Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

loswariatos Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote="Bobilo"][quote="Bobilo"]Witam !
Po 4 sezonach spędzonych w Borussii i wygraniu wszystkiego co się da i zrobieniu dream-teamu postanowiłem spróbować zrobić udaną karierę w innym klubie. Muszę przyznać, że chce poczuć się jak prawdziwy Efemowy menadżer, czyli stworzyć taktykę pod zespół(dotychczas grałem na gotowcach ;)), zając się treningami, scoutingiem itd. Dobra przybliżyłem jakoś moją sytuację teraz coś apropo klubu i ligi. Więc liga - interesują mnie tylko hiszpańskie boiska( jeśli nic się nie znajdzie ewentualnie francuskie). I w Hiszpanii skłaniałbym się do najniższej ligi, która jest dostępna przynajmniej u mnie czyli te B 1 2 3 4. Ale mogą być też fajne kluby z wyższych jednak faworyzuję najniższe. Ok kraj i liga załatwione teraz czas na konkrety. W ogóle nie znam się na tych klubach, więc od razu jakby ktoś powiedział czemu są B1,B2 itd. - one są po kolei czy są równorzędne ?
Klub : fajny stadion, może być faworyt rozgrywek(mówię o 3lidze), przydałby się dobry składzik i jakieś perełki w talentach. A i jakby się znalazł jakiś potężny klub-patron to byłoby miło. Podawajcie opis czemu ten klub i jakie ma zalety (ja będę wszystko analizował). Dodam że chciałbym przy nim spędzić dużo czasu.
Uff, jeśli ktoś to przeczytał i odpowie to będę baardzo wdzięczny :D.[/quote]
Podbijam[/quote]

Może UD Melilla? Na moim save cały czas są w czubie B4, stadion mają na 12.000 no i dodatkowy smaczek, że geograficznie znajdują się w Afryce ;)
meglio fascista che frocio

buczek93 Młody aktywista

Ja natomiast uważam, że skauci sugerują się jeszcze renomą klubu w którym gra dany zawodnik. Prosty przykład - chciałem ściągnąć murzynka z Zimbabwe, PA190, no cud miód orzeszki. Ale że grał w Sundows, to i asystent i scout dali mu po 3 gwiazdki w potencjalnych umiejętnościach (na 4 wyceniają 32-letniego Kompanego, który ma CA 177). Po tym jak zawodnik trafił do Nautico w Brazylii zbili ocenę do 2 gwiazdek, pomimo faktu, że CA w okolicach 160 a PA wciąż 190. Z drugiej strony zawodnik z takiego Evertonu (PA 160, CA 120-140) dostaje prawie zawsze z marszu 3 gwiazdki, jeśli tylko gra w zespole regularnie (i to bez względu na oceny). Komputer stawia na graczy grających regularnie a nie liczy się raczej z ich poziomem sportowym. Najlepiej jest sprawdzić to samemu albo zewnętrznym programem.

Bobilo Partyzant

[quote="Bobilo"]Witam !
Po 4 sezonach spędzonych w Borussii i wygraniu wszystkiego co się da i zrobieniu dream-teamu postanowiłem spróbować zrobić udaną karierę w innym klubie. Muszę przyznać, że chce poczuć się jak prawdziwy Efemowy menadżer, czyli stworzyć taktykę pod zespół(dotychczas grałem na gotowcach ;)), zając się treningami, scoutingiem itd. Dobra przybliżyłem jakoś moją sytuację teraz coś apropo klubu i ligi. Więc liga - interesują mnie tylko hiszpańskie boiska( jeśli nic się nie znajdzie ewentualnie francuskie). I w Hiszpanii skłaniałbym się do najniższej ligi, która jest dostępna przynajmniej u mnie czyli te B 1 2 3 4. Ale mogą być też fajne kluby z wyższych jednak faworyzuję najniższe. Ok kraj i liga załatwione teraz czas na konkrety. W ogóle nie znam się na tych klubach, więc od razu jakby ktoś powiedział czemu są B1,B2 itd. - one są po kolei czy są równorzędne ?
Klub : fajny stadion, może być faworyt rozgrywek(mówię o 3lidze), przydałby się dobry składzik i jakieś perełki w talentach. A i jakby się znalazł jakiś potężny klub-patron to byłoby miło. Podawajcie opis czemu ten klub i jakie ma zalety (ja będę wszystko analizował). Dodam że chciałbym przy nim spędzić dużo czasu.
Uff, jeśli ktoś to przeczytał i odpowie to będę baardzo wdzięczny :D.[/quote]
Podbijam

Valdi91 Młody aktywista

Nie pamiętam za bardzo jak to było, ale chyba coś w ten deseń, że scout ocenia ogólne zdolności zawodnika, więc jeśli dał mu 2.5 gwiazdki to nic z niego nie będzie. Asystent natomiast ocenia go na tle Twojego zespołu, więc jeśli dał mu 5 gwiazdek, to znaczy, że byłby on w Twoim team'ie wielką gwiazdą. Nie wiem czemu natomiast -jest tak, że czasem zawodnikom mającym większość atrybutów na poziomie 7-9 dają po 4-5 gwiazdek, a innym, z jakby się mogło wydawać statami o niebo lepszymi 13-15 dają 2.5... Także mówię, nie wiem, czy czasem czegoś nie pomieszałem, coś mi tam świta ale nie wiem za bardzo gdzie, możliwe, że pomyliłem ocenę scout'a z oceną asystenta. Więc lepiej poczekaj, aż ktoś potwierdzi lub zaprzeczy mojej wersji, bo sam nie jestem pewien. Chociaż możesz zweryfikować sam - jeśli prowadzisz słaby klub z cienkimi kopaczami, scout Ci mówi, że ten grajek to dno, a asystent, że byłby u Ciebie gwiazdą, to to może się zgadzać. Mimo iż w kategorii talentu czy potencjału nie jest zbyt wybitny, w słabym klubie i lidze poradzi sobie bez problemów. A jeśli jest na odwrót - prowadzisz mocny klub, przy takim raporcie scout'a i asystenta, to coś się tu nie zgadza... Dlatego lepiej poczekaj jeszcze na wypowiedź bardziej doświadczonego gracza :)

Brunhoso3115 Partyzant

Mam taki problem: gdy sprawdzam potencjalne wzmocnienie zawsze każe piłkarza ocenić i scoutowi i asystentowi. Problem w tym, że scout daje mu 2,5 gwiazdki potencjału, a asystent 5. Komu bardziej ufać? Od razu dodam, że obaj oceniają tak samo dobrze (13), ocena umiejętności również się nie różni.

Bobilo Partyzant

Witam !
Uff, jeśli ktoś to przeczytał i odpowie to będę baardzo wdzięczny :D.

repus Młody aktywista

02.05.2012 17:36    #1227     Sufler - Porady do gry - Scout - czyli po co mi on jest ?
Mam pytanie odnośnie scautów, wysyłam ich załóżmy do Ameryki Płd by szukał mi tych newgeników co mają po 15, 14 lat przynajmniej tak ma ustawione by przysyłał mi raporty gości do lat 17. Idzie sobie taki dziad niby ma wszystkie kluczowe atrybuty typu zdolność adaptacji , ocena umiejętności / potencjału zawodnika i determinacje (chyba tyle było ich ) a nie przywozi mi żadnego raportu newgena jeśli w ogóle rekomenduję jakiegoś zawodnika to jest to cienka pała z atrybutami na 5 i najstarszy możliwy,a z moich obserwacji jest tam bardzo dużo zawodników typu David Luiz.

Drugi mój problem to jest ich transfer, wysyłam im propozycję transferu, i ta przepada ! Tak jakbym jej wgl nie wysłał, nigdzie nie ma powiedziane że wysłałem, odpowiedzi brak a w centrum transferowym nie ma żadnego śladu. Lub jak już chcą to proponują astronomiczne kwoty za 17 latka typu 15 mln lub więcej

Czy ja coś źle robię czy co? Bo mi się nie chce przekopywać bo mam wiele krajów amerykańskich zaznaczonych na "podgląd" a tych newgenów jest tam w ch...
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

Valdi91 Młody aktywista

30.04.2012 19:00    #1228     Sufler - Porady do gry - Nowy trener.
Zgadza się, ale we wcześniejszych wersjach można było ten limit delikatnie przekroczyć, ba, zawsze go przekraczałem i było git. Nawet obecnie mam 12 zatrudnionych scout'ów na teoretycznie 9 możliwych. Fizjoterapeutów mam 4/4, i także nie mogę zatrudniać, ale nie mam nawet po co, nie potrzeba mi więcej. Na poprzednich patch'ach mogłem przekraczać limit trenerów, a teraz brakuje mi jednego miejsca do optymalnego obsadzenia sztabu. Zrozumiałbym, gdybym poprosił zarząd, a oni odrzuciliby moją prośbę. Ale nie mogę im o tym wspomnieć, bo jest napisane, że mogę zatrudniać kolejnych trenerów, a kiedy składam komuś ofertę pracy to zarząd ją blokuje. Można coś z tym zrobić?

tunis2008 Partyzant

FM 2012, drugi sezon Almerią, awansowałem do BBVA.

Szukam 2-3 dobrych scoutów, asystenta i jednego fizjoterapeuty. Dodatkowo bym prosił jakiś młodych, mało znanych i tak każdy do 2 mln piłkarzy na każdą pozycję.

Smiglo Partyzant

Kameni nie przejdzie do Romy. Ja podałem młodych perspektywicznych i każdy z nich będzie chciał przejść za max 2-3mln. Zobacz może jeszcze Fabiański za jakieś 4 pójdzie.

Ponawiam scouta 17/17 do Sochaux

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution