Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

chinczol Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
03.09.2012 14:24    #1081     Sufler - Porady do gry - Podejście klubów i zawodnika.
Nigdy nie zwracałem uwagi na te tony jakimi zwracają sie do nas nasi piłkarze w rozmowach, myśle że one nie mają nic wspólnego z tym czy dany zawodnik ma nas w swoich ulubieńcach. Ja zawsze staram się abym był dla swoich piłkarzy jedną z ulubionych osób. Mam podobną sytuacje z Balem i Cavanim (prowadze Tottenham) również dzieki mnie stali sie absolutnymi gwiazdami - u mnie Bale zdobył złotą piłke w 3 sezonie - masakrycznie dużo asyst notuje chłopak :) Wiekszość piłkarzy ma mnie w swoich ulubieńcach z tzw automatu, właśnie najwieksze gwiazdy lub zawodnicy których sprowadziłem w bardzo młodym wieku i pozwoliłem sie rozwinąć. Tym którzy nie mają mnie w ulubieńcach zawsze stosuje trick - czyli sprowadzam jakiegos zarekomendowanego juniora i już mnie lubią hehe :) Co do Torresa - może jest bardzo ambitny i dlatego uważa że występ na note 9.0 to dla niego mało :) ciężko wyczuć takie gwiazdki. Ja nigdy nie chwale swoich zawodników, bo przekonałem się że gdy pochwale takiego grajka to potem spoczywa na laurach i zaczyna gorzej grac. Chwalenie - nigdy. Bura za słaby występ - nota poniżej 7.0 lub kara/ostrzeżenie przy nocie poniżej 6.5 - ZAWSZE. Co do transferów. Miałem podobnie gdy chciałem sprowadzić Rafaela z ManUTD, trenerem był wtedy Van Gaal, i miał w interakcji "uważa że możemy zostać przyjaciółmi" cena jaką podawał scout za Rafaela wynosiła 16 mln, jednak odrzucano moje oferty nawet za 25 mln - nie potrafiłem tego zrozumieć. Z tym Pastore to nie mam pojęcia, bo o ile sie nie myle Chelsea ma wieksza reputacje niż Arsenal, rywalami z PSG też nie są więc niewiem. Może przegapiłeś moment. Może kiedy Ty składałeś oferty akurat Pastore nie był na sprzedaż, a za pare dni cudowne AI FM sprawiło że już jest, noi Arsenal to wykorzystał. Ja tam ciągle staram sie monitorować moje potencjalne transfery, co tydz prosze zawsze innego scouta o ocene danego piłkarza itp, tak aby nic mi nie umknęło i nie było właśnie takich przypadków jak Twój z Pastore.

elmoro Partyzant

Dla mnie to jakaś abstrakcja co piszecie. "Rozkurwianie" ligi w każdym sezonie itd. ?! Nie wiem kim wy gracie (jeśli klubami pokroju MU, FCB, Real to jestem jeszcze w stanie to zrozumieć), ale z doświadczenia mojego i moich kumpli (gramy razem często) to wcale nie wygląda tak jak opisujecie. Oczywiście mowa o grze w trybie hc (albo chociaż hc w jakimś stopniu), bez s&l, FM Scoutów i tym podobnych. Ja w FM 2012 nigdy nie wygrałem LM, a gdybym grał tak jak piszecie tylko "kontynuuj", to pewnie nic bym nie wygrał, ani LE , ani ligi francuskiej, ani ligi chilijskiej. Nie czaje jak można grać bez analizy przeciwnika, analizy gry swojego zespołu, analiz raportów scoutów. Sory, ale moim zdaniem granie tylko na ślepo "kontynuuj" skończyłoby się klęską, a nie "rozkurwianiem" ligi w każdym sezonie. Więc mi tu coś nie pasuje w tych waszych opowiadaniach, o tym jaki FM jest łatwy. Ten kto pisal o tym że "rozkurwia" ligę i wali po 100 pkt i 100 bramek co sezon niech zamieści jakieś screeny, w tym ze statusem gry, tak o z ciekawości chciałbym zobaczyć. Włączcie sobie reprezentacje Polski i spróbujcie coś osiągnąć, w ciągu kilku pierwszych lat. Mi się grało bardzo ciężko, zacięte mecze, walka o każdy punkt w eliminacjach do MŚ i następnych ME. Ciężka przeprawa, ciekawy jestem jakie by były wasze wyniki i opinie.

Marimba84 Partyzant

31.08.2012 20:59    #1083     Sufler - Edytor - FMRTE
szczerze, to nie korzystam z takich programów jak FMRTE czy Genie Scout... nie potrzebne, a dobrych piłkarzy można znaleźć w grze :)

Marimba84 Partyzant

31.08.2012 17:59    #1084     Football Manager - Ogólna dyskusja - Potrzebuję kasy!
@up - chyba nie ten temat. Ale jaką ma pozycję? Jak go scout ocenia?

Marimba84 Partyzant

@Lukkas10 - zobaczymy co powie scout na jego temat, będę mieć wiedzę na temat czy dostanie po odwołaniu na przykład czy nie :)

klimson Partyzant

a jak już zdobędziesz wszystko co się da to w glorii sławy odejdź do innego klubu i tam podejmij wyzwanie, to jasne że jak już prowadzisz jakiś klub to masz wszystko ustawione tak że wychodzi maszynka do wygrywania, sztab, juniorzy, trening, scouting, taktyka, zawodnicy itd.

wtedy możesz grać długo i przyjemnie, no i nie koniecznie łatwo

Enzo Partyzant

Nie wiem, jakimi zespołami grałeś, ale w Fm-ie są zespoły, które są po prostu skazane na sukces, np. Napoli, Tottenham, Atletico itp. Nie piszesz żadnych konkretów, więc ciężko mi się do tego ustosunkować. Ja dłuższe kariery grałem Ajaccio, Torino, Feyenoordem, a ostatnio Realem Sociedad i żadnym z tych zespołów nie było mi łatwo, każdy z nich stawiał przede mną inne cele. W Ajaccio i Torino w trzy lata doszedłem do ligowej czołówki, ale za nic nie mogłem zdobyć mistrzostwa. Zawsze byłem drugi, do tego dochodziły rozgrywki w Europie, gdzie nie mogłem przejść 1/4 finału. W lidze holenderskiej piekielnie silny jest Ajax i Twente, które wydało wiele kasy. A w Sociedad gram pierwszy sezon i wciąż walczę o pozycje 3-7 i jest strasznie ciekawie, każdy punkt jest na wagę złota.
Być może ułatwiasz sobie grę. Korzystasz z Genie Scout, taktyk z neta itp. Nie twierdzę, że to źle, ale ułatwia to rozgrywkę, co by nie mówić.

kicks Partyzant

szukałem niegdyś takiej opcji, i jej nie znalazłem więc śmiało sądzę że nie ma. Oczywiście Genei Scout to opcja jednak ja wolę się pomęczyć niż szukać po dodatkowych programach

Valdi91 Młody aktywista

26.08.2012 21:24    #1089     Sufler - Porady do gry - Scouting następnego rywala
Bodajże w FM08 scout potrafił przedstawić raport na temat rywala, w którym zawierał dużo szczegółów na temat ich gry, np. szybkość gry (to wiem na pewno) i nie wiem czy czasem nie również szerokość gry, długość podań, preferowany kierunek zagrań itd. co sprawiało, że dobranie taktyki na mecz było dużo łatwiejsze - wystarczyło dać wszystko odwrotnie niż rywal i liczyć na formę dnia xD Z tego, co słyszałem, socuci w FM12 nie udzielają tak szczegółowych raportów, więc informacji o np. tempie gry przeciwnika nie dostaniemy 'na tacy', lecz najwyżej jeśli sami obejrzymy ich spotkania.

repus Młody aktywista

26.08.2012 21:05    #1090     Sufler - Porady do gry - Scouting następnego rywala
Witam , ostatnio przeglądałem "Scouting krok po kroku" i zauważyłem że Scout pokazany na Screen'ie złożył raport razem z własną opinią . Tzn było tam napisane np . "Mają problemy z koncentracją przy wrzutkach i szybkich atakach " . Choć daję Scoutow'i by obserwował następnego rywala to ten tylko mi daję analizę której muszę powiedzieć szczerze nie chce mi się przeglądać i wyciągać wniosków . Jak widziałem to jest zdjęcie z jednej ze starszych wersji Fm'a dlatego nie wiem czy na Fm 2012 jest podobnie czy to ja coś źle robię .
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.