Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

sxz69 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Zapisałem się w listopadzie do newslettera na stronie fmscout.com i dosłownie kilka minut temu dostałem wiadomość na maila z linkiem do pobrania przedpremierowej wersji Genie Scouta. Odpaliłem i śmiga jak należy (musi być gra włączona jak w FMRTEach) :) Pewnie oficjalne udostępnienie programu będzie jutro.

Będę tak miły i się z wami podzielę:D https://go.ma(...)80474264

sxz69 Młody aktywista

Ja miałem ciekawą sytuacje z zarządem prowadząc Wisłę Kraków w FM12. Dokładnie nie pamiętam, ale to był ok 5 sezon. A dokładnie jego końcówka, a więc czas robienia transferów. Mianowicie wchodzę w zakładkę transfery a tu ni stąd ni z zowąd mam pełno realistycznych transferów zawodników wartych po kilkanaście milionów funtów. Przed sezonem nikt specjalny nie chciał do mnie przyjść a tu nagle takie gwiazdy. Po czym wchodzę w zakładkę finanse i patrze, że na koncie mam ok 90 mln funtów (miałem ok 10mln). Dziwie się o co kaman. Po czym wchodzę w FM Genie Scouta i patrzę, że moja Wisła ma ponad 8000 reputacji. Byłem chwilę zdezorientowany tą sytuacją. Dopiero po jakimś czasie zorientowałem się, że doszło do zmiany zarządu. Moim właścicielem został jakiś szejk z Kairu, który oprócz super reputacji, full kasy zmaksował poziom mojej szkółki i bazy treningowej czyli 20/20. I według Genie Scouta jeśli dobrze pamiętam był w pierwszej trójce prezesów w grze. Potem parę razy jeszcze dał mi po kilkanaście milionów. Niestety po ok 2-3 sezonach mnie opuścił mimo, że odpłaciłem mu się wygraniem LM. Mimo wszystko jego obecność miała diametralny wpływ na dalszą rozgrywkę.

SESESZELE Partyzant

06.12.2012 16:50    #1013     Sufler - Edytor - Genie scout 12
Witam, czy wie ktoś może czy jest w Genie scout'cie możliwość/opcja zobaczenia czy dany zawodnik jest zainteresowany podpisaniem z moim klubem kontraktu? Dokładnie chodzi o to iż gram sobie ligą indyjską i rzadko który zawodnik chce przyjść do mojego klubu, jednak zdarzają się tacy którzy są zainteresowani ale (dla przykładu) jak sobie wpiszę wyszukiwanie piłkarzy bez kontraktu z np. Południowej Korei to wyskakuje mi bardzo długa lista i tu sie pojawia niezręczny problem bo strasznie czasochłonne i niewygodne jest po kolei wpisywanie i sprawdzanie każdego nazwiska w grze żeby sprawdzić czy zgodzi sie dany zawodnik na zatrudnienie. Oczywiście dla jasności mówimy tu o piłkarzach o wcale nie wygórowanych umiejętnościach :) Pozdrawiam.

nemook Partyzant

06.12.2012 13:20    #1014     Sufler - Porady do gry - Newgen 2013
jest sporo takich młodziaków którzy wymiatają w podstawowych składach. we Włoszech, Hiszpanii, w Brazylii osobiście ściągnąłem sporo młodych z myślą o przyszłości w przedziale wiekowym 16-21 i po ściągnięciu do klubu miałem oferty odnośnie wypożyczeń do Manchesteru, Valencii, Juventusu i jeszcze na tym zarobiłem:)

wszystko zalezy od tego jakich macie scoutów...

nemook Partyzant

Po łatce nic się nie zmienia. Niby były poprawki do silnika, ale ja poprawy nie zauważyłem. dalej jest asekurowanie napastników przeciwnika do własnej bramki, stanie w obrębie 16 i nic nie robienie. no masakra. jasne wygrywam mecze jak ostatnio z turecka Galatasaray, ale co mnie to kosztowało nerwów...podchodziłem do tego meczu chyba z 10 razy, zmieniając skład, taktykę, stosując polecenia dla przeciwników i analizując raport scouta o przeciwniku i nic to nie dawało...w końcu wczoraj sprawdzałem czy pojawiła się nowa łatka, odpaliłem fm'a i zagrałem z ciekawości jeszcze raz ten mecz...ustawienie 5-4-1 bez żadnych poleceń, po prostu skład i mecz nie miałem ochoty po prostu się bawić w to...na początku meczu strzeliłem 3 bramki i zapowiadało się fajnie, ale w drugiej połowie to już po prostu masakra, nie wyprowadziłem żadnej akcji, praktycznie cały czas w obronie i robiłem co mogłem by nie stracić bramki... w końcu po tym meczu ruszę dalej chociaż przyznam, że nie mam ochoty w ogóle grać w tak niedorobioną grę...ustawiłem trening na defensywe i dałem najwyższe obciązenie bo już nie mam pomysłu jak zaradzić na te kuriozalne wydarzenia podczas meczów...

Ja po zakupie tego fm'a doszedłem do wniosku, pewnie zaraz mnie zrugacie ale trudno...czasem warto być piratem... chociażby po to by zobaczyć czy warto wydać kasę na grę...a z innej beczki...dzisiaj gry są robione mam wrażenie dla debili, niepełnosprawnych i ludzi mało inteligentnych. Przy czym nie chce obrażać nikogo...raczej twórcy gier obrażają mnie wydając chłam i żądając za niego kasy której są nie warte.

A z lekcji historii to obecny fm przypomina mi mistrza polski z amigi...o rany to była gra na tamte czasy...miód...ale gra w obronie była taka sama... obrońcy stali i się patrzyli na napastników...ale to można łatwo wytłumaczyć...grać można było zespołami od ekstraklasy do IV ligi a wiadomo jaki poziom piłki mamy w Polsce;):):) i tym o to humorystycznym akcentem zakończę swój monolog.

Gdzie się podziały gry z lat 80' 90'??

stefan1984 Młody aktywista

04.12.2012 15:43    #1016     Sufler - Porady do gry - FM08 i skauci
Może chodzić o Kierowanie Zespołem, albo o Determinację. Ocena umiejętności i potencjału jest najważniejsza, ale inne atrybuty też są czasem istotne. Poza tym nieraz miałem wrażenie, ze liczba 10 może być wartością graniczną pomiędzy "Wie" a "nie wie" o czymś - jeśli jeden scout ma ocenę um/pot 9/9, a drugi 10/9, wtedy raporty drugiego będą dokładniejsze. Oprócz tego preferowany styl treningu danego członka sztabu szkoleniowego - trenerzy u których mamy napisane "Ofensywa" składają nam pełne raporty o napastnikach i pomocnikach. "Defensywa" - o obrońcach i defensywnych pomocnikach, a "Bramkarski" - wiadomo =) Nie pamiętam, czy scouci też mają to określone w profilu, ale gdy poprosisz asystenta lub trenera o raport na temat swojego stopera, to trener preferujący trening ofensywny złoży tylko podstawowe informacje na jego temat. Najwyżej tych bardziej obiecujących zawodników poddaj obserwacji raz jeszcze.

jurcio6 Partyzant

Hmm właściwie na razie te wszystkie problemy mnie nie dotykają - powiem więcej, one są wynikiem przedłużenia wszystkich kontraktów oraz sprowadzenia na początku sezonu dwóch dobrych piłkarzy, a także zatrudnienia kilku trenerów. Doświadczenie w CM/FM mam spore, bo gram bodajże od wersji CM 00/01, więc zawsze na początku swojej kariery w klubie robię małą rewolucję :) No i dawniej nie miało to również żadnego większego wpływu na sytuację, więc chciałem się utwierdzić w tym przekonaniu. Przydałoby się jeszcze zatrudnić ze 2-3 scoutów, ale cóż - to musi poczekać do końca tego sezonu - nie od razu Rzym zbudowano... choć w tym wypadku lepiej pasowałoby powiedzieć "Barcelonę" :)

Generalnie próbowałem prosić zarząd o zwiększenie kwoty na płace, ale niestety mam tę opcję zaznaczoną na szaro - z pewnością będę co jakiś czas tam zaglądał - może się w końcu uda. Niełatwy jest start Koroną, choć na razie, po 8 kolejkach, jestem liderem tabeli a za mną m.in. zwycięstwo na wyjeździe nad Wisłą aż 5:0 :) Otarłem się nawet o wypożyczenie piłkarza, które by zniwelowało ten minus, ale niestety gra nie pozwoliła mi dokończyć - przed samym zatwierdzeniem kontraktu skończyło się okno transferowe :|

konradstw Partyzant

Witam! Nurtuję mnie pewna kwestia, w Genie Scout jest opcja by pokazać "potencjalne umiejętności" jakoś tak to się nazywa, wtedy widzimy na jakim poziomie będzie miał umiejętności dany zawodnik gdy osiągnie cały swój potencjał.
Dajmy na to mamy napastnika z Opanowaniem 7, a maksymalnie wg. Genie może rozwinąć do 10. Czy jak w indywidualnym treningu zalecę temu zawodnikowi trening Opanowania z wysokim naciskiem to może osiągnąć powiedzmy Opanowanie na poziomie 15 (oczywiście kosztem innych umiejętności "możliwych" do rozwinięcia przez PA), czy też ta opcja przyspieszy nam tylko rozwój Opanowania do 10, a potem trening będzie już bezużyteczny?

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

Brak okien transferowych - to trzeba wykupić. Ale pracę selekcjonera, nieograniczony scouting, wszyscy piłkarze zainteresowani czy nie do ruszenia nie trzeba, ale można. Tak samo jak syn wygenerowany można kupić, albo się doczekać za darmo.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

Czy wiecie jak bez kupowania można odblokować te "misje":

Odblokuj: Wypożyczenia bez ograniczeń
<--Jedyny który odblokowałem do tej pory. Polega na strzeleniu najwięcej goli w lidze przez zawodnika wypożyczonego. Najłatwiej/najszybciej da się to zrobić wybierając wyzwanie "Niepokonani", klubem GKS Katowice, w którym jest do rozegrania 10-11 spotkań, które należy wygrać by odblokować "niepokonani".
Rakels na starcie ma około 15 goli :)

Pozostałe zadania do wykonania:

Odblokuj: Praca selekcjonera
Odblokuj: Brak zezwoleń na pracę
Odblokuj: Syn wygenerowany
Odblokuj: Brak okien transferowych
Odblokuj: Dobra widoczność
Odblokuj: Nie do ruszenia
Odblokuj: Napływ obcokrajowców
Odblokuj: Wszyscy piłkarze zainteresowani
Odblokuj: Nieograniczony scouting

Poza tym jest jakiś błąd z 'samouczkiem' (miałem już to zaliczone, teraz mam zaznaczone wszystkie samouczki jako przeczytane ale nie mam zaliczonego 'wyzwania';) i mistrzem samouczków.
Mam natomiast odblokowane wyzwanie przy którym trzeba mieć Twittera(nie posiadam tam konta) a odblokowałem je umieszczając posta na FB.
Liczę, że temat się rozwinie.
Pozdrawiam

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution