Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
Poziom ostrzeżeń: 0
21.01.2012 20:23    #1331     Sufler - Porady do gry - Pytań kilka
1. Zależy o której wyszukiwarce mówisz. Jeśli o tej na ekranie Centrum transferowego, to zależy od poziomu scoutingu.

Jeśli zaś o tej drugiej, gdzie wpisujesz wyszukiwaną frazę to znajduje tam wszystkich piłkarzy jacy są w bazie, niezależnie od poziomu scoutingu.

2. Nie wiem jak w PL, ale w Ekstraklasie Ruchem wygrywam ligę bez kłopotu i cuglach, więc myślę że nawet w Anglii to byłoby możliwe, ale bardzo, bardzo trudne.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

wietnam Partyzant

Grupa: Użytkownik
21.01.2012 19:43    #1332     Sufler - Porady do gry - Pytań kilka
1.Czy w wyszukiwarce to jest:

"Jan Kowalski" -- > "Szukaj" ---- > "Szukaj piłkarzy"

Są pokazani wszyscy zawodnicy w grze, czy są to piłkarze, o których wie mój scout. Czy istnieje mozliwość, że w tej wyszukiwarce nie będzie gracza a jeżeli przejrzę klub z Kambodży znajdę w niej drugiego Messiego ?

2. Czy jest możliwe, aby wygrać w pierwszym sezonie Premier League prowadząc takie Swansea ? Oczywiście, nie mówię o graniu z edytorem. Czy jest możliwość, aby tak dobrze analizować rywali by wygrać tak słabym klubem.

cubsonart Partyzant

17.01.2012 23:21    #1333     Sufler - Porady do gry - Taktyka dla man united
wypier*** genie scouta, **pierdol edytora, wy***dol inne gowna i zacznij grac normalnie a nie jak pajac z 3 klasy podstawowki na zoltych papierach... ludzie grajac manchesterem samo z siebie wygrywa sie lige --' a tu jakies gwiazdeczki ktore u niego nie wykorzystaja potencjalu, o tych grajkach co ma w rezerwach juz nie wspomne... taktyka ? metoda prob i bledow sprawdza sie najlepiej..

manchester united no ludzie blagam was premier league i lm latwo w pierwszym sezonie a potem to jeszcze wiekszy banal..

moja rada: wypier*** genie scouta, **pierdol edytora, wy***dol inne gowna

Batys188 Partyzant

16.01.2012 21:49    #1334     Sufler - Porady do gry - Zasięg scoutingu
Witam, mam pytanie do tych którzy grali Southampton , otóż zacząłem rozgrywkę tym klubem i w wystapiłem z prośbą do zarządu o to zeby objeli zasięg scoutingu cały świat, ale prośba ta zostaje odrzucona, próbowałem tak juz kilka razy ale ciągle to samo.Iteraz pytanie czy ktoś miał juz taką sytuacje w tym klubie ? I czy jest nadzieja ze np. przed grudniem bierzącego roku w FM 1 sezon spełnia tą prośbe tak aby moi scouci mogli opracowywać raporty juniorów np. z Brazylli czy tez Argentyny ?

emelku Partyzant

15.01.2012 12:17    #1335     Sufler - Porady do gry - Przypomnienia w notesie
działają wam przypomnienia w notesie? chciałem sobie dodać z notki z przypomnieniem o konieczności wysłania scouta w rejon gdzie rodzić się będą newgeny ustawiłem sobię datę na miesiąc przed - a tu kicha. Więc stawiam pytanie: czy tylko ja tak mam, czy to powszechna usterka?

Falcon Przodownik pracy

15.01.2012 10:18    #1336     Sufler - Porady do gry - Jak wyławiac newgenów ?
Ja nie używam żadnych genie scoutów itp. Więc napisze jak ja szukam.

Podstawa czyli to
http://www.thedu(...)gen_Crea

Daty kiedy pojawiają się newgeny. Jak masz ligę jako grywalną to wchodzisz w skład drużyny młodzieżowej (każdej drużyny w lidze), lub jak jest to U19 i sortujesz wg wartości. Newgeny na początku nie mają wartości więc, płacisz tylko drobny ekwiwalent. Jeśli ligę masz niegrywalną to wtedy w kadrze 1 zespołu są newgeny.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

AdiLDZ Partyzant

15.01.2012 10:02    #1337     Sufler - Porady do gry - Jak wyławiac newgenów ?
Gdyby scouci idealnie w raportach odwzorowywali potencjał zawodnika, to nie byłoby takiej zabawy. Przecież w rzeczywistości też idealnie nikt Ci potencjału nie oceni.
A jaka jest radość gdy sprowadzasz zawodnika, który wg scouta miał mieć 3* potencjału, a okazuje się, że ma np 4:)

star199 Partyzant

15.01.2012 09:41    #1338     Sufler - Porady do gry - Jak wyławiac newgenów ?
Hmm

Dam ci mój przykład czy dobry sam ocenisz

Przeczesujesz całą ligę polską oraz rezerwy I drużyn gdzie szukasz talencików ( rzadko bo rzadko ale są )
I tak co sezon jak wchodzą newgeni .
Co do zagranicy to najlepiej wysyłać scoutów do Afryki oraz do krajów do których po prostu chcesz oraz jak ja to robię ręcznie szukam sobie gwiazdeczek w U-19 krajów powiedzmy średnich bo tylko z takich wyciągnie zawodników do siebie
Jak będziesz grał w Lidze angielskiej to sobie przeszukuj wszystkich zawodników z niższych klas rozgrywkowych w zależności jaki klub przejmniesz ( Jeżeli to będzie klub angielski odpadają zawodnicy z Afryki pozwolenia na pracę ... więc polecam kraje UE czyli Serbia , Francja itp )
Co do samych już zawodników to zależy jak wygląda na daną chwilę
Jeżeli będzie dobry można go wprowadzić do pierwszej drużyny do szerokiej kadry jeżeli będzie to perspektywistyczny zawodnik to albo wypożyczenie do innego zespołu najlepiej z Anglii badź gra w rezerwach wole te pierwsze .
Szukaj zawsze zespołu gdzie będzie miał szansę gry i nie wysyłaj go przypadkiem na rok siedzenia na ławce sprawdz kadre zespołu do jakiego ma iść abyś zawodnik nie stracił tam czasu .

Cinek1013 Partyzant

14.01.2012 22:48    #1339     Sufler - Porady do gry - Jak wyławiac newgenów ?
Siemanko !
Mam do was małą prośbe, czy mógłby mi ktoś dokładnie wyjaśnic czy też dac namiar na jakis poradnik w którym jest opisane wyławianie newgenów ?
Mój problem polega na jednej rzeczy, gdy już myślałem ze potrafie to robic wmiare dobrze wszedłem w Genie Scouta i sprawdziłem czy jakiś rzeczywiście tak jest i dobrze wyławiaj perełki.
Niestety ku mojemu zaskoczeniu 3 newgenów o potencjale 190-200 przeoczyłem , skopiowałem nazwe jednego obrońcy wkleiłem do gry i poprosiłem o raport, po opracowaniu raportu bardzo sie zdziwiłem ten obrońca wg. moich scoutów miał ledwie 2 gwiazdki potencjału(porównywany do Sakho) a w Genie pisało ze ma PA o wartości 194.
Więc byłbym bardzo wdzięczny o przybliżenie mi procesu wyławiania newgenów a także ogrywania ich - lepiej ich trzymac w rezerwach, u19, pierwszym składzie(bardzo małe szanse na gre) czy poprostu wypożyczyc ?
Jest to kariera testowa(pierwsza w FM12) na niej chce sie nauczyc wyławiac newgenów a potem zaczne nową kariere innym klubem(zna ktoś jakiś z budżetem od 8-20 mln ojro? Najlepiej z Angli)
Z góry dzieki za porady itp.

zaskroniec Partyzant

14.01.2012 17:53    #1340     Sufler - Porady do gry - Dobry scout
Co charakteryzuje dobrego skauta oprócz oceny um i potencjału? wiedza na temat danego państwa ? co jeszcze ?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution