Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

qaz123 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Witam. Szukam zawodników do Wisły Kraków:
- bardzo ofensywnie usposobionych bocznych obrońców (obie strony), najlepiej z dobrymi atrybutami dośrodkowań (wysoki napastnik)
- odgrywającego
- asystenta
- trenerów (wszystkich)
- scoutów
Patch 11.3.0
Uaktualnienie z 15 lipca
Pierwszy sezon, przerwa zimowa, 2 mln zł na transfery.

Jose Mourinho Partyzant

31.07.2011 20:41    #1492     Sufler - Porady do gry - Max liczba trenerów
Ja to samo miałem w końcówkce pierwszego sezonu tylko, że ze scoutami. Mogłem zatrudnić tylko 2 scoutów, więc poprosiłem zarząd o dodatkowe miejsca w sztabie dla scoutów i teraz mogę zatrudniać 6 scoutów. Gram w 6 lidze angielskiej. Oczywiście jeśli finanse leżą to zarząd nie jest skłonny do powiększania sztabu szkoleniowego.

enqis Partyzant

1. Próbowałem na wszystkie sposoby. I 0% i 100%.
3. Mają właśnie takie statusy.
5. No nie wiem. Miałem na oku pewnego bramkarza, uprzedziła mnie Chelsea, kupiła i zaraz pojawiła się informacja że został wypożyczony. Dla mnie jest to odrobinę naciągane. Taki Lacina Traore który lepiej gra niż Karim Benzema w sparingach i strzela bramkę w Superpucharze Hiszpanii nie przyciąga uwagi innych drużyn ? Chociażby z Ligi adelante.
6. Tak myślałem. Już wolę sam ich ogrywać niż wysłać do niegrywalnej ligi do której jestem uprzedzony.
7. Też tak myślałem, ale grałem w FM10 i Barca, Real, Juve, Inter, Milan, Manchestery czy Chelsea zawsze wykupowały najzdolniejszych.

Zadałem to pytanie ponieważ myślałem że ma to związek z moim agresywnym wyciąganiem sztabu szkoleniowego z Europy i Ameryki Płd. "Ukradłem" paru dobrych trenerów i scoutów z dobrych klubów i myślałem że ta gra jest na tyle realistyczna że się "obrazili" na mnie ;p.
Trudno będę robił im turnee po Nowej Zelandii czy Australii i będą grali.
Szkoda że tak ciężko znaleźć klub filialny.

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

System wyszukiwania talentów byłby znacznie lepszy, gdyby wyniki, które dany zawodnik osiągał w jednym klubie przekładały się na wyniki osiągane w klubie kolejnym. Przykładów jest bardzo wiele - ściągasz np. króla strzelców ligi serbskiej do takiej załóżmy Chorwacji - wydawałoby się, że transfer będzie trafiony w 100%. A tu okazuje się, że zawodnik z sobie tylko znanych powodów trafiał do siatki często, gdyż atrybuty mierne i w nowym klubie gra piach.

Ja ogólnie jestem za odejściem od klasycznego systemu atrybutów 1-20 na rzecz ich opisowego potraktowania i zwiększenia wpływu aktualnej formy na ilość zdobywanych bramek, asyst itd. Prosty przykład - Fernando Torres. Niby zawodnikiem nie jest złym, niby umiejętności ma, a w rzeczywistości od momentu przejścia do Chelsea gra żenująco słabo.

Zaś co do tytułowego pytania - używanie takiej wyszukiwarki miałoby być oszukiwaniem kogo? Twórców gry? Siebie? Znajomych? Każdy gra, jak lubi. Ja wyszukiwarek nie używam. Ostatnio ściągnąłem Genie Scouta w celu sprawdzenia paru zawodników, których i tak kupiłem już wcześniej (chciałem się mniej więcej zorientować jakiego kalibru piłkarzom moi scouci przypisują odpowiednio 2, 3, 4 i 5 gwiazdek).
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

Jose Mourinho Partyzant

Wszyscy wcześniej pisali, że w sumie dobre, ale ja powiem osobiście, że nie. Ja gram na zasadach HC więc coś takiego zupełnie nie wchodzi w moim przypadku w grę. Używanie talentów na tej stronie to tak jak używanie różnych edytorów i scoutów gdzie widać odrazu CA i PA zawodnika, a w dodatku masz podane na tacy nazwiska. Może dla kogoś jest to pewnego rodzaju przesadą i nie widzi w tym problemu, ale ja wole inny styl grania i nikomu go nie narzucam. Sam pamiętam jak kiedyś używałem taktyk znalezionych na stronach, szukałem zawodników których mógłbym ściągnąć do drużyny i prowadziłem topowe drużyny, ale już dawno temu mi się to znudziło i popadłem i ze skrajności w skrajność do zasad HC. Powtarzam, że to tylko moje zdanie i styl gry, więc nie próbuję go nikomu narzucić.

Damian907 Partyzant

Wg mnie programy pokazujące nam maksymalny potencjał to zwykłe oszustwo, podobnie oceniam kupowanie talentów które ktoś inny niż nasz klubowy scout nam polecił.

[quote=amenokoyane] nie korzystam z żadnych scoutów ani też edytorów.[/quote]

Skoro nie korzystasz z usług scoutów to jak znajdujesz nowych zawodników? ;)

PS. Nie mogłem się powstrzymać, pozdawiam.
Zamówiełem ORYGINALNY FM 2012 przez empik w przedsprzedaży.

kondi192 Minister Kultury

Grupa: Moderator
Według mnie to normalna rzecz, przecież i tak nie masz gwarancji, że ten talent akurat w twoim klubie się rozwinie tak jak w innych. Poza tym ja nie korzystam z tego typu list a biorę do swojego zespołu zawodników którzy wybijają się w danych ligach lub też klubowy scout mi ich poleca.

amenokoyane Młody aktywista

Grasz jak chcesz, ja nie uważam tego za oszustwo ale zawsze sam wyszukuje piłkarzy do moich zespołów.Poza tym gdyby twórcy gry chcieli, żebyśmy widzieli atrybuty: CA czy PA zawodników to by je umieścili widoczne w grze dlatego tez nie korzystam z żadnych scoutów ani też edytorów.

Jest jeszcze druga strona medalu - prowadząc klub lubię, gdy kluczowe role odgrywają zawodnicy z kraju, z którego pochodzi klub. A w swojej Legii w meczowej 18 mam dwóch Polaków (Kucharczyk i Rybus). Nie ma kim uzupełniać składu. Mam co prawda newgena z drugim polskim obywatelstwem, lecz podstawowe to Swaziland (wybieram sobie zawsze egzotyczną narodowość). Spojrzałem na wyniki Genie Scouta - maksymalny potencjał polskich młodych zawodników to 130 - 140.

Już grając na Ukrainie czy w Turcji jest szansa na zbudowanie składu w oparciu o krajowych piłkarzy. A w Polsce? Trza wszystko ściągać zza granicy.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

Tam, gdzie nie występują rozgrywki rezerw, polecam następujący schemat:
16, 17, 18 lat - zespół U-18 / U-19
19, 20 lat - wypożyczenie

Prawda jest taka, że w zasadzie w niewielu ledwie przypadkach istnieje możliwość zapewnienia młodemu zawodnikowi (powiedzmy do 20, 21 roku życia) odpowiedniej liczby minut na boisku. Oczywiście nie mam na myśli tutaj takich pereł jak np. Iker Munian z Athletic Bilbao, który w wieku 17 lat jest podstawowym zawodnikiem wyjściowej 11.

Dla tych, którzy nie ściągają talentów za pomocą Genie Scouta, nie stosują save&load, nie używają innych edytorów, znacznie bezpieczniej jest wystawić starszy, lecz pewniejszy skład, zaś juniorów wprowadzać powoli. Juniorom zapewni to lepszy rozwój, zaś drużynie - lepsze wyniki.

- Bob Paisley

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution