Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

cavani21 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
gdy wchodze w profil zawodnika to odrazy wylacza mi sie fm, moge jeszcze wejsc w zakladki jak kontrakt ustawienie itp ale jak juz wejde w atrybuty to mi sie odrazy gra wylacza

pomocy

gruchalbn Żołnierz frontu ideologicznego

17.07.2011 13:54    #9462     Sufler - Porady do gry - Transfer do rezerw
Po transferze poczekaj 3-4 dni i dopiero przenoś, wtedy ten problem niezadowolenia nie występuje tak często.

aquarius1978 Partyzant

17.07.2011 01:36    #9463     Sufler - Porady do gry - Problem z nową reprezentacją
Witam,

Z tego co się zorientowałem to w FM2011 nie można dodawać nowej reprezentacji w edytorze ( swoją drogą nie wiem,kto to wymyślił ), można jedynie pozmieniać te, które istnieją np. Kraj Basków,NRD, ZSRR itd. Problem w tym, że takiego "nowego" kraju nie mogę dodać do kontynentu, a to pewnie spowoduje, że ten nowy kraj nie będzie brał udziału w El.MŚ czy El.ME. Czy jest jakaś możliwość dodania tego kontynentu? Oczywiście zawsze mogę zmienić jakiś istniejący europejski kraj np.Wyspy Owcze i je edytować. Czy ktoś może jakoś to obszedł?
patch 11.3.0

PDrasta Młody aktywista

16.07.2011 12:26    #9464     Sufler - Porady do gry - Azerbejdzan - wartość klubów ?
To nie jest w żadnym wypadku bug :) Jak już zostało napisane - Chazar przejął jakiś bogaty człowiek, który nie żałuje majątku :) Jedynym problemem pewnie będzie ściąganie graczy - kto chce grać w Azerbejdżanie? Może przyjdą za kasę? Warto spróbować :)

PS. U mnie bugiem było to, że chcąc rozpocząć grę w IV lidze, naszym rodzimym Sokołem, chciałem zobaczyć wartość mojego klubu w Polsce, i kilka klubów [IV liga] było wartych kilkadziesiąt milionów - od razu wyłączyłem z przykrością
Jednych to razi, a innych zachwyca
miasto Ostróda to Mazur stolica!

TomiGNO31 Partyzant

[quote2=AvBarca][quote=TomiGNO31]Też miałem ten problem, ale w końcu sobie z nim poradziłem. Błąd polegał na tym, że wklejałem do folderu skins od razu folder ze skórką a trzeba było wkleić folder, który był w środku. Czyli wchodzi wewnatz folderu i to co tam jest wycinasz na zewnątrz a folder usuwasz[/quote]
a jeżeli wewnątrz tego folderu jest inny folder to też mam wyciać zawartość?? bo tak mi sie pliki nadpisują[/quote2]

Ja mam skórke Crom Manager i na początku wkleiłem od razu folder, który mi sie wypakował fm2011-crom_manager i było źle. W środku tego folderu był dopiero folder cm11 i to ten trzeba było wkleić ;) teraz działa

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

15.07.2011 13:24    #9466     Sufler - Porady do gry - Defensywne rzuty rożne.
Zawodników w przerwie czasem warto chwalić. Ja częstokroć gram dość 'starym' składem, ze średnią wieku w granicach 30 lat, w myśl zasady 'atrybuty psychiczne > atrybuty techniczne / fizyczne'. Wtedy, jak pochwalisz tego zawodnika, to w drugiej połowie będzie grał lepiej i nie spocznie na laurach, w przeciwieństwie do juniorów, niezależnie od tego, jak utalentowanych.

A jeśli problemem nie jest rozmowa przedmeczowa oraz wiek zawodników, to może po prostu taktyka? Spróbuj ustawić się bardziej defensywnie na początku meczu i z czasem rozkręcaj zespół.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

15.07.2011 12:42    #9467     Sufler - Porady do gry - Defensywne rzuty rożne.
[quote=TheKronos]@oldgunz Niestety nie mam się czym chwalić bo gram Barcą [/quote]

Nie nazwałbym tego wyczynem. Mnie udało się wygrać z Realem w 1/8 finału LM dwumecz 2:0 (1:0 w domu, 1:0 na wyjeździe), w którym oba gole padły po kontratakach. Grałem Bragą.

[quote=dande]Skoro już dyskutujemy, to mam kolejne pytanie. Jak zachować koncentrację zawodników?
Bardzo często mi się zdarza, że zaraz w pierwszych 5 minutach meczu tracę bramkę, lub zaraz po przerwie. I muszę gonić wynik.
[/quote]

Albo masz zbyt ofensywną strategię wyjściową albo źle motywujesz piłkarzy. Żądaj zwycięstwa i dobrej gry przed meczem, w przerwie każ podtrzymać koncentrację.

[quote=dande]Lub też gdy trafię bramkę, przeciwnik wznawia od środka i gol... Lub 3 min później. Jak temu zaradzić?[/quote]

Po strzeleniu gola spróbuj uspokoić grę, przechodząc choćby na strategię 'Kontratak'.

Jednakże przyczyna problemu może jeszcze leżeć w samych zawodnikach. Jeśli nakupowałeś młodych talentów i średnia wieku w Twoim zespole waha się w granicach 20 - 23 lata, to nie dziwne, że piłkarze słabo skoncentrowani, mimo tego, że atrybuty techniczne i fizyczne na wysokim poziomie.

Generalnie przed przeprowadzeniem transferów, polecam zapoznać się z tym: http://www.fm-ba(...)ned.html

Bardzo przydatny poradnik, który pozwoli uniknąć sytuacji, w której teoretycznie zespół powinien gnoić wszystkich, a zbiera baty.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

dande Partyzant

15.07.2011 12:09    #9468     Sufler - Porady do gry - Defensywne rzuty rożne.
@oldgunz - cały mecz grać strategią kontraataków? W moim ustawieniu to nie wyjdzie - gram 4-4-2 z dwoma schodzącymi napastnikami na skrzydle. Próbowałem kiedyś grać 4-1-2-2-1 z DM, dwoma schodzącymi napastnikami i jednym snajperem. Taktyka była skuteczna o tyle, że traciłem baaaaaaardzo mało bramek - czy to z gry czy to ze stałych fragmentów gry. Jednak wtedy był problem ze skutecznością... Grałem wówczas Porto i miałem strasznie dużo remisów po 0-0, a większość zwycięstw kończyło się 1-0 lub 2-0 - mimo, że miałem zabójcę Hulka.
W Crawley Town mam świetnych skrzydłowych i oni są siłą napędową drużyny.

@TheKronos - pomysł wydaje się świetny i wiele sensu i logiki jest w tym co napisałeś. Ogólnie rzecz biorąc najbardziej wartościowa odpowiedź póki co jak dla mnie. Na pewno spróbuję zrobić tak jak napisałeś. Jeżeli chodzi o rożne to już jestem praktycznie zdesperowany. I tak, gram intensywniejszym pressingiem. @oldgunz - też jednak uważam, że pod polem karnym ktoś się przyda - zarówno dla podań, jak i dla przeszkadzania w strzałach z dystansu przy wybiciu piłki.

[quote=MiceQ]Szukam ligowego średniaka, który może namieszac w lidze ;)
Interesuje mnie głównie maks. 2 liga [w sensie w anglii npower np] nic poniżej z ligii angielskiej hiszpańskiej holenderskiej niemieckiej polskiej portugalskiej. Klub z miłym zarządem średnia ilość pieniędzy na transfery aby Nie za dużo. Tak żebym był w stanie się wzmocnić i co najważniejsze aby Nie mial kredytu do spłacania ;) czekam na wszelkie propozycje ;)[/quote]

Mam propozycję z trochę innej ligi.

Francja - Nantes. Prognozowane 8 miejsce, lecz spokojnie można awansować w pierwszym sezonie. Przyzwoity budżet (po sprzedaży kilku zbędnych zawodników, z którą nie powinno być problemu wyciągniesz ze 2,5 mln euro w pierwszym sezonie). Do tego właściciel Polak, w dodatku dość hojny, piękna tradycja (najwięcej meczy z rzędu bez porażki oraz ostatnie mistrzostwo Francji przed ośmioletnią erą Lyonu), parę niezłych talentów, reputacja klubu pozwalająca ściągać nawet młodych piłkarzy z Ligue 1 oraz na deser jedna z lepszych szkółek młodzieżowych na świecie (rzekłbym najlepsza obok Juventusowej, Ajaxowej i Barcelońskiej), bardzo aktywna w Afryce (osobiście jestem fanem afrykańskiej piłki), która 'wyprodukowała' takich piłkarzy, jak Didier Deschamps, Marcel Desailly, Christian Karembeu, Claude Makélélé, Jérémy Toulalan, Mickaël Landreau, Sylvain Armand, Marama Vahirua i paru innych.

- Bob Paisley

qba10 Partyzant

15.07.2011 00:42    #9470     Sufler - Porady do gry - problem ze skorkami
otoz sciagam sobie skorki nowe jakies, wklejam do folderu tego skins tak jak jest napisane w instrukcji, robie to cale odznacz to zaznacz tamto a w grze w ustawieniach nie ma tych skorek. wie ktos co moze byc nie tak ?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.