Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

Smiglo Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Pierrick Cros
Marc Vidal
Geoffrey Jourdren
Adam Bogdan
Benjamin Siegrist
Sven Ulreich

Poszukuję scouta do Sochaux z minimum 17/17 co chciałby przejść

Lypton Partyzant

[quote="Jacko"]Bartley to bardzo prawdopodobny wybór. Pytanie jaki prezentuje poziom?[/quote]
Reprezentacyjny. Redknapp jeździł na mecze by go podglądać. Screen nie mój, ale w FM11 był bardzo podobny.

http://i327.(...)tley.jpg

A na lewą flankę rzuciłbym okiem na Benjamina Mendy'ego. Scout z oceną potencjału 19 daje mu 4 gwiazdki i poziom Tremoulinasa.

lecho_himself Partyzant

Witam wszystkich,

Mam problem z małym, ale przydatnym elementem FM 2012. Otóż po kilku sezonach zdecydowałem się po raz pierwszy objąć reprezentację narodową. I jestem z tego powodu zadowolony wielce, tyle, że od tej chwili na głównej stronie profilu zawodnika nie mogę wyświetlić zakładki "Raporty" (tej z gwiazdkami i rekomendacją scouta). Jest ona widoczna tylko dla piłkarzy narodowości, którą prowadzę.

Da się to w jakiś sposób obejść?

loswariatos Młody aktywista

25.04.2012 10:48    #1234     Sufler - Porady do gry - Trenerzy
[quote="wenomsolo"]Jak uważacie najlepiej mieć po jednym trenerze do każdej kategorii czy może jednak jeden trener powinien mieć kilka zadań ?? [/quote] Najlepsze efekty są wtedy, gdy do danej kategorii treningowej przypiszesz trenera mającego pięć gwiazdek i obciążenie 'lekko'

[quote="wenomsolo"] Mam jeszcze 2 największe rozterki czy najważniejsze są atrybuty trenerskie a dokładniej ich wielkość czy może żeby każdy trener był dopasowany do mojego stylu gry. Lepiej ćwiczy trener który ma np. ulubione krycie 1-1 i w mojej taktyce też jest krycie 1-1 czy to w ogóle jest to nieistotne ?? [/quote] Zdaje się, że jest to nieistotne w przypadku trenerów

[quote="wenomsolo"] Jak ważne są atrybuty motywowania, poziomu dyscypliny, determinacji i adaptacji??. [/quote]
Bardzo ważne. W zasadzie osiągnięcie przez trenera więcej niż 3 gwiazdek treningu jest niemożliwe bez dobrej motywacji,dyscypliny i determinacji. Na adaptacja nie zwracam zbytnio uwagi.

[quote="wenomsolo"] Lepiej mieć krajowych trenerów czy jest to obojętne?? a co ze Scoutami ?? Piszcie wasze przemyślenia [/quote]
W przypadku trenerów nie zauważyłem różnicy. Jeśli chodzi o scoutów to wiadomo. Obcokrajowcy rozszerzą wiedzę Twojego klubu na inne kraje co daje odsłonięcie niektórych atrybutów bez konieczności scoutowania zawodnika.
meglio fascista che frocio

ElFideo Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
[quote="Ozil"][quote="Ozil"]Co sądzicie o ŚP z Marsylii Morganie Amalfitano, czy chciałby negocjować z Hannoverem 96, za ile bym go wyciągnął w II sezonie?

Macie jakieś doświadczenia z tym piłkarzem?[/quote]

Powawiam.[/quote]

wyślij scoutów i się dowiesz
CR7

wenomsolo Partyzant

24.04.2012 19:19    #1236     Sufler - Porady do gry - Trenerzy
Witam wszystkich
zawsze zaczynam grę z kilkoma ligami dodaje ligi do póki nie zniknie 5 gwiazdka w szybkości rozgrywki. Ostatnio wymieniłem kompa i zaczynam z około 25 ligami. Zaczynam w ekstraklasie dokładnie Widzewem i chociaż rozgrywka nie jest okrojona ze sztabu szkoleniowego to i tak zawsze mam problem ze znalezieniem odpowiedniej kadry. Zawsze uważałem że trenerzy i scouci to filar mojej drużyny czy słusznie to nie wiem sami oceńcie. Ale zawsze mam dylemat i nie wiem jakie są najlepsze taktyki z zatrudnieniami trenerów. Zawsze się zastanawiam czy np. jak moi napastnicy dochodzą do okazji strzeleckich i pudłują non stop czy to nie jest wina przypisania złego trenera do trenowania strzałów. Jak uważacie najlepiej mieć po jednym trenerze do każdej kategorii czy może jednak jeden trener powinien mieć kilka zadań ?? Mam jeszcze 2 największe rozterki czy najważniejsze są atrybuty trenerskie a dokładniej ich wielkość czy może żeby każdy trener był dopasowany do mojego stylu gry. Lepiej ćwiczy trener który ma np. ulubione krycie 1-1 i w mojej taktyce też jest krycie 1-1 czy to w ogóle jest to nieistotne ?? Jak ważne są atrybuty motywowania, poziomu dyscypliny, determinacji i adaptacji??. Lepiej mieć krajowych trenerów czy jest to obojętne?? a co ze Scoutami ?? Piszcie wasze przemyślenia

Pozdrawiam Maciek

magic10rm Partyzant

23.04.2012 13:58    #1237     Sufler - Inne - Potencjał -9 i -10
Ja to ci powiem, ze do tych gwiazdek w ogóle wagi bym nie przywiązywał. Sam mam scoutów którzy mają na maxa wiedzę o umiejetnosciach i potencjale, jednak niejednokrotnie zdarzają się sytuacje, że mówią mi, że z piłkarza nic nie będzie, Nigdy ich nie słucham, zawsze sam decyduję czy dany piłkarz ma szanse się rozwinąc czy nie. Najczęściej później okazuje się, że piłkarz pełni kluczową rolę w moim zespole. Korzystam tylko z ich opini w kwestii stabilnosci formy, profesjonalizmu i szacowanych zarobków.
Co do pierwszej części pytania: nie zawsze rozwinie się tak samo. Jeżeli będzie grał mało, nie ma szans, że osiągnie pełnię umiejętności. Bardzo ważna jest też baza treningowa. Niang w Realu rozwinie się do granic swych możliwości. Natomiast (hipotetycznie) w Wiśle będzie średniakiem, ponieważ Krakowianie nie dysponują trenerką porównywalną z tą z Madrytu.

Slayer666 Partyzant

21.04.2012 16:04    #1238     Sufler - Porady do gry - Co ile pojawiajá sié newgeni ?
Ja zawsze około kwietnia wchodzę w wyszukiwarke piłkarzy, wpisuje wiek maksimum np.15 lat i mi wyskakują wszystkie newgeny w kolejności od najdroższego, wchodzę w jego profil ( Mam zaznaczone ukrywanie atrybutów), i jeżeli mnie interesuje to daje go do obczajenia mojeju scoutowi, w 30 minut mam praktycznie wszystkich znaczących negenów zmonitorowanych

oleinar Partyzant

18.04.2012 21:00    #1239     Serwis - Społeczność - Walka o Ekstraklasę
Po przeczytaniu niektórych, mocno krytykowanych manifestów, pomyślałem, że ja też powinienem coś napisać. Możliwe, że na mój manifest, także spłynie fala krytyki, jednak zawsze warto spróbować.

19 lutego 2012
W mediach pojawiła się informacja, że manager Pogoni Szczecin Marcina Sasal, przyjął ofertę Lechii Gdańsk i przeniósł się na boiska ekstraklasy. „Jesteśmy smutni z powodu odejścia Marcina, jednak wiemy, że nie jest to dla nas tragedia. Będziemy teraz szukać na jego miejsce młodego managera, który wprowadzi nowy styl do drużyny.” – mówił zarząd Pogonii. Dla mnie, początkującego managera, mającego za sobą epizody na ławce trenerskiej Świtu Nowy Dwór Mazowiecki i Startu Otwock, prowadzenie Pogonii, byłoby wielkim wyzwaniem. Choć wiedziałem, że moje szanse są małe, wysłałem swoje CV, może dzięki młodemu wiekowi i stażu w Górniku Zabrze, mnie przyjmą.

3 dni później zadzwonił do mnie prezes Pogonii. Miałem przyjechać jak najprędzej do Szczecina, aby odbyć z nimi rozmowę. Zaraz później byłem już spakowany i gotowy do drogi do Szczecina. Zadowolony, ale i zestresowany pojechałem rozmawiać z zarządem Pogoni. Kiedy przyjechałem przywitało mnie trzech panów: prezes Jarosław Mroczek oraz dyrektorzy generalni Artur Kałużny i Grzegorz Smolny. Usiedliśmy razem w ich biurze i rozpoczęliśmy rozmowę:
- Po rozpatrzeniu wszystkich podań, zostało na tą posadę tylko dwóch kandydatów, Pan i Maciej Bartoszek. Teraz ma pan nas przekonać, że wybór Pana będzie właściwym wyborem. Do dzieła!
- Moim planem będzie oczywiście awans do ekstraklasy. Uważam, że nasza ofensywa jest w tej chwili na świetnym poziomie, jednak defensywę trzeba będzie wzmocnić.
- Czy ma Pan już wybranych zawodników, których będzie Pan chciał kupić?
- Jeszcze nie, ale do końca okienka został jeszcze tydzień. W tym czasie na pewno zdążę porozmawiać ze skautem.
- Jakim będzie grał Pan ustawieniem?
- Planuję grać ustawieniem 4-2-2-2. Na ataku wtedy będę stawiał na Sotirovicia i Andradinę.
- I ostatnie pytanie: Czy do sztabu szkoleniowego ściągnie Pan własnych ludzi?
- Raczej planuję większość trenerów i fizjoterapeutów zostawić na ich miejscach, tylko niektórych z nich wymienię.
- Dziękujemy bardzo za rozmowę. Za około godzinę zadzwonimy do pana z informacją czy został Pan przyjęty.
- Dziękuję bardzo.

Dwie godziny później usłyszałem głos dzwoniącego telefonu. „Gratulujemy Panu zostania nowym trenerem Pogonii i życzymy samych sukcesów” – oznajmił przez komórkę prezes. A więc stało się! Prowadzę klub z czołówki I ligi!
Następnego dnia miałem dużo rzeczy do zrobienia. Musiałem: wynająć mieszkanie w Szczecinie i się do niego przeprowadzić, pójść na konferencję prasową, przeprowadzić pierwszy trening, poznać wszystkich współpracowników i porozmawiać z moimi skautami. Zacząłem od treningu, choć był to dopiero pierwszy trening paru piłkarzy już wyróżniało się In minus lub In plus. Bardzo spodobała mi się charyzma i determinacja Łukasza Matuszczyka, dlatego ustanowiłem go nowym kapitanem. Na jego zastępcę wybrałem Radosława Janukiewicza.
Po treningu porozmawiałem z moim scautem Adamem Golubowskim. Przedstawił mi on paru piłkarzy, spodobali mi się Marcin Żewłakow i Wojciech Łobodziński, jednak obaj grali na takich pozycjach, że w tej chwili nie byli mi potrzebni. Później udało mi się uzyskać od zarządu zgodę na dzień testów przeprowadzony w naszym klubie. W tym czasie do klubu wpłynęła oferta kupna Sotirovicia za 72 tys. Oczywiście ta kwota nas nie satysfakcjonowała dlatego sie nie zgodziliśmy.

Od następnego dnia wszyscy szykowali się do meczu z Dolcanem Ząbki, który miał być dla mnie debiutem. Miał on się odbyć 25 lutego. Wbrew pozorom ten mecz wcale nie miał być łatwy, ponieważ Dolcan był w tabeli 2 miejsca wyżej od nas(Dolcan był 2, a my 4). Dopiero w dniu meczu wszyscy dowiedzieli się, że został on przeniesiony na 6 marca, z powodu śnieżycy. Nawet się z tego powodu cieszyłem, ponieważ miałem czas na wzmocnienie obrony.
27 lutego pojechałem na dzień testów zorganizowany przez nasz klub. W międzyczasie ściągnąłem do klubu 2 nowych scoutów: Jana Żurka i Witolda Bendkowskiego. Obaj polecili mi młodego obrońcę Górnika Zabrze Kamila Szymurę. Na meczu testowym nikt się nie wyróżniał i postanowiłem wziąć jedynie 16-letniego Andrzeja Grzybowskiego. Za darmo przyszedł do mnie również Mariusz Gogol z rezerw Jagiellonii. Udało mi się także załatwić, że latem dojdzie do nas za darmo Kamil Szymura.

Motor1906 Partyzant

18.04.2012 14:46    #1240     Sufler - Inne - Wady zawodników w raportach scouta
Witam, w fm gram już pare ładnych lat, jednak nigdy nie grywałem niższymi ligami, ostatnio zebrało Mnie żeby spróbować i wybrałem zespół Darlington z Blue Square Bet Premier. Szukam młodych zdolnych zawodników i bardzo często w wadach zawodników pojawia się komunikat że ma problem z utrzymaniem równej formy, i tu moje pytanie: Czy to z upływiem wieku i rozwojem zawodnika zniknie? Czy wady zawodników (oczywiście te realne do zneutralizowania) z raportu scouta można zredukować? :) Mam z tym problem ponieważ w wyższych ligach nigdy mi się to nie zdarzyło :) karierka zapowiada się bardzo ciekawie, przeprowadziłem już kilka bardzo ciekawych transferów (jak np Mikołajczaka Tomka, byłego zawodnika Lecha) a jak wiadomo w takiej lidze każdy grosz się liczy dlatego nie chce przeprowadzać lipnych transferów, z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution