Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

jacekzielinski Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
26.11.2011 00:14    #1391     Sufler - Porady do gry - Polska - płace
[quote=GloomyRaven]Czyli mówiąc krótko wybierając grę w T-Mobile skazuje się na brak możliwości osiągnięcia z drużyną poziomu umówmy się raczej solidnego średniaka jakim jest np Ajax, Porto czy Celtic?! [/quote]

No raczej, ta gra mimo wszystkich swych ułomności stara się być możliwie realna. Aby finansowo doścignąć europejskie kluby trzeba się liczyć w lidze mistrzów - nawet Liga Europy nie jest jakoś super opłacana. Podstawą jest awans (co roku) do fazy grupowej Ligi Mistrzów (daje 30 baniek - dla porównania za mistrza Polski jest chyba ok. 3 - śmiech na sali).

W przypadku naszej ligi warto inwestować w jak najlepszych scoutów i trenerów, rozwój bazy treningowej. Sprowadzać tanio i sprzedawać możliwie drogo. Prosty przykład. Gram Lechem. Rudnevs, który przyszedł za 2,6 mln po dwóch sezonach poszedł do Genoi za 25 mln - ustrzelił jakieś 30 goli, a teraz i tak tam grzeje ławę. W jego miejsce ściągnąłem za 4 mln Chevalier'a z Zulte Welgerem. Koleżka ma 25 lat, zarabia podobnie do Rudnevsa, a w pierwszych 11 meczach ma już 16 goli. Jego waltość to już 10 mln. Za dwa lata pewnie pójdzie jeszcze drożej od Rudneva. Co więcej mając tyle kasy za Rudnevsa dokupiłem sobie jeszcze Bueno (były gracz Realu M.), 24 lata. Razem z Teddym roznoszą każdą obronę w naszej lidze, a do Ligi Europy awansowałem bez problemu (w 4 rundzie rozłożyliśmy Partizan 7-1 w dwumeczu). Za dwa lata pewnie też pójdzie za jeszcze większą kasę.

Kilka sezonów regularnej gry w LM, w której warto walczyć do upadłego bo jedna wygrana w grupie warta jest tyle co mistrzostwo naszego kraju (śmiech na sali), a po wyjściu z grupy tez jeszcze sporą kasę się dostaje.

Co jakiś czas trzeba zarząd męczyć, że więcej kasy trzeba i w końcu dadzą. Prosic o zwiekszenie budzetu na transfery tez trzeba. A jak jest kasa za LM i sprzedanych zawodnikow to znowu do nich uderzyc ze "dzieki mnie ten klub zarabia" i znowu dadza. A pozniej to juz mozna sobie przesuwac czy wiecej chcesz na transfery czy na place. Niestety nie ma nic hop chociaz w FM jest znacznie latwiej osiagnac to niz w realu. Cierpliwosci i rozwagi w gospodarowaniu klubem i jego kasa, a sie doczekasz.

Lokes Partyzant

25.11.2011 18:08    #1392     Sufler - Porady do gry - Scaut i Fejspaki sa juz?
Jest to tak zwana wersja "g" więcej informacji znajdziecie na oficialnej stronie genie scouta a uzyskać do niego dostęp można za symbolicznego 1$

mateuszmali Partyzant

25.11.2011 16:15    #1393     Sufler - Porady do gry - Scaut i Fejspaki sa juz?
gdzie w sieci mozna kupic nowego Genie Scout 12?

zbiff Partyzant

24.11.2011 20:21    #1394     Sufler - Porady do gry - Pytanie dot. treningow
1. Ile mozna "wycisnac" z gracza i w jakim okresie czasu? Przykładowo, grajek ma 19 lat, szybkosc i przyspieszenie na 10. O ile moga wzrosnac te cechy i w jakim czasie? Czy juz po roku treningu bede miał gostka 15 i 15 szybkosci i przyspieeszenia? Trenerow mam dobrych, obciazenie srednie.
2. Ile mozna "wycisnac" z grajka na treningu indywidualnym? Jakie obciazenie dac? itp.
3. Jaka cecha odpowiada za potencjał? czy to jest opinia scouta/trenera?

Skner Partyzant

23.11.2011 20:12    #1395     Sufler - Porady do gry - Raporty w profilu zawodnika
Hm.. Raporty mojego klubowego scouta w profilu zawodnika pojawiają się tylko przy piłkarzach reprezsentacji Paragwaju, której jestem selekcjonerem... Proszę o pomoc :(

turlak Partyzant

23.11.2011 18:09    #1396     Sufler - Porady do gry - Juniorzy w mojej druzynie
Czesc
Prowadze Legie Warszawa, mam na maxa rozbudowana szkolke, baze treningowa, siatke scoutow i pieniadze przeznaczane na juniorow rowniez sa najwyzsze. Mimo to w ciagu 3 sezonow przyszedl jeden zawodnik z PA wyzszym niz 140. Z reguly maja kolo 120 czasami tez trafi sie ktos majacy 130-140 ale bardzo sporadycznie. Czy to jakis blad czy poprostu tak jest i nalezy cierpliwie czekac na kogos lepszego. ?

Niklas Młody aktywista

23.11.2011 17:37    #1397     Sufler - Porady do gry - Scaut i Fejspaki sa juz?
Zamiast scouta możesz używać darmowego FMRTE. Też PA/CA sprawdzisz.

Arkadio Ekspert

23.11.2011 16:56    #1398     Sufler - Porady do gry - Scaut i Fejspaki sa juz?
Scout jest,ale trzeba zaplacić żeby pobrać. Co do facepacków to popatrz w dziale grafika.

Erez Partyzant

20.11.2011 22:16    #1399     Sufler - Porady do gry - Arkadiusz Milik
Witam, mam pewne nurtujące mnie pytanie. Chodzi o potencjał Arkadiusza Milika. Zacząłem niedawno grę Arsenalem Londyn i tak jak zawsze postanowiłem ściągnąć do klubu kilku polskich, młodych zawodników. W raporcie scouta na temat tego zawodnika jego potencjał został oceniony na 2,5 gwiazdki, natomiast po sprowadzeniu zawodnika do klubu jego potencjał wzrósł do 4 gwiazdek. I tu rodzi się moje pytanie czy taki skok potencjału jest czymś normalnym jeśli chodzi o ten przypadek? Dodam ze scout oceniający tego zawodnika ma tą umiejętność na poziomie 19.

hapek Partyzant

[quote4=Mar1992][quote3=hapek][quote2=Mar1992][quote=hapek]a co myślicie o Adryanie Tavaresie ?Chciałbym go kupic do Lecha ale nie wiem czy warto a scoutow nie moge wyslac....gram w FM 2012.JAKBY ktos nie wiedzial to ten brazylijczyk co tak wymiatal na ostatnich mistrzostwach swiata chyba do lat 17.interesowal sie nim podobno Real i Man Utd po tym turnieju[/quote]
Ma losową determinację, ambicję, pracowitość, więc zależy jaki się trafi. [/quote2]

chodzi mi o gwiazdki potencjału moglbs mi podac?albo chociaz PA?[/quote3]
PA -9.[/quote4]

a moglbys podac ile ma gwiazdek i czy bedzie sie dobrze rozwijal bo ja nie za bardzo rozumiem tych PA i CA bo nie korzystam z tych edytorow.Bo wiem ze pa -9 to chyba ze dobrze bedzie sie rozwijal a PA tosuma umiejetnosci jakie bedzie mial?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution