Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

elmoro Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
15.07.2012 22:53    #1151     Sufler - Porady do gry - Przydzielanie ról
Mam dylemat co do przydzielania ról zawodnikom i opierania się na opinii scouta w tej kwestii. 1. Czy scout np. słaby w słabym klubie może się mylić co do roli w jakiej najlepiej spisuje się zawodnik? 2. Jakie macie doświadczenia co do przydzielania ról innych niż wskazują scouci - w ogóle bierzecie pod uwagę ich zdanie? Ja ostatnio oniemiałem jak zobaczylem, że do niskiego napastnika (176 cm) o rewelacyjnej kreatywności (16) i współpracy (15) scout sugeruje mi przydzielenie roli odgrywającego!? Ja go zdecydowanie widzę jako klasyczną 10, albo cofniętego tak by mógł rozgrywać, by wykorzystać kreatywność i współpracę. Oczywiście wiem, że można dochodzić do najlepszej roli metodą prób i błędów, ale to nie najlepiej wpływa na grę, szczególnie gdy dostajemy zawodnika tuż przed sezonem, albo w jego trakcie i nie mamy już możliwość próbowania go w grach towarzyskich.

stefan1984 Młody aktywista

15.07.2012 10:24    #1152     Sufler - Porady do gry - Athletic Bilbao
Właśnie to kupowanie piłkarzy nie - baskijskich w wieku do lat 16 czy 18... W grze wiem, że tak można, ale wie ktoś, czy jest tak w rzeczywistości? W kadrze Athleticu Bilbao nie ma zawodników urodzonych w Madrycie, Barcelonie, czy na Wyspach Kanaryjskich =) Prowadziłem już nie jeden raz ten klub, i zawsze sprawdzałem czy rekomendowany przez scouta junior jest narodowości baskijskiej, i sprowadzałem tylko takich, odrzucając tych którzy byli tylko "zwykłymi" Hiszpanami, co dość poważnie ogranicza pole manewru.

stefan1984 Młody aktywista

Świetnie się gra europejskimi potentatami bez przeprowadzania transferów do klubu. Grałem tak Arsenalem, i Wisłą Kraków, i radości było co niemiara, bo żeby wygrać ligę Angielską czy nawet Polską, trzeba było się nieźle nakombinować, i emocje były często do ostatniej kolejki. Nie przeprowadzałem żadnych transferów, ani zawodników, ani sztabu szkoleniowego, który był wzmacniany tylko przez moich piłkarzy, którzy postanowili zawiesić buty na kołku. Jedynie fizjoterapeutów musiałem sprowadzać, ale to tylko z wolnego transferu poprzez biuro pracy. Często trenerzy sugerowali mi sprowadzenie jakiegoś naprawdę interesującego zawodnika, nawet gdy całość środków na transfery przenosiłem do funduszu na płace, i tak wypatrzyli kogoś bez klubu albo z kończącym się kontraktem. No i scoutów wysyłałem normalnie, tak jakbym chciał kogoś sprowadzać, w trosce o swoich wygenerowanych w następnym sezonie wychowanków, choć do dzisiaj nie wiem, czy miało to jakiś wpływ na "jakość" regenów. Polecam gorąco taką politykę transferową fanom wielkich klubów, bo gra się w ten sposób naprawdę super. =)

karollo222 Partyzant

Poszukuję bramkarza do Malagi 1 sezon 30lat~ do 7,5mln euro, min. 3,5 gwiazdki od scouta 12/13 fm 12.

bubex Partyzant

14.07.2012 15:07    #1155     Sufler - Inne - Raporty scoutów
Witam
Mam problem który już mnie trochę wnerwia i chciałbym się dowiedzieć czy da się coś z tym zrobić.
Chodzi mi o to że przeszukuje cały rynek transferowy (mam 13 scoutów) i dziennie dostaje od nich multum wiadomości i chciałbym się dowiedzieć czy da się jakoś wyłączyć wiadomości od nich lub za jednym kliknięciem je wszystkie odznaczyć jako przeczytane? a pożniej poprostu sam wejdę w listę życzeń i wybiorę najlepszych graczy
Pozdrawiam

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

[quote="Palimpsest"]Można wiedzieć jak wygląda polityka moderowania na stronie? Rozumiem, że to ma być norma, że moderatorzy/administratorzy odnoszą się w bezczelny sposób do userów(najświeższe "masz urojenia";). Nie macie zamiar z tym nic robić, zwłaszcza, że to nie pierwszy raz. OK, ale miejcie na uwadze, że to nie sprzyja pozytywnej atmosferze.[/quote]

Jeśli już mamy być tak dokładni, to nie miałeś czasu być moderatorem rzekomo, ale robić przytyki wszystkim dookoła jakoś Ci nie brakuje. Mogłeś napisać, że Ci się nie chce i masz to gdzieś, niż czarować. Może to po prostu Cię przerosło. Na jedno wychodzi.

Nigdzie w tekście nie było odniesienia do Genie Scout'a, zatem kolejne absurdalne sugestie są zwykłymi urojeniami.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Asta123 Partyzant

[quote="Asta123"]Siema zaczynam grać Lechem.Poszukuję dobrych grajków ( proszę napisać kraj bo będę grał na małej ilości krajów) i dobrego sztabu ( też proszę o kraj , chodzi główni o scoutów trenerów i asystenta ) Bardzo dziękuję ;p[/quote]

Ponawiam

Gekon Partyzant

Jezeli to fm 2012 w rozmowie z zarzadem mozesz poprosic o rozszerzenie zasiegu scoutingu chyba powinno pomoc.

Amikowiec Młody aktywista

musiałbyś mieć nieograniczony geograficznie zasięg scoutingu; spytaj się zarządu może się zgodzą na powiększenie zasięgu (w interakcji z zarządem zakładka kontakty)

Valdi91 Młody aktywista

10.07.2012 21:43    #1160     Sufler - Inne - Legenda
1. Wygrywać, wygrywać, i jeszcze więcej wygrywać. Nie wiem czasem, czy angaż w sprawy klubu nieco nie pomoże. Sprawy typu rozbudowa bazy treningowej by podnieść prestiż, modernizacja obiektów młodzieżowych, dla zapewnienia klubowy solidnych juniorów, rok roczne zwiększanie nakładu na szkolenie najmłodszych, oraz rozbudowa bądź budowa nowego stadionu, by podnieść klubową reputację, a także zapewnić komfort oglądania meczów większej ilości fanów. No i tam rozbudowa siatki wyszukiwania juniorów i poziomu scoutingu w klubie. Po prostu angaż we wszystkie możliwe aspekty funkcjonowania klubu. Choć nawet jeśli ma to jakiś wpływ, to i tak najważniejsze są trofea.

2. Nie wiem, ale z pewnością musi być ulubieńcem kibiców, grać w klubie X lat, może jeszcze jakieś specjalne osiągnięcia z zespołem. Nie wiem, nigdy nie zwróciłem uwagi, czy mi któryś z moich obecnych grajków przeszedł do legendy klubowej, ale wątpię, bo nigdy nie prowadziłem jednego klubu dłużej niż 3 lata. W Twoim przypadku nie potrafię pomóc.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution