Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

Bobilo Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Witam !
Chciałbym zacząc karierę jakimś średniakiem/bijącym się o pierwsze 5 miejsc zespołem. Fajnie jakby miał już puchary ale nie musi. Moje wymagania to a.)duży budżet - żeby coś powyżej 8mln na transfery b.)zespół po maks. kilku zakupach pasował do taktyki 4-5-1 lub 4-1-2-3 (chodzi o taktyki Kofloka i Grid System z Fm Scout) c.) odpada liga francuska i niemiecka. Chyba najbardziej interesuje mnie Seria A i ciekawe wydają się Portugalska i Eredevisie. No i mógłbym kiedyś spróbować angielskiej, ale denerweuję mnie że żeby coś tam wygrać to trzeba rywalizować z 5 super mocnymi zespołami .

repus Młody aktywista

30.07.2012 11:59    #1132     Sufler - Porady do gry - Rozwój zawodnika
Witam , ostatnimi czasy zająłem się rozgrywką prowadząc Legie , jest sezon 2016/2017 . Jako że reputacja klubu jest jest zbyt wielka ściągam głównie newgenów z jakiś afrykańskich klubów . 2 sezony temu upatrzyłem sobie gościa Zanzana Eklu , no niby jakoś bez błysku ale w końcu nie oddam go innym , a że tani to szybkp przyszedł do mnie . Ostatnio zdenerwowałem się , ponieważ wgl się nie rozwija i zerknąłem go na Genie Scout . Jakim cudem gość z takim potencjałem stoi w miejscu ? Ogrywa się w U-18 i w rezerwach w podstawie , lecz nie chce pójść na wypożyczenie

http:(...)wfd.png/
http:(...)001.png/
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
29.07.2012 23:52    #1133     Sufler - Porady do gry - Spadek PA
Nie spotkałem się ze spadkiem sztywnego, liczbowego potencjału.

W raportach scouta oczywiście wszystko może się zmieniać. W pewnym wieku też pewien poziom PA jest już nie do osiągnięcia dla zawodnika.

Zmiany na starcie nowych karier są możliwe, ponieważ niektórzy piłkarze mają ruchome PA ustawione w edytorze. Jednak nie jestem pewny, a mam przekonanie, że nie dotyczy to newgenów.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Egomaniac Partyzant

29.07.2012 22:43    #1134     Sufler - Porady do gry - Spadek PA
Gwiazdki zależą od atrybytów twojego scouta lub rosnającej/spadającej klasy drużyny.
`To co chciałbym umieć wyjaśnić, to gotowość, jaką mają piłkarze i jaką ja też miałem, żeby iść za nim aż na koniec świata` - Jorge Costa o Jose Mourinho

huntelaar Partyzant

29.07.2012 19:59    #1135     Sufler - Porady do gry - Filtry LPK,CN,K10 itp
Jak w temacie czy jest coś takiego jak filtry wyszukiwania pozycji na których grają piłkarze, jak się szuka piłkarza do wybranych taktyk to potrzeba konkretnych pozycji i tutaj zawsze jest mozolny scouting...

Chyba że istnieje jakaś lista dobrych graczy na konkretnych pozycjach to też byłbym chętny.

Limak123 Partyzant

29.07.2012 10:42    #1136     Sufler - Porady do gry - Kiedy pojawiają się newgeni?
Witam, mam taki problem - jest już rok 2018 a ja nadal mam problemy ze znajdowaniem perełek U-18. Powiedzcie proszę czy to zależy od lig wybrancyh, scoutów i co najlepiej zrobić aby skutecznie ich znaleźć.

loswariatos Młody aktywista

25.07.2012 16:20    #1137     Sufler - Porady do gry - Umiejętności
[quote="chinczol"]Z mojego doswiadczenia też wiem że scouci wyżej oceniają zawodników którzy mają lepsze atrybuty ficzyczne, czyli taki koks zawsze zostanie wyzej oceniony od gracza który ma lepsze atrybuty np techniczne a gorsze fizyczne.[/quote]
Zabawna jest sytuacja gdy scout rekomenduje środkowego pomocnika na 4 gwiazdki, sprawdzam faceta a tam przewidywanie, decyzje i kreatywność na poziomie 5-7 ;)
meglio fascista che frocio

Lypton Partyzant

[quote="piotrp504"]
dzięki za rade za Laveziego ustaliłem cenę że sprzedam za 50 banek co do bramkarza podaj pełna nazwę lub poprzedni klub bo jak wpisuje Baily to gra nie znajduje mam średna bazę gry dzięki pozdro [/quote]
Rzuć jeszcze okiem jak wygląda sytuacja Fernando Muslery w Galatasaray. Z reguły dosyć szybko mu się tam nudzi i idzie go wyjąć za grosze w porównaniu do jego umiejętności (6-7 mln euro). Nie ma słabych punktów, genie scout wylicza, że jest tak samo dobry jak Casillas.

A Logan Bailly, jeśli mnie pamięć nie myli, to typ borucowaty (super skill, mentalna kaleka)- wysoka ekscentryczność (powyżej 15) i niska koncentracja (poniżej 10). Mam bardzo niemiłe wspomnienia z Borucem z FM 2010, więc takich bramkarzy unikam jak ognia.

chinczol Młody aktywista

24.07.2012 20:53    #1139     Sufler - Porady do gry - Umiejętności
Należy brać też pod uwage że scout ocenia innych piłkarzy względem Twoich grajków. Czyli jak masz np 3 dobrych środkowych pomocników (lepszych od tego obserwowanego), to będzie on miał analogicznie mniej gwiazdek. Problem jest też w tym że scout przy ocenie na "gwiazdki" nie rozróżnia środkowych pomocników, czy to będzie właśnie pomocnik odbierający piłke, cofnięty rozgrywający, czy też wysunięty, nasz scout widzi wszystkich tak samo - czyli jako graczy środka pola. Z mojego doswiadczenia też wiem że scouci wyżej oceniają zawodników którzy mają lepsze atrybuty ficzyczne, czyli taki koks zawsze zostanie wyzej oceniony od gracza który ma lepsze atrybuty np techniczne a gorsze fizyczne. Przykład? Nuri Sahin. Atrybutowo chyba najlepszy cofnięty rozgrywający w FM, ale po porównaniu go przez z scouta np z Kwadwo Asamohą, czy tez Nainggolanem wypada wg scouta gorzej. Druga rzecz. PA. Koles który będzie miał wysokie PA ale gorzej będzie wygladał w atrybutach, bo przypuśćmy będzie je miał rozłożone równomiernie na dobrym poziomie, zawsze zostanie oceniony wyżej od piłkarza który będzie miał niższe PA ale jego kluczowe atrybuty będą lepsze. Dlatego ja zawsze biore pod uwage atrybuty dla danej pozycji a nie ocene scouta. A ten napastnik o którym pisałeś że grał kiepsko, może miał np niską wartość atrybutu "stabilność formy"? Bardzo istotny atrybut szczególnie dla napadziora.

Marian B Partyzant

24.07.2012 08:49    #1140     Football Manager - Ogólna dyskusja - Wychowankowie
Od czego zależy, że młodzi którzy się pojawiają w klubie przed każdym sezonem mają wysokie PA? Na pewno nie od akademii którą mam o wartości 20 od 10 lat i tylko raz się pojawił zawodnik o PA = 180. Jeszcze jeszcze "wyszukiwanie juniorów" - też ustawiłem na 20 i nic to nie daje (zmieniam w FMRTE ale w FM widać nadal "Ograniczona siatka wyszukiwania juniorów" a więc coś robię nie tak). Kiedyś czytałem że trzeba mieć kilku trenerów juniorów z wysoką wartością pracy z młodzieżą - też nic nie daje. Myślicie że scouci powodują że młodzi "sami" pojawiają się jako wychowankowie? Nie używam ich wcale (sprowadzam przez Genie) i może to jest problem? Z drugiej strony jak się pojawił wychowanek PA=180 to nie miałem żadnego scouta. Wie ktoś od czego to zależy? Oczywiście bazę i szkółkę ma na 20.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.