Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

deelock Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Polecam ściągnąć kilku dobrych scoutów i powysyłać ich w kilka miejsc świata ;) a tak to gorąco polecam Maćka Rybusa ;)

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

21.08.2011 16:55    #1472     Sufler - Porady do gry - Gracz na swojej gorszej pozycji
Ja nie patrze ani na gwiazdki ani na to co mówi scout,jeśli umie chociaż trochę grać na jakiejś pozycji to sam daje mu szanse i sprawdzam czy się nadaje czy nie,lub trenuje dana pozycje.Pozdrawiam

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

21.08.2011 14:17    #1473     Sufler - Porady do gry - Gracz na swojej gorszej pozycji
Rekomendacja scouta to tylko sugestia dla Ciebie. Jeśli zawodnik ma odpowiednie atrybuty na daną pozycję, to będzie grał dobrze, gwiazdki dawane przez scoutów o niczym nie decydują, więc nie przejmuj się i ustawiaj zawodników według własnego uznania.

P.S. Jak pisałem scouci tylko sugerują pewne rzeczy, ale oni oceniają umiejętności na daną pozycję na podstawie atrybutów, więc jeśli dostaje jedną gwiazdkę, to warto się zastanowić, czy on te atrybuty rzeczywiście posiada. Scoutom zdarza się mylić, ale nie aż tak, żeby dawać 1 gwiazdkę piłkarzowi, które ma dobre atrybuty na daną pozycję.
Darkness... for me is where I shine

Mar1992 Przodownik pracy

Genie Scout ustala najlepszą pozycję na podstawie atrybutów, a nie pozycji.

chinczol Młody aktywista

Witam. Z ciekawości zainstalowałem sobie narzędzie szatana zwane Genie Scout aby zobaczyć umiejetności obecne i potencjalne moich grajków. I przed moimi oczyma pojawiły sie dziwne informacje, mianowicie. Taki Ozil ( u mnie ma 25 lat gdyż skonczyłem własnie 4 sezon ) osiągnął juz swoje maksymalne PA czyli bodajże 181, jak wiadomo jest on typowym OPŚ (choc jego wykończenie akcji pozostawia wiele do życzenia gdyż jest na poziomie 11) w FM 11 w raporcie, mój asystent potwierdza że Ozil najlepiej sprawdza się jako OPŚ, i tym większe było moje zdziwienie gdy w Genie Scout jest napisane że Mesut najlepiej gra jako lewy ofensywny pomocnik i jest wg tego raportu najlepszym zawodnikiem na swojej pozycji na świecie. Moja reakcja była tylko jedna - WTF? Owszem czasem przesuwałem go na lewego schodzącego napastnika ale tylko w końcówkach spotkań gdy np zmieniałem zmeczonego Di Marie, i nigdy tak naprawde nie zwracałem uwagi na to jak sobie radzi na lewym skrzydle. Porównując Ozila z Di Marią w kontekście samego CA oraz PA to Di Maryśka prezętuje się kiepsko obok swojego kolegi z zespoły gdyż ma on aktualnie CA 165 oraz PA 171, przy 181 CA Ozila. Podobnie sprawa ma sie z wieloma innymi grajkami, gdzie wg Genie grają lepiej na innych pozycjach niż jest to zapisane w raportach z samej gry. Np Neymar, niby środkowy napadzior a wg Genie gra najlepiej na lewym skrzydle (tutaj akurat moge sie zgodzić bo on lepiej pasuje właśnie na schodzącego bocznego napastnika niż na typowego napadziora) Z czego wynikają te sprzeczności i kto nas wprowadza w błąd, FM czy Genie? Wracając do Ozila, to jeśli mieliście go w składzie to gdzie go ustawialiście, szczególnie pytanie kieruje do tych którzy prowadzili Real, i jego porównanie do Di Marii. Bo teraz sie właśnie okazuje że mam przesyt na lewej stronie: DI Maria, Griezmann, Contreao, noi do tego dochodzi Ozil i Neymar który coraz częsciej u mnie grywa na lewej stronie. Ktoś niestety bd musiał opuścic klub..

Mar1992 Przodownik pracy

19.08.2011 12:15    #1476     Sufler - Porady do gry - Większe cut-outy
Kto szuka, ten znajdzie: http://www.fmsco(...)gos.html

Damiaoo Młody aktywista

18.08.2011 20:59    #1477     Sufler - Porady do gry - CA i PA zawodników
Sprawdza się to w edytorze dołączonym do gry lub w FMRTE lub Genuie Scout(oba do ściągnięcia z tej strony). Niektórzy zawodnicy mają zmienna PA więc generuje się losowo wraz z rozpoczęciem gry.

carlosss89 Partyzant

13.08.2011 14:05    #1478     Sufler - Porady do gry - Spadanie skilli
A wiec tak podziele sie z wami moimi uwagami. Ostatnio bawilem sie mocno PA i CA i czesc z tego co wam powiem ma duze znaczenie w temacie ktorego autorem jest Alasinho94.
Wziełem zawodnika "X" pod lupe i najpierw dalem mu 20 ambicji, proffesjonalizmu. W Genie Scout nagle pojawilo mu sie 5 gwiazdek, wzrost kazdej umiejetnosci o 4 skille. z PA 170 facet wygladal lepiej niz nie jeden zawodnik z PA 180. Malo tego eksperymentujac dalej dalem mu kontuzjogennosc na 5 i wazne mecze na 16. wzrost umiejetnosci o 4-5.
Pracowitosc i determinacje mial na srednim poziomie 12-15 juz nie pamietam bo nie patrzalem na to.
Wracając do tematu moge stwierdzic jedno zawodnik z niska ambicja i proffesjonalizmem jest niezbyt rozwojowym pilkarzem.

Kudłaty Partyzant

13.08.2011 10:38    #1479     Sufler - Porady do gry - Scouci - Wisła Kraków
Macie propozycje dobrych scoutów do Wisły?

Jose Mourinho Partyzant

12.08.2011 21:23    #1480     Sufler - Porady do gry - Pytanie o Crash Dumpach
Miałem takie same sytuacje jak ty i powiem szczerze byłem wtedy taki zdenerwowany, że dałem sobie spokój na parę dni. Później jednak wróciłem do tego save i jakoś z tym grałem. Sam do dzisiaj nie znam odpowiedzi na to pytanie. To jest moim zdaniem najczarniejsza strona FM'a :). Jakby te wyniki się powtarzały to ok, ale one zmieniają się diametralnie. To najgorsze co może się zdarzyć, ale ja zawsze jakoś z tym grałem, wiem to trochę wkurzające przecież to gra oszukała itd, ale jeśli przegrywałbym mecz i później wygrał to trochę jakbym ja oszukał więc u mnie wygląda to na konsekwencje totalną :) Od momentu gdy to mnie najbardziej zdenerwowało zapisuję ZAWSZE przed meczem i odrazu ZAWSZE po meczu. Wtedy jest ryzyko, że wynik zmieni sie tylko w jednym meczu, a nie kilku, więc każdy spadek morale nie wpłynie tak bardzo, że by pojawiła się passa porażek. Ale kieruj się sumieniem tak jak kolega wyżej napisał niektórzy używają innych scoutów itd, jeśli grasz bez tych wszystkich dodatków i wygrałeś mecz w taki sposób to potraktuj to jako nagrodę :). Gram trybem HC więc strasznie dotykają mnie takie porażki, a zwycięstwa traktuję jako nagrodę za cierpliwość i wytrwałość :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution