Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

tkooo Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
13.07.2011 00:35    #9491     Sufler - Porady do gry - Crash dumpy lub raport błędów.
[quote=konrwaw]http://www.cmrev.com/sufler/problem/11916,Crash-Dumps-_-temat-do-problemow-i-dyskusji.html?page=13[/quote]
Zanim założyłem ten temat, tamten przejrzałem. Co z tego, rozwiązania i tak nie znalazłem.

SKP Partyzant

12.07.2011 22:07    #9492     Sufler - Porady do gry - Problem z wypozyczeniem
Tylko ze -jak pisalem na poczatku- nie moglem wypozyczyc tych ktorzy mieli status "ten zawodnik moze zostac wypozyczony" ;).
Wyglada na to ze Mar1992 mial racje, doszedlem z rozgrywka do okienka i bez problemu moglem juz skladac oferty wypozyczenia.
Dziwne bo tak jak piszesz np negocjowac transfer mozna caly rok ale coz... ;)
Pozdrawiam

carlosss89 Partyzant

12.07.2011 21:57    #9493     Sufler - Porady do gry - Serie A i jej wymagania
Dla mnie jakieś wielkim problemem nie będzie szukać talentów w Europie. Szczególnie ze we Francji, Hiszpania, Anglia, Niemcy i Holandia są krajami od których zaczynam poszukiwania. Ameryka Poludniowa wydaje mi się w tej części FM-a trochę uboższa niż zazwyczaj miało to miejsce.
Dzieki za szybkie odpowiedzi panowie.

Sztaficer Młody aktywista

12.07.2011 21:53    #9494     Sufler - Porady do gry - Serie A i jej wymagania
Ja Interem wydałem większość budżetu na Neymara, dokupiłem Krajncara i Sandomierskiego, bez problemów się obeszło. :)

TheKronos Partyzant

12.07.2011 21:32    #9495     Sufler - Porady do gry - Dom a wyjazd
[quote=Sztaficer]Może tym problemem jest tempo, daj je największe, wysuń bocznych obrońców, z ofensywnych skrzydłowych zrób schodzących napastników, ustaw intensywniejszy pressing, po prostu "atak na maxa".[/quote]

Wszystko mam tak jak mówisz. Szybsze tempo nie skutkuje. A co do bocznych obrońców to gdy wysuwam ich, przedryblowują się oni aż do linii końcowej a potem dośrodkowują. Z racji, że Messi gra na szpicy (ze słabszymi zespołami sprawdza się fenomenalnie bo po dostaniu piłki drybluje kryjącego go obrońcę i już jest sam na sam, co często skutkuje nawet hat-trickami) brak wzrostu powoduje, iż tylko tracę piłki. Bocznym daję rolę wsparcia i razem z Xavim i Iniestą tworzą linię pomocy. Jednak gdyby Messi złapał kontuzję lub był nie w formie (tak jak teraz) remisy z Almerią są groźniejsze od pojedynków z Sewillą...

Staram się grać tak jak prawdziwa Barca - 4-3-3. Wolniejsze tempo, krótkie podania, wąsko, podania środkiem (eliminują rajdy bocznych obrońców), szukanie gry, filozofia płynna, strategia kontrola, duża swoboda taktyczna, intensywny pressing (za wyjątkiem Leo żeby się zbytnio nie męczył i dotrwał do kończ meczu).

Alves-Pique-Puyol-Abidal
-Mascherano-
-Iniesta-Xavi-
Pedro---------------Villa
-Messi-

Pique, Puyol - obrona
Alves, Abidal, Masherano, Xavi - wsparcie
Iniesta, Pedro, Villa, Messi - atak

Xavi - rozgrywający
Iniesta - odgrywający
Villa, Pedro - schodzący
Messi - kompletny

Wbrew pozorom tracę mało goli (22 mecze - 8 straconych goli). Problem jest ze zdobywaniem.

Jak już mówiłem taktyka jest dobra (4:0 z Realem, 4:1 z ManUtd, 6:0 Walencja, 3:1 Sewilla)...

Sztaficer Młody aktywista

12.07.2011 20:51    #9496     Sufler - Porady do gry - Dom a wyjazd
Może tym problemem jest tempo, daj je największe, wysuń bocznych obrońców, z ofensywnych skrzydłowych zrób schodzących napastników, ustaw intensywniejszy pressing, po prostu "atak na maxa".

PZU Partyzant

12.07.2011 19:28    #9497     Sufler - Porady do gry - Dom a wyjazd
Myślę, że problem tkwi w motywacji piłkarzy. Kiedy grasz na wyjeździe ze słabszą drużyną oczekuj od nich zwycięstwa. Miałem tak samo kiedy grałem Realem M. i też zdarzało się, że traciłem pkt. z kandydatami do spadku, i po pewnym czasie zacząłem im mówić przed meczami na wyjeździe ze słabymi drużynami, że oczekuję od nich zwycięstwa, a kiedy remisowali lub przegrywali (raz się zdarzyło na wyjeździe z Real Sociedad) to ich opieprzałem. U mnie to podziałało ;)

dande Partyzant

Tak, ma kluczowy zawodnik :)

Dodatkowo : termin transferu jest szary - nie mam opcji ani "niezwłocznie", ani żadnego innego. Po prostu nic tu nie mogę zrobić.
A gdybym chciał zakontraktować go normalnie (w końcu jest na kontrakcie miesięcznym) to nie ma tego problemu. Z tym, że wtedy musiałbym zapłacił ekwiwalent za wyszkolenie prawie 2,6 mln €...

TheKronos Partyzant

12.07.2011 19:10    #9499     Sufler - Porady do gry - Dom a wyjazd
Ostatnio zauważyłem, że moja drużyna (FC Barcelona) ma duży problem z meczami na wyjazdach. Nawet z ekipami z dołu tabeli (Almeria 0:0, Sporting 1:0, Racing 2:1). Moja "wizja" gry opiera się na posiadaniu piłki a co za tym idzie podania krótkie, tempo wolne, gra środkiem. I właśnie z tym jest problem. W domu drużyna majstruje piękne akcje (6:0 z Walencją, strzały 24:2, celne 13:0) a na wyjazdach nie dość, że Almeria ma przewagę w posiadaniu piłki to moi obrońcy zamiast podawać krótko po ziemi do pomocników i konstruować powoli akcję, posyłają długie, niecelne dośrodkowania do messiego (wiadomo jaki on ma wzrost). Wszyscy mają dośrodkowania na rzadkie, podania na krótkie. i asystent mówi mi że gra dzisiaj nam się dzisiaj nie klei. Inny przykład Liga Mistrzów. Z Marsylią na wyjeździe wymęczone 0:0 a w domu 4:0 w pięknym stylu. Pogoda i taktyka taka sama.

EDIT: Nawet daję instrukcje z ławki gra piłką oraz podania do nogi i dalej posiadanie w granicach 40-45%. U siebie bez tych bajerów 60-75%

dande Partyzant

Kolejny problem w moim Crawley Town (w 3 sezony awans do Championship :) ).
Mianowicie w końcu znalazłem GK. Chcę kupić, klub się zgadza i chcę podpisać kontrakt. Jest tak świetny, że jestem gotów zgodzić się na jego niebotyczne wymagania, aby wybrał mnie a nie konkurencję.
I tu się pojawia problem... Nie mogę wybrać długości kontraktu. Zamiast np.: "cze 2015", "cze 2016" itp pojawia się napis "nie wybrano" i nic ponadto.
Jakim cudem? Jak to hm przeskoczyć?
Dodam, że ten bramkarz w swoim klubie jest na kontrakcie miesięcznym i jest do wzięcia za 0 € :) To jest przyczyną?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution