Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

MiceQ Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
13.07.2011 13:39    #9481     Sufler - Porady do gry - Finanse i kupowanie zawodników
Kleyo w jaki sposób mogę zwiększyć dochody ?

Dande, Arsenal u mnie co rok jest w czołówce, jednak według mnie grają bardzo słabo.. Moja drużyna potrafi z nimi bez problemów wygrywać, jednak zawsze jakieś groźne akcje zrobią i są z tego bramki.. Ale ze spadkowiczami mi się gorzej gra niż z Arsenalem ;]

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

13.07.2011 13:24    #9482     Sufler - Porady do gry - Płacenie Ratami.
Ale w czym problem? Raty są pobierane z budżetu klubu (nie z transferowego), automatycznie, co miesiąc.
Darkness... for me is where I shine

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

13.07.2011 13:20    #9483     Sufler - Porady do gry - Finanse i kupowanie zawodników
Mnie osobiście też często zastanawia wysokość budżetów różnych Legii, Wiseł czy Lechów. Jednakże, aby zwiększyć stan konta należy:

1. wygrywać co się tylko da - zarząd płaci za sukcesy, więcej sukcesów to zwiększona renoma klubu, lepsi sponsorzy itd.

2. grać efektownie - jeśli kibicom mecze będą się podobać, frekwencja będzie rosła. Ty z frekwencją w Tottenhamie pewnie problemów nie masz, lecz jeśli mecz w mecz notujesz komplety, to może czas poprosić zarząd o większy stadion?

3. wyciągać kasę od zarządu, modyfikować budżety płacowe i transferowe. To może naprawdę sporo gotówki przynieść.

4. redukować zatrudnienie. Zespołowi w Wlk. Brytanii grającemu w LM moim zdaniem wystarczy kadra złożona z 25 zawodników. Resztę należy sprzedać lub rozwiązać kontrakty. Budżet płacowy złapie oddech, a zaoszczędzoną kasę na pensjach można przeznaczyć na transfery.

5. stawiać sobie ambitne cele przed rozpoczęciem sezonu. Skoro wygrywasz w Anglii co się da, może przed sezonem zaznacz, że twoim celem jest po prostu zwycięstwo, a nie np. walka o tytuł czy wręcz kwalifikacja do europejskich rozgrywek.

Ja osobiście największy budżet, jaki miałem we wszystkich edycjach FMa, zanotowałem w Aston Villi. Nie wygrałem jednak ligi angielskiej, choć mimo tego miałem na transfery w granicach 25 mln euro.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

MiceQ Partyzant

13.07.2011 13:13    #9484     Sufler - Porady do gry - Finanse i kupowanie zawodników
PZU mi nie chodzi o budżet transferowy ;p tylko o stan konta klubu ;] potrafią mi sypnąć 60mln na transfery, ale mimo wszystko co roku mam tylko 55mln w klubowej kasie, nie wiem czy to tak specjalnie jest, żebym się nie rozpędzał za bardzo, albo co..

@Edit: Dante, no troszkę tak, bo co roku mam 30 - 40mln na minusie, ale co jest najlepsze, dostaje za transmisje, za miejsce w lidze, sponsor kasę i .. mam 55 mln.. W jednym sezonie skończyłem z pieniążkami na plusie i też tyle miałem.. Albo dostaje 45mln za transmisje, ale pieniądze nie wpływają do klubowej kasy .. ;] Wszystkiego nie wygrywam, bo jeżeli natrafię na Man City, Liverpool, czy też Chelsea mam bardzo duże problemy, i najczęściej właśnie z tymi ekipami odpadam w pucharach :))

MiceQ Partyzant

13.07.2011 12:43    #9485     Sufler - Porady do gry - Finanse i kupowanie zawodników
Głównie to nie jest jakiś szczególny problem, a chodzi mi o poradę bardziej doświadczonych graczy ode mnie ;))
Na początek może poruszę temat transferów. Jak wiem w każdym okienku jakiś tam transfer przeprowadzimy i ja mam pytanie, czy lepiej jest płacić całą sumę od razu, czy też może płacić w ratach? Nie mam jakiegoś szczególnego problemu z finansami [co rok mam w budżecie tylko 55mln]. Prowadzę Tottenham już bodajże 7 sezon, a rok w rok tyle samo pieniędzy. Co zrobić, abym miał ich więcej?

Ostatnia rzecz, powiedzcie mi jakim cudem gościu zrobił, że ma po 6 (!) sezonach taki wielki jak na polskie kluby budżet? Więcej pieniędzy ma niż ja moimi 'Kogutami'. Ja Tottenhamem wygrywam wszystko co mogę [ligę, puchar Anglii, puchar ligi, staram się dojść jak najdalej w LM] i co roku mam ponad 50 mln tylko (!). Wiem, że w Polsce nie płaci się jakiś wielkich pensji, ale w porównaniu do ligi polskiej, angielska jest o wiele lepsza i więcej pieniędzy się dostaje i wgl ..

http://www.image(...)40207045

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
13.07.2011 12:34    #9486     Sufler - Porady do gry - Powołania do reprezentacji
Ty ich czasem nie wycofałeś kiedyś wcześniej? Bo jest problem z kasowaniem tego wycofania. Musisz odpalić edytor czasu rzeczywistego, wyszukać tych graczy i gdzieś tam w zakładce Relations powinno być coś odnośnie tego wycofania (prawdopodobnie Unknown o wartości 50). Musisz po prostu usunąć tę relację i zapisać.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Truskienha Partyzant

13.07.2011 12:23    #9487     Sufler - Porady do gry - Powołania do reprezentacji
Mam taki problem prowadzę Manchester United i były selekcjoner reprezentacji Anglii - Capello nie powoływał kilka razy Rooneya, Ferdinanda i Carrica, a od pewnego czasu ja objąłem reprezentacje i tych zawodników się nie da powołać bo pisze, że są wycofani z reprezentacji;/ Nie wiem co zrobić żeby ich powołać.

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
W 2010 kupiłem Messiego i Fabregasa do United. Za pierwszego 65 mln €, za drugiego 100 mln €. Obyło się bez problemów.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

13.07.2011 10:28    #9489     Sufler - Porady do gry - Dom a wyjazd
FM to tylko gra, w skrypcie której zapisane jest, że na wyjazdach ma być trudniej. Lepsze rezultaty przynoszą bardziej defensywne taktyki. Sam z wyjazdami nie mam problemów, ale ja ogólnie, nawet u siebie, gram dość defensywnie.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

bartibis Partyzant

Pamiętam jak ktoś kiedyś napisał na forum jak kupił Messiego do Manchesteru United. Wyłożył coś koło 50 mln. Euro plus Naniego i Tosica. Ale to był chyba FM 2010. A jedenastka ma skopany silnik transferowy i zachowania gwiazd. Więc jak taki Xavi lub Iniesta strzeli focha i zażąda wystawienia na listę transferową to bez problemu go zakupisz.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution