Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

soczo1 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Ty masz zawodników po 4 gwiazdki ? Sprawdź swoich scoutów, bo jeśli są ciulowi to będą Ci "głąba" piłkarskiego pokazywać na 4-5 gwiazdki, a dobry scout pokaże Ci tego samego zawodnika na 2 gwiazdki ;) Także podejrzewam, że z Twoim składem szału nie ma. Pozdrawiam

sxz69 Młody aktywista

Nie znam Twojej bazy danych więc nie wiem jakich masz piłkarzy. No ale też trochę własnej inwencji... Przede wszystkim zatrudnij byle jakiego, najtańszego asystenta aby pomagał przy wyszukiwarce (eliminacja nierealistycznych transferów), na pewno jakiś biedny Polaczek się znajdzie :]. Masz wyszukiwarkę piłkarzy a w niej filtry. Ustaw według oczekiwanego atrybutu/pozycji. Daj do przeskanowania scoutom interesujących Cię zawodników. Coś się na pewno znajdzie.

P.S. Zamień walutę na funty/euro (ja używam od zawsze funi), bo paskudnie złotówki wyglądają w FM ;D

sirkan Partyzant

16.12.2012 11:42    #1003     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM Genie Scout 13
Witam,

Ja mam problem z wczytaniem save'a do Genie. Właściwie po uruchomieniu scouta nie mam możliwości jego załadowania. Po otwarciu programu mogę tylko wczytac grę ale bez konkretnego save'a a powinienem miec dwa do wyboru. Ktoś wie o co może chodzić?
Zaznacze jeszcze ze wczytuje zawodnikow ale na pewno nie sa to ci z jednej z moich rozpoczetych gier...:-/

Lypton Partyzant

15.12.2012 21:09    #1004     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM Genie Scout 13
[quote="mathysek"]Panowie....
Mam kilka pytań na temat Genie Scout.
Chodzi mi o ... np.: znajdę zawodnika w Genie Scout klikam dwa razy na niego otwiera sie okienko .. i widzę informacje wypalenie i załóżmy taki np : Kowalski ma -143 a Tomaszewski 41 . O co z tym chodzi ? [/quote]
Zwykły poziom zmęczenia gracza. Im bardziej minusowy, tym zawodnik bardziej wypoczęty i mniej ograny. W grze ma to przełożenie na ogranie/kondycje zawodnika np. 'w pełni sił', 'brakuje mu ogrania', 'wypalony, potrzebuje odpoczynku'.

[quote="mathysek"]
Drugie pytanie o co chodzi z CA / PA . Wiem ze CA to umiejętności a PA Potencjał : na co bardziej zwracacie uwagę i jakie dla Was załóżmy jest min w CA i PA ? .[/quote]
Na atrybuty patrz, CA i PA nie gra. Czyli na current rating (nie wiem jak to spolszczyli) i potential rating.

mathysek Partyzant

15.12.2012 20:41    #1005     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM Genie Scout 13
Panowie....
Mam kilka pytań na temat Genie Scout.
Chodzi mi o ... np.: znajdę zawodnika w Genie Scout klikam dwa razy na niego otwiera sie okienko .. i widzę informacje wypalenie i załóżmy taki np : Kowalski ma -143 a Tomaszewski 41 . O co z tym chodzi ?

Drugie pytanie o co chodzi z CA / PA . Wiem ze CA to umiejętności a PA Potencjał : na co bardziej zwracacie uwagę i jakie dla Was załóżmy jest min w CA i PA ?

Dziękuje osoba które zdecydują sie pomoc .

wujekzdzicho Młody aktywista

Suazo już nawet u scouta ma 1 gwiazdkę, Mpenza dno, Forssella sprawdzę, ciekawe jest to, że Nacho Novo jest zajebisty, Blanco też :D

Emeryt Partyzant

To zależy jakim klubem, i jaki jest skład. Warto zatrudniać zawodników po 16-17 lat w trakcie sezonu, bo częstym problemem jest skarżenie się piłkarzy na brak gry w pierwszym zespole. I szkolisz takich małolatów, wysyłasz ich na wypożyczenia do klubów partnerskich, po czym zarabiasz na nich pieniądze lub trzymasz w pierwszym składzie. Warto też zadbać o dobrych trenerów (ja naogół sprowadzam zagranicznych), i każdemu przydzielam inne zadania. No i niestety ja po 4 sezonach w Jagielloni miałem raptem 2 czy 3 piłkarzy z Polski w składzie, a reszta to większość piłkarzy z Afryki. Milik kupiony za 9.5mlm zł (!) do Śląska, gdzie grzeje ławę, Kupisza mi odkupił Rosenborg (zarząd sam podjął decyzję), Teodorczyk co chwila kontuzjowany (ale jak gra, to bardzo dobrze), dlatego ciężko mi ukleić skład z Polaków, tym bardziej że kluby wyceniają ich drożej niż zagraniczniaków. Przykładowo Mateusza Możdżenia kupiłem za... 4.5mln zł w wieku 22 lat, kiedy za taką kwotę mogłem kupić 2 lub 3 piłkarzy z Algieri, o podobnych umiejętnościach, albo i lepszych. Pamiętaj o zatrudnieniu dobrego zespołu scoutów, i wysyłaniu ich w miejsca gdzie rodzi się wiele talentów, a za którymś sezonem napewno osiągniesz sukces. Ja w Jagielloni obecnie stan konta około 70mln zł, 2x byłem w grupie Ligi Mistrzów (raz wyszedłem z drugiego miejsca, i odpadłem w barażach z Dortmundem, a raz odpadłem z 3 miejsca i grając w Pucharze UEFA odpadłem przegrywając w dwumeczu z Liverpoolem), raz wyszedłem z grupy Pucharu UEFA z pierwszego miejsca i odpadłem w następnej rundzie grając z Tottenhamem, pozatym 2x zdobyłem Puchar Polski, raz zająłem drugie miejsce, zdobyłem raz Mistrza Polski, a tak to naogół podium, tzn 2x drugie miejsce, i raz trzecie. Trochę denerwuje mnie fakt, że na grupach europejskich kończy się moja gra, no ale cóż, może w następnym sezonie będzie lepiej :)

Keysee Partyzant

12.12.2012 13:52    #1008     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM Genie Scout 13
Nie idzie. Możesz jedynie wyfiltrować jakichś zawodników którzy Cię interesują, dodać ich w Genie do Shortlisty. Następnie Shortliste zapisać, odpalić FM13. Poszukać Listę Życzeń, bierzesz importuj -> wyszukujesz zapisana shortlistę i zaznaczasz bezpośrednio w FM, którzy zawodnicy są zainteresowaniu grą w twoim klubie.

Chociaż powiem Ci, że trochę się zainteresowanie zawodników przejściem do twojego klubu zmieniło w stosunku do FM12. W obecnym FMie 13 zawodnika, który Ci scout wyszuka i niby nie jest zainteresowany przejściem do twojego klubu, możesz ściągnąć do siebie o ile mu zaproponujesz odpowiednio wysoki kontrakt, co według mnie jest dobrze oddającym rzeczywistość dodatkiem.

eme1993 Partyzant

10.12.2012 20:20    #1009     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM Genie Scout 13
Witam, mam takie jedno pytanie. Czy idzie w tym scoucie ustawic żeby wyszukiwał mi zawodników tylko zainteresowanych grą w moim zespole, tak jak to jest w rozgrywce football manager?

chinczol Młody aktywista

Ja pamiętam jak w FM12 kupiłem Raula do Tottenhamu, mimo iż fizycznie prezentował się miernie to technicznie i psychicznie był imponujący i nawalał bramki aż miło :) Ale ogólnie staram się sprzedawać piłkarzy w zależności od pozycji, którzy kończą już 30 lat, póki da się jeszcze na nich zarobić rozsądne pieniądze. Obrońców zostawiam nawet 33 latków, ale pomocnicy, a tym bardziej napastnicy w wieku 31+ ląduja na liście transferowej. Wyjątkami są legendy i gwiazdy klubu. Tych trzymam zazwyczaj do końca kariery i poźniej zostają u mnie trenerami albo scoutami :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.