Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

nttn Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
02.06.2011 18:05    #9781     Sufler - Porady do gry - Szybkość rozgrywki
O dziwo, w moim przypadku problem jak pojawił się znikąd, tak samo zniknął i po tygodniu zwiechy mogę funkcjonować normalnie.
Dzięki za starania, jednak nie było nam dane tego rozgryźć. ;)

Zymon Partyzant

02.06.2011 17:05    #9782     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
[quote=Del]Panowię. Proszę jakiegoś speca o delikatną pomoc. Mianowicie moja drużyna musi być poukładana - jak każdego. Mecze przed własną publicznością i większość meczy na wyjeździe idzie po mojej myśli. Lubię panować nad sytuacją i dominować na boisku nie dając rywalowi wiele do powiedzenia.
Jednak problemy zaczynają się kiedy jadę np do Romy moim Juventusem.
Ów drużyna gra bardzo szybko piłką, atakują wieloma zawodnikami i równie wieloma się bronią, grają z klepki szybką piłką bardzo agresywnie.. praktycznie cały mecz na mnie siedzą. Czy ktoś powie mi jak mam uspokoić grę i nie dać im za wiele do powiedzenia? Chodzi mi o to, żeby z taką drużyną potrafić się utrzymać dłużej przy piłce, pograć nią a nie wybijać od razu na ole do przodu albo co jeszcze bardziej irytujące - na auty. Po prostu moi zawodnicy nie umieją utrzymać się długo przy piłce. Mimo iż daję im szeroką grę, grę na skrzydła, podania do nogi, granie piłką itp itd (czyli wszystko co powinno uspokoić grę i poukładać szyki) to Roma stosuje taki pressing, że nie da się.. jak sobie z tym poradzić?[/quote]

może ustaw powolne tempo gry,podania krótkie i gra środkiem? lub ustawienie normalne,szybkie tempo i gra z kontry?
był - będzie - jest zawsze IKS!

Del Partyzant

02.06.2011 16:51    #9783     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Panowię. Proszę jakiegoś speca o delikatną pomoc. Mianowicie moja drużyna musi być poukładana - jak każdego. Mecze przed własną publicznością i większość meczy na wyjeździe idzie po mojej myśli. Lubię panować nad sytuacją i dominować na boisku nie dając rywalowi wiele do powiedzenia.
Jednak problemy zaczynają się kiedy jadę np do Romy moim Juventusem.
Ów drużyna gra bardzo szybko piłką, atakują wieloma zawodnikami i równie wieloma się bronią, grają z klepki szybką piłką bardzo agresywnie.. praktycznie cały mecz na mnie siedzą. Czy ktoś powie mi jak mam uspokoić grę i nie dać im za wiele do powiedzenia? Chodzi mi o to, żeby z taką drużyną potrafić się utrzymać dłużej przy piłce, pograć nią a nie wybijać od razu na ole do przodu albo co jeszcze bardziej irytujące - na auty. Po prostu moi zawodnicy nie umieją utrzymać się długo przy piłce. Mimo iż daję im szeroką grę, grę na skrzydła, podania do nogi, granie piłką itp itd (czyli wszystko co powinno uspokoić grę i poukładać szyki) to Roma stosuje taki pressing, że nie da się.. jak sobie z tym poradzić?

gajda99 Partyzant

02.06.2011 12:58    #9784     Sufler - Porady do gry - Czy to wykonalne?
Ja na razie nie mogę przekroczyć 40mln E. Faktem jest, że 'odganianie' się od tych klubów co wymieniłeś jest dość uciążliwe, jednak na razie nie mam z tym problemu, zobaczymy później.

Czyli masz 9 klubów filialnych? To w takim razie przy moich trzech nie mam się co dziwić, że siatki nie da się rozbudować. A baze klubu ciągle ulepszam, z tym problemu nie mam. A opłaca się być czyimś klubem filialnym(czyli mieć patronacki)? Czy to tylko dla słabszych klubów?

I czy może ktoś wie, czy więcej pkt do rankingów i reputacji jest np za wyjście z grupy w LM czy za półfinał LE?

Marjo_O Partyzant

02.06.2011 12:45    #9785     Sufler - Porady do gry - Szybkość rozgrywki
Witam
U mnie podobny problem występuje po instalce patcha 11.3 - kliknęcie w atrybuty/negocjacje/status, itp. piłkarza z JAKIEJKOLWIEK niskiej ligi (np. Segunda B) powoduje spore przycięcie...a już mega zwiecha występuje przy piłkarzach z Włoch - tam to już niebezpiecznie długo trwa.
Kompa mam słabego (1,7 ghz, 1 gb ram, radeon 9200 128mb), ale wcześniej jakoś chodziło na bazie z 20 tyś. piłkarzy, a teraz już mniej...

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
02.06.2011 09:03    #9786     Sufler - Porady do gry - Maraton - nawałnica spotkań
Teraz zauważyłem dopiero, że to FM 2008. Więc problem polega na tym, że wtedy był jeszcze Puchar Ekstraklasy i przez to liczba spotkań wiosną jest za duża i dzieją się takie kwiatki. Widocznie nikt w PZPN nie przewidział awansu polskiego zespołu tak daleko :D
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

seba1702 Młody aktywista

02.06.2011 01:12    #9787     Sufler - Porady do gry - Czy to wykonalne?
gajda99 spokojnie rób swoje, masz dopiero sezon 2014/15 więc nie licz na wiele, walka o reputację jest długa, ale daje satysfakcję :-). Nasza liga na początku jest na bardzo niskim poziomie i swoimi wynikami możesz ją tylko poprawiać (z reguły na wirtualnych ligowców nie ma co liczyć).

Ja mam sezon 17 (gram Lechem) i maksymalnie co osiągnąłem to Polska Ekstraklasa 4 gwiazdki i 2 miejsca bezpośrednie w LM (razem z Legią teraz LM regularnie - a nawet ćwierćfinał LM Lech - Legia sezon 2024/25 był, musiałem 12 lat czekać, aż chociaż jedna drużyna dojdzie do rodzynka czyli mojej drużyny).
2 wygrane w LM, 2 x LE, 5 finałów LM i 1 x SuperP E i 2x Klubowy MŚ.

Reputacja raz wybiła się na Światową, ale tylko na 6 mies i Kontynentalna to chyba to na co nas będzie stać maksimum. No chyba, że liga jeszcze skoczy.

Powtórzę tylko na to potrzebujesz tzw. lat pracy pracy nerwów krzyków, ale gdy widzisz rozwój to jak dziecko się cieszysz.

Ja widzę za to inny problem... Nie mogę wejść na budżet wyższy niż 350 mln złotych... Sponsorzy ciągle tą samą kasę dają i nie ma jak się wybić... Próbowałem na wiele sposobów, ale co roku zatrzymuję budżet (po wypłaceniu dywidend) na tym poziomie
Jeśli okazuje się pomocny, podziękuj. To nie boli, a sprawia radość :-)

kibic_wierny Partyzant

02.06.2011 00:38    #9788     Sufler - Porady do gry - Czy to wykonalne?
U mnie sprawa z klubami filialnymi jest dosc problemowa. Mam jeden klub chinski i Dolcan Zabki w pierwszej lidze. Mialem jeszcze kilka klubów(ale gora dwa polskie jednoczesnie) i dzieki moim zawodnikom awansowali do Ekstraklasy, a od 2-3 lat zarzad nie moze zanlezc zadnego klubu spelniajacego moje wymagania(krajowy, do wypozyczania naszych pilkarzy). Siatke juniorow mam ponadprezecietna i ostatnio pojawil sie u mnie talent na 3,5gwiazdki(polak, wychowanek)ale to bardziej wiaze z zatrudnieniem dwoch trenerow juniorskich z reputacja kontynetalna.

Green Partyzant

01.06.2011 23:53    #9789     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Witam ma taka prosbe do Was.Zaczyna sezon West Hamem kasy malo jakis cudownych wzmocnien niezrobie,trudno i tak czasem bywa.Zadanie to utrzymac zespol w lisze.Planuje grac 4-5-1 ze schodzacymi napastnikami ofensywnym pomocnikiem i 2 srodkowymi.Z tym ze mam problem jak w mojej taktyce najlepiej polecania ustawic czy powinienem grac sztywno czy moze wieksza swoboda.Jakimi kryteriami kierowac sie przy wydawaniu tych polecen?
Z gory dziekuje:)

lobo Partyzant

01.06.2011 20:33    #9790     Sufler - Porady do gry - Problem ze słabszymi drużynami.
Ja mam podobny problem. Gram Crvena Zvezda i z Partizanem potrafie wygrac 4-0 a w nastepnej kolejce zremisowac u 11 druzyny 1-1 dominujac przez 90 minut i tracac bramke strzalem z 30 metrow...mysle jednak ze u mnie to kwestia skutecznosci bo co mecz marnuje seryjnie sytuacje sam na sam...zmienic napastnikow czy zatrudnic lepzego trenera??? prosze o pomoc bo to naprawde frustrujace...

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.