Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

mrc1899 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
30.11.2012 15:53    #1021     Football Manager - Ogólna dyskusja - Transfery gwiazd
Może być zainteresowanie na maxa, zawodnik może być wyceniany na 35 tys euro. a odrzucą ofertę 2mln euro. i to jeszcze za zawodnika który ma 17 lat i w ogóle nie gra. A co do raportów to w 13 rzadko kiedy w ogóle scout podaje cenę za jaką skłonni byli by sprzedać... przeważnie cenę to podają przy taki Goetze, ale jest to np 58-78 mln euro więc bez piz*y

ittam8 Partyzant

29.11.2012 13:52    #1022     Football Manager - Ogólna dyskusja - Polacy w FM 2013
R.Wolski w gronie potencjalnych gwiazd i staty z 2019 :)

http://footb(...)-wolski/

Dervorin Partyzant

28.11.2012 17:36    #1023     Football Manager - Ogólna dyskusja - Polacy w FM 2013
Wolski ma PA -8 (130- 160). Podobnie Jagiełło, Żurek. Więc jest sporo loterii. Nie wiem jakie mają PA w mojej rozgrywce bo nie gram ze scoutem. Czuje, że mój Wolski ma około 140. bardzo szybko doszedł do tych atrybutów potem stanął. Trochę żałowałem bo jest to mój ulubiony zawodnik młodego pokolenia i mam nadzieję, że w rzeczywistości będzie dużo lepszy :)

_Twardy_ Partyzant

27.11.2012 12:26    #1024     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 13.1.3 Nowy Patch
Witam wszystkich. Specjalnie założyłem tutaj konto aby wyraźić swoją opinie na temat tego patcha oraz spytać o radę. Mimo, że gram bodajże w football managera od serii 2008 opuszczając jedynie 2011, to tym razem nie mogę sobie poradzić z stworzeniem takiej taktyki, która siedzi mi w głowie. Otóż chciałbym, aby moja drużyna grała ofensywną piłkę z dużą ilością sytuacji podbramkowych oraz posiadaniem piłki w okolicach 55% . No niestety było już wiele prób lecz nie skutecznych. Dodam jeszcze, że moją wizją jest oparcie gry na systemie 4-2-3-1 z środkowymi pomocnikami. Takie ustawienie sprawdzało się na poprzednich łatkach w 13 ale tutaj to jest po prostu żenujące. Posiadanie piłki waha się między 40 a w najlepszym wypadku 50%. Te posiadanie to jeszcze bym przeżył gdyby stwarzali okazje. A tu jak na złość przeważnie jest to 5 strzałów, w tym 2-3 celne. A jak jest już te 10 to jest święto narodowe.... A teraz nadszedł czas na opinie. No więc jest ona negatywna, powiedzmy sobie na początku. Moim zdaniem ze wszystkim jest przekombinowane, no jest parę wyjątków. Ogólnie rzecz biorąc jest mało intuicyjne. W FM 12 było optymalnie. Powiedziałbym, że scouting uległ pogorszeniu w szczególności, trening stał się bardziej realistyczny ale chciałoby się mieć większą możliwość ukierunkowania treningu na poszczególne pozycje ;] A tak jeszcze pytanie dotyczące sztabu szkoleniowego. Jakimi atrybutami powinni się odznaczać dyrektor ds. sportowych i koordynator pionu juniorskiego? Te zmiany oczywiście jak najbardziej na plus

A tak jeszcze zapomniałem, denerwują mnie nagminne kontuzje w trakcie meczów. Zawodnicy mają po 60% sprawności jeszcze kiedy 20 minut meczu nie minęło. Zresztą było już to pisane przez innych użytkowników

Dervorin Partyzant

Myślę, że spokojnie możesz odnosić sukcesy nie zagłębiając się w analizę taktyczną przeciwnika. Ja właśnie tak gram Legią i nie narzekam. Taktykę tworzę sam biorąc po uwagę jakich mam zawodników ewentualnie modyfikuję ją w trakcie jak coś nie idzie. Praktycznie nie bawię się w zmianę suwaków dla poszczególnych piłkarzy i drużyny. Zazwyczaj tworzę trzy taktyki o takim samym ustawieniu. Pierwsza domyślna, w pozostałych dwóch zmienione są nastawienie drużyny i zawodników na utraofensywne (jak muszę gonić wynik) lub ultradefensywne (jak muszę bronić). Dużo bawię się z poleceniami bo naprawdę pomagają. Moje ulubione to nękanie rywali + podania na wolne pole + podania po ziemi.
Bardzo dużą rolę przykładam do rozwoju klubu. Wymieniam regularnie sztab szkoleniowy na coraz lepszy. Rozwijam ośrodki treningowe i młodzieżowe. Scout'ów wysyłam głównie do afryki i ameryki południowej, aczkolwiek kupuję tylko najlepiej zapowiadających się piłkarzy no chyba, że jest szansa że będzie dobry, a jest bardzo tani. Lubię grać Polakami więc na polskich juniorach nie oszczędzam. Co sezon sprowadzam 4-5 najbardziej utalentowanych (nie do końca zawracam uwagę na gwiazdki, bo im słabszy klub juniora tym dostaje on mniej gwiazdek, można trafić perełkę z jakiegoś pierdziszewa która została oceniona na dwie gwiazdki, a jak przyjdzie do mojego klubu to nagle ma 5 gwiazdek). Jak pojawiają się nowi juniorzy to sprawdzam wszystkich Polaków do lat 16. Dużą role przykładam do uczenia się juniorów od starszych zawodników (mentorami są tylko zawodnicy o wysokiej determinacji, wyższej od juniora). LM mistrzów udaje misę wygrać zazwyczaj po około 10 sezonach.
Na brak kasy nie narzekam. Sprzedaję zazwyczaj zawodników starszych 28-29 lat (starsi tracą na wartości ) lub takich, którzy strasznie marudzą lub chcą wysokich kontraktów nie adekwatnych do umiejętności.
Staram się mieć po dwóch równorzędnych zawodników na każdą pozycję plus trzeciego juniora. Jak zdobędę wcześniej mistrzostwo to w pozostałych meczach ogrywam juniorów. Najlepszych juniorów szkolę w klubie, średnich wypożyczam do klubów filialnych z jak najlepszymi ośrodkami treningowymi. Również jak mam bardzo ważny mecz w LM to zazwyczaj w meczu bezpośrednio przed nim stawiam na zawodników, którzy mniej grają.

redkca Partyzant

Witam, moze wy bedziecie wiedzieli czemu w zadaniach scouta, wyszukuje nowe talenty np. w portugali a jak zrobilem nowe zadanie i wyznaczylem mu zeby szukal w francji to jest pod spodem napisane nierozpoczęte.
1. rozpocznie nowe zadanie po zakonczeniu wczesniejszego?
2. wogole czy kiedys skonczy wyszukiwac bo trwa to juz 228 dni i nie podjąl sie drugiego zadania
3. czy jak anuluje mu przeszukiwanie portugali to gdzies ten raport zostanie zapisany i przejdzie do zadania wyszukiwania we francji?

marcin110987 Partyzant

Właśnie zatrudniłem koordynatora w swoim klubie i pytanie "co robi" odpada.
Domyślnie gra w "Sztab szkoleniowy -> obowiązki" wybrała mi następujący pozycje, do których przypisała koordynatora, a którym wcześniej był przypisany Dyrektor ds. sportowych"
- Wyszukuje i składa oferty dla juniorów z myślą o przyszłości
- Finalizuje transfery juniorów sprowadzonych z myślą o przyszłości
- Sprowadza do klubu młodych piłkarzy i informuje cię o postępach

Wynika z tego, że taki koodrynator pełni rolę scouta dla juniorów, który jednocześnie prowadzi trening drużyn juniorskich oraz podpisuje kontrakty z juniorami.

Jeśli ktoś ma jakieś ciekawe doświadczenia z koordynatorem pionu juniorskiego, to chętnie poczytam jeżeli się podzieli :)

Dervorin Partyzant

Ja też miałem olbrzymie problemy na początku. W dwóch pierwszych sezonach udało mi się wygrać mistrzostwo Legią w ostatnich kolejkach na jakimś totalnym farcie. Potrafiłem roznieść Wisłę na wyjeździe 4:0 i w następnej kolejce dostać u siebie z rywalem klasy Podbeskidzia 3:0 :). Zresztą przez takie kwiatki rozpoczynałem granie kilkukrotnie, ale jak mi się udało fartem zdobyć to mistrzostwo w pierwszym sezonie to odnalazłem chęci do dalszej kariery. A od trzeciego sezonu to jest istna bajka nakrywam tą naszą śmieszną ligę czapką. W tyłek dostaję jak wystawiam w składzie 11 juniorów, a przez zrąbany terminarz jestem czasami do tego zmuszony, trafiają się mecze dzień po dniu.

Zauważyłem że FM bardzo nie lubi rotacji składem. Problem może też być z ilością obcokrajowców. Ja mam w składzie nie więcej niż trzech. Gram przede wszystkim newgenami i utalentowanymi rzeczywistymi Polakami to też może być zaleta bo zauważyłem że nawet dobrzy zawodnicy dopiero co kupieni grają w kratkę . Ja stawiam na długie granie więc przykładam dużą rolę do rozbudowy obiektów, kiedy ma się je rozbudowane w stopniu maksymalnym i często gra się juniorami 16-17 lat to atrybuty u nich wręcz lecą w górę.
Jest jeszcze jedna sprawa mam zespół strasznie zdeterminowany. Średnia z 11 podstawowych zawodników około 17. To powoduje, że rozmowy motywacyjne odnoszą lepsze rezultaty. Tak stan determinacji łatwo osiągnąć poprzez mentorów. Ja nigdy nie karze być mentorem zawodnikowi o niskiej determinacji. Dasz mentora z determinacją 20 juniorowi który ma np 8 to po dwóch, trzech takim zabiegach mamy juniora o determinacji 20 :). To jest istny efekt domina bo kilku sezonach mamy kolejnych świetnych mentorów.

Kolejna sprawa polecenia. Jak gram na wyjeździe, zwłaszcza z mocnym rywalem to ustawienie defensywne + polecenia: nękanie wywali + podania na wolne + podania w pole karne. Stosuję też często nękanie rywali + podania na wolne + podania po ziemi.

Co do taktyki po wielu próbach stosuję taktykę 4-4-2 z dwoma wysuniętymi skrzydłowymi. Na lewej mam Jagiełłę (gościu masakra 20 lat szybkość przyspieszenie po 19 wytrzymałość (trenowana) 15) który ma w piątym sezonie na 17 meczów coś około (piszę z głowy bo jestem w robocie) 10 bramek i 20 asyst)). Moim zdaniem skrzydła w tym FM'ie to podstawa. Dajcie im polecenie zagrywania na długi słupek. Drugi skrzydłowy będzie walił aż miło :).

Co do rozmów ton spokojny i asertywny.

W piątym sezonie właśnie rozniosłem w 1/8 LM PSG na wyjeździe 3:0 (pierwszy mecz 2:2), w grupie wygrałem między innymi z Barceloną 1:0, Milanem 5:0 i chyba 3:0 na wyjeździe.

Ps. uprzedzając pytana: nie stosuję metody save -load, nie gram ze scoutem bo wtedy gra mi się szybko nudzi.

Mar1992 Przodownik pracy

21.11.2012 19:03    #1029     Sufler - Inne - Koordynator pionu juniorskiego
1. Ocena umiejętności oraz potencjału. Determinacja.
2. Mi się wydaje, że head scout jest po prostu najlepszym scoutem jakiego posiadamy.

Tobi18 Młody aktywista

21.11.2012 18:57    #1030     Sufler - Inne - Koordynator pionu juniorskiego
1. Jakie atrybuty są kluczowe dla koordynatora pionu juniorskiego, oprócz pracy z juniorami oczywiście?
2. Czy u głównego scouta liczą się jakieś inne atrybuty oprócz tych co u "zwykłych" scoutów (tj. Ocena umiejętności i potencjału)?
http://tobi18.cmrev.com/blog.html - zapraszam do śledzenia mojej kariery Interem Mediolan w FM16.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution