Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

Mar1992 Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
12.08.2011 17:26    #1481     Sufler - Porady do gry - Pytanie o Crash Dumpach
Dla każdego oszustwo to co innego. Dla jednego używanie Genie Scouta to "pomoc", a dla innych nierealne wzmocnienie.
Zdarzyło mi się to samo co Tobie, panie Sztaficer. Tylko, że ja przegrałem mecz, a gdy rozegrałem go ponownie, to już wygrałem, więc FM mi pomógł. :)
Przy FM można nauczyć się cierpliwości i samozaparcia.

Odpowiadając na Twoje pytanie: I tak i nie. Sam musisz sobie na nie odpowiedzieć. Spytaj sumienia, albo jeśli jesteś niewierzący, to posłuchaj głosu serca. ;)

Edt: Cholera ale pierdoły wygaduje! :)

Mar1992 Przodownik pracy

12.08.2011 11:46    #1482     Sufler - Porady do gry - Rezim treningowy - pro players

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

10.08.2011 12:39    #1483     Sufler - Porady do gry - Atrybuty bramkarskie
Genie Scout, to taki program, który pozwala sprawdzić CA, PA i inne takie zawodników. Ja tego nie używam, żeby nie psuć sobie zabawy, ale kiedy w profilu gracza w Genie najedziesz myszką na atrybut, to wyświetla Ci się za co on odpowiada.
Darkness... for me is where I shine

Jose Mourinho Partyzant

09.08.2011 22:29    #1484     Sufler - Porady do gry - Fizjoterapeuci
Witam. Mam pytanie odnośnie fizjoterapeutów. Otóż zauważyłem, że ostatnimi czasy w moim klubie zaczęło pojawiać się sporo kontuzji a mam w klubie tylko jednego fizjoterapeutę. Mam pytanie czy jeśli zatrudnię więcej fizjoterapeutów to czy kontuzji będzie mniej? Wiem, że ma na to wpływ sporo czynników, ale te kontuzje pojawiają się zazwyczaj podczas meczu więc trening odpada zresztą długo nad nim siedziałem i to nie w tym jest problem. Gdy proszę zarząd o możliwość zatrudnienia większej ilości fizjoterapeutów to mówią, że się zgadzają bo większa ich ilość pozwoli lepiej zaopiekować się moimi grajkami. Gdybym prowadził bogaty klub to nie byłoby problemu, ale lubię mieć wszystko pod kontrolą i stąd moje pytanie. Oszczędzić pieniądzę na pensji fizjoterapeutów i jeden wystarczy, czy może większa ich ilość zapobiegnie kontuzjom? Im lepszy fizjoterapeuta tym lepiej określona jego data powrotu do zdrowia, ale co daje większa ilość fizjoterapeutów jak np. scoutów i trenerów to wiadomo.

Best7 Partyzant

Witam. Oto moje pytania:
1. Czy w ustawieniu z jednym napastnikiem sprawdzi się rola "Kompletny napastnik"? Czy lepiej ustawić jest takiego grajka jako "Cofniętego napastnika" bądź "Odgrywającego"? Chodzi mi o to, czy taki grajek da sam radę w przodzie czy też nie.
2. Mam asymetryczne ustawienie skrzydłowych: lewy to schodzący napastnik, prawy to skrzydłowy (zadanie atak) Czy to może wypalić? Czy może lepiej ustawić ich symetrycznie?
3. Polecenia wydawane w czasie meczów oraz trening przedmeczowy - warto z nich korzystać?
4. Scouting - Lepiej jest wysyłać scouta w dany kraj czy region?

Za wszystkie odpowiedzi z góry dzięki. Pozdro

Amikowiec Młody aktywista

08.08.2011 20:16    #1486     Sufler - Porady do gry - rola jak prezes
Bo trener to raczej mi się kojarzy z pozostałymi członkami klubowego establishmentu (tzn. oprócz scoutów i fizjoterapeutów) niż z kolesiem, który prowadzi drużynę, jeździ na mecze i którego najczęściej utożsamia się z tą osobą, która odpowiada za klub i jego wyniki.

To chyba przez FM zmienił się mój pogląd na piłkę na bardziej precyzyjny. W końcu 7 lat gry odciska swoje piętno (w pozytywnym sensie).

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

08.08.2011 13:34    #1487     Sufler - Porady do gry - Piłkarze z rodzimej ligi
Sorry za odświeżanie starego tematu, ale wczoraj miała miejsce sytuacja, która mnie niemiłosiernie wkurzyła. Znalazłem w Napoli U- 20 bardzo ciekawego newgena. Scout daje mu 4,5 gwiazdki w porównaniu z Joveticiem, czyli podejrzewam, że ma PA w okolicach Messiego. I tu zapora. Szesnastolatek, który ma niewielkie szanse na pierwszy skład nawet w kadrze U-20 nie chce ze mną nawet rozmawiać!

Więc pytam kogoś, kto rozegrał w najnowszym FM kilka (więcej niż 2) sezony w Serie A. Czy tak będzie zawsze? Czy nawet jak będę miał absolutnie wysoką reputację, to i tak nikt z ligi włoskiej do mnie nie przyjdzie? Czy może jak jeszcze trochę powygrywam to zawodnicy włoskich klubów jednak będą chcieli się do mnie sprzedać?
Darkness... for me is where I shine

golex Partyzant

05.08.2011 19:01    #1488     Sufler - Porady do gry - Pytanie dotyczace CA i PA
[quote=Frug-cRee]może poda^^i tak sądze, że nawet jakby podał to tylko ci którzy dużo grają w fm11 będą to obliczać =] a ci którzy grają na zasadzie a zobacze co to jest to nie^^[/quote]

Jeżeli nie chcesz ingerować w bazę danych, a przede wszystkim jej uszkodzić to tylko Genie Scout.

A co do CA to różnie z tym bywa... Niekiedy jest tak, ze zawodnik który na pierwszy rzut oka wygląda lepiej, tak naprawdę może mieć o wiele mniejsze CA, od tego co atrybuty ma dosyć niskie.

Mar1992 Przodownik pracy

05.08.2011 13:17    #1489     Sufler - Porady do gry - Pytanie dotyczace CA i PA
CA i PA możesz sprawdzić również w Genie Scout, ale po co? W jakimś stopniu to jest oszustwo.

Geekoniasty Partyzant

[quote=qaz123]
- asystenta
- trenerów (wszystkich)
- scoutów[/quote]

Drogi kolego jeżeli już masz asystenta to go nie zwalniaj. Wejdź w wyszukiwarkę ustaw np. atrybut umiejętności na 15 i zmień atrybuty na psychiczne. Porównaj sobie wszystkich kandydatów, którzy są zainteresowani i zakontraktuj nowego (nie zapomnij rozwiązać kontraktu z obecnym). Scoutów jest łatwo znaleźć ustawiasz atrybut potencjał albo obecne umiejętności i szukasz z wysokimi atrybutami (widok na atrybuty psychiczne). Na tej stronie poszukaj wątku z gwiazdkami, ściągnij program do liczenia gwiazdek trenereom ew. na centrum.fm jest artykuł odnośnie trenerów.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution