Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

Marian B Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
21.12.2011 19:49    #1371     Sufler - Porady do gry - Nieoczekiwany problem z Genie
Nie grałem z dwa miesiące. Dzisiaj odpaliłem FM2011 i do tego GenieScout. Nie mogę wczytać gry przez Genie bo wyskakuje jakiś komunikat po rosyjsku a w środku po angielsku info o skompresowanym zapisie (tej wersji nigdy nie przeszkadzał save skompresowany ale nie był to problem aby odchaczyć i zapisać jeszcze raz) Niestety dalej problem, wyskakuje już inny komunikat dosyć długi. Save też nie jest uszkodzony bo próbowałem nową grę i to samo. Reinstalacja Genie nic nie pomogła. Zanim zacząłem dziś działać wgrałem plik z aktualizacją budżetów, składów i plik z newgenami. To przeszkodziło? Nie sądzę ale nie wiem już co. Pokasowałem wszystko co dzis wgrałem i dalej źle.

xxxBrowarekxxx Partyzant

18.12.2011 18:26    #1372     Sufler - Porady do gry - Wyszukiwanie zawodników.
Witam. Mam mały problem. Obecnie moja kadra składa się z 20 zawodników. Gram Lechią Gdańsk, 2019 rok. W opcji szukaj > piłkarze mam zawodników do 15mln pln (praktycznie sami młodzi 17-22lata), którzy mają max 3,5 gwiazdki rekomendacji, a ich poziom obecny to 1/2,5 gwiazdki. Mam tutaj problem, bo niby gram Lechią, ale poziom reputacji jakiś chyba mam - 7x wygrana ekstraklasa, co rok gram fazie grupowej LM, a w ostatnim sezonie doszedłem do finału i przegrałem tam 4:3. Mam na transfery 90mln, ale niestety zawodnicy którzy chcą do mnie przyjść są zwyczajnie za słabi, np. bramkarz 19 letni ma obecnie 1/2 gwiazdki, a w przyszłości ma rekomendacje na 3, to będzie kosztował około 30mln. Inny problem to to,że niby zawodników mam na liście dostępnych do kupna, ale tak naprawdę nie chcą do mnie przyjść. Potrzebuje paru zawodników aby wzmocnić moją kadrę, bo 20 piłkarzy, to za mało. Ma ktoś jakieś sprawdzone metody na wyszukiwanie zawodników? Scoutów mam zatrudnione 18, a ich ocena um. oraz pot. wynosi około 15 u wszystkich.

Nakataki Partyzant

18.12.2011 14:08    #1373     Sufler - Porady do gry - Scout
siema jestem świeży na forum ostatnio zainstalowalem sobie ten program do szukania zawodników wiem że jest to jakiś sposób oszustwa ale chcial bym zapytać czy może zna ktoś sposób jak filtrować zawodników którzy zgodzą się na przejście do mojego

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

No to jeszcze to -> http://www.fmsco(...)ds.html. Dobrze by było jakby ktoś te linki wrzucił do posta założyciela tematu, Seju.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

yayme Partyzant

17.12.2011 23:17    #1375     Sufler - Porady do gry - Raporty o zawodnikach
Czy da się ustawić tak, aby zawodnik, którego przescoutujemy, nie został automatycznie dodany do naszej listy życzeń i by automatycznie nie był subskrybowany?
Na nasze wspólne nieszczęście wracam na cmrev. Niedługo pojawią się pierwsze manifesty.

kubbuss Partyzant

[quote=pawcio96]A więc tak szukam paru ludzi do BVB :
- Młody do 21 lat OBROŃCA Środkowy na zmiany
- Młody do 21 lat OBROŃCA Prawy i Lewy na zmiana
- Napastnik jeden młody do 21 lat a drugi jakiś znany i dobry (coś ala TEVEZ )
- Ofensywny POMOCNIK może być znany albo młody
- Bramkarz młody bo narazie jest Weidenfeler (chyba że macie jakiegoś lepszego)
- Skrzydłowy najlepiej żeby był prawy i lewy ale nie musi :)
WSZYSTKIE PUNKTY BEZ WZGLĘDU NA CENĘ MOGĄ BYĆ DRODZY
Dzięki i czekam na propozycje
Pozdrawiam
pawcio96
[/quote]
Proszę bardzo prezent dla wszystkich na święta. Fantastyczna lista graczy mam nadzieje że się spodoba.
http://footb(...)er-list/

pablozpuebla Partyzant

Wszystko rozumiem, tylko i tak na jakiejś podstawie te pieniądze wydają. Myśle, że akurat dla prezesa zobrazowanie przez scouta zawodnika na podstawie statystyk Fm,ale oceniając każdą z nich przez siebie, może pomóc zrozumieć na co prezes wydaje pieniądze, bo umówmy sie, że większość prezesów niewiele z trenerką, czy scautingiem ma wspólnego.

A tak pozatym do różnych klubów co roku trafia kilka nie wypałów a prezesi na jakieś podstawie za nich płacą i wbrew pozorom nie mało. A podstawa to pewnie dobry jest strzelić umie, może sie rozwinie, bierzemy .

Poprostu, uważam, że baza Fm- a to dobry punkt wyjśćia do dalszego scoutingu zawodnika, w szczególności z Afryki, bo nie wyobrażam sobie np jak Marek Jóżwiak lata co tydzień do Ghany czy Nigerii. Tu można sie zorjentować jak inni danego zawodnika przedstawiają i ew testy albo wysłanie scouta, a najlepsze, że nawet nie trzeba wychodzić z domu.

pablozpuebla Partyzant

Pewnie w Polsce też zaczną w większym stopniu, jak wejdzie młoda generacja scoutersko-trenerska, bo baza danych z FM oko doświadczonego trenera = dobre transfery.

Ciekawe ilu scoutów SI ma w Polsce, ma ktoś jakieś dane ile osód przygotowuje baze danych z Polski i czy są to scouci z klubów piłkarskich czy amatorzy?

A z Traore chodziło mi o to, że ja go znałem rok wcześniej, niż przyszedł do Lechii, dzięki FM-owi, więc fajnie, że scouci Wisły też go zauważyli, w końcu za coś im płacą, ja natomiast nic nie słyszałem o jego wybrykach, pewnie dlatego nie jestem scoutem i pewnie bym go zatrudnił i myśle, że nie żałował bym na miejscu Wisły. A tak apropo Traore to myśle, że w ostatnich dwóch FM-ch ma jak dla mnie zaniżone staty do tego co prezentuje na boisku - ale to kwestja umowna.

loswariatos Młody aktywista

14.12.2011 17:27    #1379     Sufler - Porady do gry - Obserwacje skautów
meglio fascista che frocio

AdiLDZ Partyzant

Powracając jeszcze do następcy Kagawy na prawe skrzydło. Myślicie, że nadałby się Douglas Costa ? Jeszcze jest taka opcja jak William albo Sidney Sam. U Costy dużym atutem są stałe fragmenty gry. Willian jest bardzo podobny do Kagawy, ale z tego co widziałem w necie, to wcześnie zaczyna mu się regres skillów. Sidney sam wg zarąbistego scouta (Ceolin Alexandre) jest gorszy od Costy, poza tym ma słabsze atrybuty psychiczne i stałe fragmenty. Co wg Was byłoby najlepszą opcją ? Jeśli miałbym decydować się na Costę, to muszę się , bo Chelsea i OM są nim też zainteresowani.

EDIT
Zapomniałem jeszcze dodać, że jest jeszcze jeden zawodnik, o którym dosyć intensywnie myślę, a mianowicie Leandro z Gremio. Młodszy i obecnie słabszy od Costy, jednakże równie wszechstronny.

PS. Pierwszy sezon, BVB, 12.0.4

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution