Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

Valdi91 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote="loswariatos"]Ma to wpływ na rozmowy motywacyjne. Znani zawodnicy z mocnych klubów mogą przymykać oko na wywody trenerskiego żółtodzioba ;)[/quote]

Tak, to prawda. Szczególnie ciężko do nich dotrzeć w pierwszym sezonie. Grałem Castillą i naprawdę niewielki odsetek moich podopiecznych reagował na moje rozmowy. Szczególnie frustrujące jest to, gdy starasz się kogoś zmotywować, a gnój po Twojej ojcowskiej gadce jest 'zgaszony' :) Ale jeśli uda Ci się coś wygrać - ja przykładowo wywalczyłem awans do Ligi Adelante oraz wygrałem Puchar Federacji Hiszpańskiej - sytuacje w kolejnym sezonie diametralnie się zmieniła. Zaczęli mnie bardziej szanować, już znaczna część zespołu miała pozytywne reakcje po moich przemowach. Musisz po prostu udowodnić swoją wartość, ze chcesz i potrafisz wygrać. Zdobądź zaufanie piłkarzy. Ja sam gram tylko z reputacją niedzielnego piłkarza, o wiele większa frajda, kiedy jakiś znany klub zaproponuje Ci pracę. Nawet w obecnym świecie, wielcy piłkarze z reguły są marnymi trenerami. Weźmy takiego Marco van Bastena - to ma być trener? Andre Villas-Boas w piłkę nie grał, a w Porto pokazał, że ma talent. Został jednak przeceniony, cóż, prowadzić klub taki jak Chelsea, kiedy wcześniej było się scout'em, potem asystentem, a jako manager dorobek jednego mistrzostwa - na Chelsea to za mało. Po prostu za szybko dostał taką szansę, miał za mało doświadczenia, lecz w Porto pokazał jedno - nie trzeba być wielkim grajkiem, by być świetnym trenerem.

damic Partyzant

22.05.2012 14:18    #1212     Sufler - Dodatki do gry - mini scout fm 09
Ściągnąłem sobie mini scouta i mam problem , ponieważ nie wiem jak z niego korzystać pomocy! Co jest

Falcon Przodownik pracy

18.05.2012 13:12    #1213     Sufler - Inne - Raporty wolnych graczy
Ja jeśli nie mam szmalu, to ustawiam scoutowi w zadaniach max wartość zawodnika 0. Innej opcji chyba nie ma.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Zenwalk Partyzant

18.05.2012 13:05    #1214     Sufler - Inne - Raporty wolnych graczy
Cześć!
Czy istnieje w FM 2012 możliwość przypisania scouta w taki sposób aby monitorował np. listę transferową albo wolnych transferów i podpowiadał którzy gracze są wartościowi?
Pozdrawiam

Smiglo Partyzant

17.05.2012 20:42    #1215     Football Manager - Ogólna dyskusja - Hugo Ayala
Leci screen.
http://i46.tinypic.com/206iret.jpg

Jak na taką cenę i wiek jest to zawodnik ponadprzeciętny:) U mojego scouta ma 3,5* z prognozą na 4, więc do takich średniaków idealny. U mnie w Sochaux główny obrońca :D

xxxBrowarekxxx Partyzant

13.05.2012 12:04    #1216     Sufler - Inne - FM 2012 - kondycja graczy.
[quote="xxxBrowarekxxx"]no tak rotuje,mam conajmniej 2 graczy na 1 pozycje,ale w srodku sezonu/pod koniec mam zawsze mase kontuzji i troszke lipa.[/quote]
znalazlem takich przez genie scout, ktorzy chcieli by byc trenerem,a nie silowym. daje im zarobki 60tys, zgadzaja sie, potem przychodzi czas podpisania kontraktu i wysmiewaja moja oferte. a w grze jak szukam to nie ma zadnych silowych z powyzej 12+ kondycja, determinacja.

buczek93 Młody aktywista

11.05.2012 12:20    #1217     Sufler - Porady do gry - [Zespół] Morale sięgające DNA
Magic - o tym też wiem, genie scout pomógł mi w tych sprawach już niezliczoną ilość razy :D
A moje przygody z TSV będę opisywał w manifeście, który polecam. Choćby do przjerzenia, niekoniecznie do rozpływania się nad nim (bo bez przesady że uczeń z maturą z JP poniżej 70% będzie pisać coś porywającego :P). Wiem że brzmi żałośnie, ale chciałem poznać jak najwięcej opinii o manifestach mojego pióra. No i przede wszystkim posiadać obiektywną opinię "czy warto?".

Valdi91 Młody aktywista

Ok, dzięki chłopaki. Nie zwróciłem uwagi, czy próbowałem go ściągnąć w czy poza okienkiem. Zwykle, kiedy dostanę ciekawy raport, wysyłam 1 scout'a by dokładnie przeanalizował grajka i ocenił jego przydatność, i jeśli spełni moje oczekiwania po prostu 'zaklepuję' sobie ten transfer, składając ofertę, a gracz przychodzi później. Dzięki za pomoc, ale swoją drogą, dość dziwna ta zasada, że normalnie można składać oferty, a kiedy gracz jest współwłasnością dwóch zespołów, to tylko w okienku... Mimo wszystko dzięki za pomoc.

kaka222 Partyzant

07.05.2012 23:54    #1219     Sufler - Inne - Trener 1 zespołu
Dobry scout musi mieć wysokie atrybuty : zdolność do adaptacji oraz obserwacji obecnych i potencjalnych umiejętności piłkarzy (nie pamiętam dobrze nazwy tych atrybutów).
Trener 1 zespołu zajmuje się tylko seniorami w przeciwieństwie do "trenera", który ma w swoich obowiązkach także treningi z juniorami.
Do wyliczenia przydatności trenera najlepiej użyć jakiegoś kalkulatora, który znajduje się np. pod tym linkiem: http://www.fmsco(...)011.html

Brolu Partyzant

07.05.2012 21:17    #1220     Sufler - Inne - Trener 1 zespołu
Witam, możecie mi podpowiedzieć czym powinien się charakteryzować dobry trener 1 zespołu? Czym się różni od zwykłego trenera? Mam pytanie również dotyczące mentalności - tj. jakie atrybuty wchodzą w skład mentalności i za co ona odpowiada u trenerów? Chciałbym również dowiedzieć się od Was jakie cechy powinien posiadać dobry Scout :) Zaznaczę, iż gram w FM 12. Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na podpowiedzi :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution