Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

Valdi91 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote="Cinek1013"]Tak samo jak to że gdy zawodnik przebywa na wypożyczeniu(z naszego klubu) to nie możemy obejrzec raportu na jego temat ...[/quote]

Można. Kiedy finalizujesz wypożyczenie, możesz poprosić scout'a o raporty z jego występów. I scout, którego mu przypiszesz składa Ci raport po każdym meczu z udziałem zawodnika, nawet, jeśli był on na boisku przez minutę.

Asta123 Partyzant

Siema zaczynam grać Lechem.Poszukuję dobrych grajków ( proszę napisać kraj bo będę grał na małej ilości krajów) i dobrego sztabu ( też proszę o kraj , chodzi główni o scoutów trenerów i asystenta ) Bardzo dziękuję ;p

buczek93 Młody aktywista

1. Jak jest dobry i się rozwija (wysoka determinacja i pracowitość) to nawet 15-latka można przesunąć do pierwszego składu. Może mieć problemy kondycyjne (wiadomo, juniorzy szybciej się męczą), ale i tak nauczy się dużo więcej niż w analogicznym czasie w rezerwach/zespole juniorskim.
2. Trening pierwszej drużyny możesz sobie spersonalizować, trening juniorski to jest lekki trening ogólny. Wniosek ? Junior uczy się małej ilości rzeczy, które potem przydadzą mu się na boisku. Lepiej przenieść go do pierwszego zespołu, udostępnić rezerwom i zafundować jakiś trening normalny (wzorowany na treningu innych graczy z pierwszego zespołu).
3.Oczywiście, że jest. Na korzyść pierwszego zespołu. Znacznie wartościowsze są spotkania w Premiership (nawet jeśli bijemy w nich ogórków) niż ciągła gra w rezerwach, gdzie gra rzadko kiedy przykłada się do symulacji.
4.Ja nigdy swoich zawodników nie wypożyczam - nie po to mam dobrą bazę treningową, trenerów i programy, żeby oddać gracza do zespołu prowadzonego przez komputer, który nie zna innych treningów niż ogólny i bramkarski.
5.To jest loteria, miło byłoby trafić na menedżera który nie boi się rotacji składem i który stawia na młodych. Więcej informacji poda ci choćby genie scout, jeśli tylko zdecydujesz się z niego skorzystać

panda20 Partyzant

[quote="jaqb"]Chyba znalazłem rozwiązanie, jeśli chodzi przynajmniej o atrybut "współpraca". Podczas meczów nakazywałem zawodnikowi zmianę pozycji z innym i nagle współpraca zaczęła iść w górę (nie wiem, czy to nie przypadek, a może opóźniony efekt nauki u mentora - grunt, że atrybuty się zwiększają).
Acha, i jeszcze jedno pytanie dotyczące tego Genie Scouta: czy wyświetlając atrybuty potencjalne bierze pod uwagę przypisany zawodnikowi trening (oraz bazę i poziom trenerów)? W ogóle dziwnie wyświetla: u wymienionego w tekście zawodnika podał, że może osiągnąć współpracę max 10, a on już ma 12 - teraz oczywiście "GS" podaje także 12...wtf? Zna ktoś dobrze ten program?[/quote]

Wydaje mi się, że nie bierze. Kiedyś, jak się jeszcze bawiłem w GS, to lubiłem sobie sprawdzić, co z określonych zawodników może wyrosnąć. "Geniusz" twierdził, że np. z Varane'a będzie średni europejski kopacz (tzn. jeśli chodzi o atrybuty).

jaqb Partyzant

Chyba znalazłem rozwiązanie, jeśli chodzi przynajmniej o atrybut "współpraca". Podczas meczów nakazywałem zawodnikowi zmianę pozycji z innym i nagle współpraca zaczęła iść w górę (nie wiem, czy to nie przypadek, a może opóźniony efekt nauki u mentora - grunt, że atrybuty się zwiększają).
Acha, i jeszcze jedno pytanie dotyczące tego Genie Scouta: czy wyświetlając atrybuty potencjalne bierze pod uwagę przypisany zawodnikowi trening (oraz bazę i poziom trenerów)? W ogóle dziwnie wyświetla: u wymienionego w tekście zawodnika podał, że może osiągnąć współpracę max 10, a on już ma 12 - teraz oczywiście "GS" podaje także 12...wtf? Zna ktoś dobrze ten program?

Phantom Partyzant

Ponawiam prośbę o środkowego pomocnika i defensywnego pomocnika do Śląska Wrocław i pytanie do Repus... Skąd są Ci zawodnicy bo nie mogę ich wyszukać w grze ani FM Scoutem...
"Wolałbym żyć krótko, ale w chwale, niż przez wieki w mrokach."

Falcon Przodownik pracy

[quote="Adaminho12"]Ponawiam pytanie.
Poszukuję facepaka zawodników klubów europejskich.[/quote]

http://www.fmsco(...)012.html
Ponad 5 giga zdjęć. Jakbyś chciał zobaczyć czy są w nim jakieś konkretne nazwiska, to donos napisz.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

repus Młody aktywista

Scout ci przynosi szczegółowe raporty z ostatnich meczy przeciwnika, czasami też mówi jak zagrać np. "Grajmy swoje, szybką ofensywną piłkę", a resztę to sam musisz wysnuć
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

Dervyxx Partyzant

Witam. Mam dwa pytania

1. Pamiętacie jak to było w FM 2008 (w 2009 chyba też) że w dniu meczów reprezentacji, na ekranie samo wyskakiwały wszystkie mecze, kto z kim gra i po kliknięciu kontynuuj się symulowało i od razu się pojawiały wyniki? W tym FM-ie jest podobnie tylko wszystko się robi w oknie symulacji i trzeba samemu wejść w dany klub i sprawdzić wynik. Chciałbym mieć tak np - http://i48.tinypic.com/2zexy1k.png żeby wyskakiwało ale dla tych rozgrywek jakie sobie wybiorę, nie tylko moją ligę. Nie mogę znaleźć tej opcji w grze.

2. Jak ustawić aby scout przynosił wszystkie raporty przed meczem z przeciwnikiem? We wcześniejszych wersjach można było przeczytać jak zawodnik gra - krótkimi lub długimi podaniami, wymiary boiska, formacje itp. Tej opcji także nie mogę znaleźć.

Byłbym wdzięczny gdyby mógł ktoś odpowiedzieć na przynajmniej jedno z tych pytań :) Dzięki

chinczol Młody aktywista

Witam. Ostatnio sporo zastanawiałem się nad istotą tych ukrytych atrybutów i ich faktycznym znaczeniem dla gry piłkarza. Wiadomo że stabilność formy odgrywa bardzo ważną role u piłkarza. Genie przedstawia to w taki sposób że przykładowo piłkarz z wartością stabilności formy na poziomie 15 rozegra 15 na 25 spotkań z pełnym CA, z tym że atrybuty fizyczne nie mają tutaj znaczenia bo podobno one są "niezmienne". Jestem ciekaw co zmienia się u piłkarza podczas własnie tych słabszych meczów. I gdy naszemu zawodnikowi przypada okres słabszych spotkań, czy podczas nich możemy byc pewni że np napewno nie strzeli bramki, lub nie pośle asysty? Mając np dwóch zawodników do wyboru na tą samą pozycje. Pierwszy odrobine lepszy ale ze stabilnością formy przykładowo 13, drugi nieznacznie gorszy ze stabilnością 16, którego należy wybrać? Moim zdaniem tego u którego lepiej wyglądają poszczególne kluczowe atrybuty, gdyż przecież każdy stosuje rotacje i może się zdarzyć ze owy zawodnik swoje "słabsze dni" przesiedzi na ławce, lub gdy zauwazymy to w meczu, zostanie wpore zmieniony. Drugi atrybut czyli "wazne mecze" jest dla mnie jeszcze większą zagadką. Zupełnie nie zdefiniowany, ponieważ które mecze mozna nazwać ważnymi? Finały pucharów, mecze z najwiekszymi wrogami? Ale przeciez przykładowo ćwierćfinały i półfinały pucharów również są ważne, podobnie jak np walka o jakąś konkretną pozycje ligową zapewniającą np udział w LM, wtedy grając z jakimś słabeuszem również jest to ważny mecz. Nie mam zupełnie pojęcia na co wpływa ten atrybut, bo czy piłkarz bardzo dobry z niską wartośćią tego atrybutu będzie grał zawsze kiche w owych ważnych meczach?? I na odwrót, jeśli ma wysoką wartość to czy możemy być pewni że np w finale LM poprowadzi nas do zwycięstwa? Odnosze wrażenie że ten atrybut musi współgrać jeszcze z jakims innym. Pamietam miałem kiedys piłkarza u którego wynosił on 12, czyli wsumie nie wiele, ale mój scout w raporcie zawsze mówił że piłkarz dobrze czuje się w ważnych meczach co było dla mnie dziwne. O ile stabilność formy da się sensownie wytłumaczyć o tyle atrybutu ważne mecze nie moge jak narazie rozkminić.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.