie tamtejsze "klimaty";) żeby miał kilku utalentowanych piłkarzy.Tylko nie Vasco Da Gamma :D
3.Szukam też klubu którym gra to prawdziwy "hardcore".Jak największe długi,jak najmniejszy stadion,jak najgorsza liga.Jedyny warunek do 3 punktu to to żeby klub był zawodowy.Z obojetnie jakiej ligi.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution