Jak się zabrać za temat gry na wyjazdach. To co obserwuję w tej wersji to jest jakieś paranormal activity. Bez znaczenia czy gram z czołówką czy z outsiderami, czy u przeciwnika morale są znakomite czy tragiczne to historia jest cały czas taka sama. Posiadanie piłki w granicach 60-40, strzały 15-5 i mój zespół przy rywalu wygląda jak orzeszek przy arbuzie. Niesamowitym wyczynem jest rozegranie kilku dokładnych podań, zawodnik ze skocznością, siłą, grą głową o wartości 6 przeskakuje moich dwóch obrońców i strzela w samo okno. Zupełnie jakby ktoś porwał cały zespół, zgarnął chłopów z bazaru i poubierał ich w klubowe koszulki. W pierwszym sezonie grałem 4-2-3-1 z ofensywnymi skrzydłowymi, teraz gram 4-1-3-2 z trójką środkowych pomocników. O ile na własnym boisku miałem najlepszy bilans w lidze, lepszy nawet od zespołów które awansowały to na wyjeździe gorsi byli tylko spadkowicze. Zaczął się drugi sezon i właśnie przegrałem w pierwszej rundzie pucharu Serbii z nieligowym zespołem. Rozwiązania i podpowiedzi od osób lubujących się w niższych ligach mile widziane.
Druga sprawa to już tylko moje spostrzeżenia. Skleciłem zespół z wolnych graczy, byłem typowany na pierwsze spadkowe miejsce jednak minimalnie przegrałem awans(właśnie dzięki fatalnym wyjazdom). Zarząd zadowolony w aktualnie rozpoczynającym się sezonie oczekuje już awansu, zgodził się na powiększenie sztabu, wszystko fajnie, pomyślałem - ambitny prezes czyli jest szansa na fajną karierę. Przewidywane miejsce na koniec - 4. Zaglądam do składów spadkowiczów, którzy są aktualnie trzecioligowcami, scoutuje wyróżniających się i co? Piłkarze zupełnie nie są zainteresowani transferem! Tak jakby Pogoń Szczecin chciała zatrudnić gracza powiedzmy z Pelikana Łowicz a on by się wypiął i powiedział "nara leszcze". Czyli jak to jest? Jestem kandydatem do awansu ale nawet z niższej ligi nie chcą do mnie przechodzić piłkarze? Przepraszam, czy betatesterzy grali tylko Barcelonami, Manchesterami i Interami a każda inna liga niż najlepsza piątka została olana i potraktowana jako zło konieczne? Wydawało mi się, że ta wersja FM jest najlepsza jaka do tej pory się pojawiła ale im dłużej gram tym więcej spotykam absurdów.
Najnowsze posty