Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

michalzkrk Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Posiadam trzech trenerów i chciałbym przydzielić ich do dwóch reżimów treningowych, mianowicie - panowania nad piłką (technicznego) i stałych fragmentów gry. Do kontroli nad piłką wymagane są dwa atrybuty trenerskie: techniczny i mentalny(psychiczny), a do stałych fragmentów trzy - dwa poprzednie plus trening ofensywny (atak) [ http://www.centr(...)rzy.html]. Mam niestety problem ponieważ tylko jeden z tych trenerów ( nazwijmy go A) ma 4,5 gwiazdki przy treningu stałych fragmentów, pozostali dwaj mają ich 4. I tu jest haczyk, ponieważ z trójki trenerów ma w sumie najsłabsze te trzy zdolnosci treningu, a wyróżnia się on trzema współczynnikami osobowości: determinacją, motywowaniem i dyscypliną. Atak 12, technika 19, mentalności 19. Drugi (trener B) ma 4,5 gwiazdki tylko w panowaniu nad piłką, ale ma za to atak na 15, techniczny 19 i mentalny 18, więc atrybuty da stałych fragmentów sumując lepsze niż wcześniejszy trener, ale za to ustępuje mu w determinacji, motywowaniu i dycyplinie, przez co w SF ma tylko 4 gwiazdki. Trzeci trener ( C ) to koks bo z tej trójki ma najlepsze atrybuty treningów, atak 16, technika 19, mentalność 20, ale za to najsłabszą osobowoć (determinację, motywowowanie i dyscyplinę) i on ma w obu reżimach 4 gwiazdki. Stąd moje pytanie, czy lepiej ustwić trenerów tak aby pierwszy trener - A - trenował SFG ,bo ma jako jedyny 4,5 gwiazdki na ten trening, wg. kalkulatora to 80% [ http://bonzollm.vze.com/ ], ale najsłabsze atrybuty do tego reżimu; przy czym pozostali dwaj mają w tu 77 i 76 procent; zaś trenera B dać na PNP gdzie ma 4,5 gwiazdki i 80%. Czy obu ich dać na PNP, gdzie trener A ma aż 87%, czyli do 5 gwiazdek brakuje mu 3%, a koksa, trenera C dać na SFG skoro jest koksem w tych atrybutach. Przy czym jesli ustawie trenera B na SFG to ma na nim 77% czyli brakuje mu 3% do 4,5 gwiazdki, tyle co trenerowi A przy treningu PNP do gwiazdek 5.. Proszę o poradę. Czy przy treningach liczą się te procenty z kalkulatora, a gwiazdki to jedynie graficzne ukazanie ich umiejętności na okrojonej skali, czy jednak FM ustala jakość treningów od wspołczynnika gwiazdek. Czyli w uproszczeniu: oblicza to na zasadzie dajmy na to: poziom bazy treningowej razy procent trenera czyli np. 4 * 87%, czy razy gwiazdki: 4 * 4,5 ???????

michalzkrk Partyzant

Posiadam trzech trenerów i chciałbym przydzielić ich do dwóch reżimów treningowych, mianowicie - panowania nad piłką (technicznego) i stałych fragmentów gry. Do kontroli nad piłką wymagane są dwa atrybuty trenerskie: techniczny i mentalny(psychiczny), a do stałych fragmentów trzy - dwa poprzednie plus trening ofensywny (atak) [ http://www.centr(...)rzy.html ]. Mam niestety problem ponieważ tylko jeden z tych trenerów ( nazwijmy go A) ma 4,5 gwiazdki przy treningu stałych fragmentów, pozostali dwaj mają ich 4. I tu jest haczyk, ponieważ z trójki trenerów ma w sumie najsłabsze te trzy zdolnosci treningu, a wyróżnia się on trzema współczynnikami osobowości: determinacją, motywowaniem i dyscypliną. Atak 12, technika 19, mentalności 19. Drugi (trener B) ma 4,5 gwiazdki tylko w panowaniu nad piłką, ale ma za to atak na 15, techniczny 19 i mentalny 18, więc atrybuty da stałych fragmentów sumując lepsze niż wcześniejszy trener, ale za to ustępuje mu w determinacji, motywowaniu i dycyplinie, przez co w SF ma tylko 4 gwiazdki. Trzeci trener ( C ) to koks bo z tej trójki ma najlepsze atrybuty treningów, atak 16, technika 19, mentalność 20, ale za to najsłabszą osobowoć (determinację, motywowowanie i dyscyplinę) i on ma w obu reżimach 4 gwiazdki. Stąd moje pytanie, czy lepiej ustwić trenerów tak aby piierwszy trener-A trenował SFG ,bo ma jako jedyny 4,5 gwiazdki na ten trening, wg. kalkulatora to 80% [ http://bonzollm.vze.com/ ], ale najsłabsze atrybuty do tego reżimu, przy czym pozostali dwaj mają w tu 77 i 76 procent; zaś trenera B dać na PNP gdzie ma 4,5 gwiazdki i 80%. Czy obu ich dać na PNP, gdzie trener A ma aż 87%, czyli do 5 gwiazdek brakuje mu 3%, a koksa, trenera C dać na SFG skoro jest koksem w tych atrybutach. Przy czym jesli ustawie trenera B na SFG to ma na nim 77% czyli brakuje mu 3% do 4,5 gwiazdki, tyle co trenerowi A przy treningu PNP do gwiazdek 5.. Proszę o poradę. Czy przy treningach liczą się te procenty z kalkulatora, a gwiazdki to jedynie graficzne ukazanie ich umiejętności na okrojonej skali, czy jednak FM ustala jakość tren;ingów od wspołczynnika gwiazdek. Czyli w uproszczeniu: oblicza to na zasadzie dajmy na to: poziom bazy treningowej razy procent trenera czyli np. 4 * 87%, czy razy gwiazdki: 4 * 4,5 ???????

Miastowy Partyzant

21.10.2011 11:34    #8983     Sufler - Porady do gry - Błąd w Football Manager 2012
Trochę jestem zawiedziony nowym managerem. Pierwszy mecz 10 minuta i już mnie wywaliło do Windowsa jakiś problem z ifnormacjami, userem nie zdążyłem zauważyć dokładnie...

Hattrick28 Partyzant

21.10.2011 10:38    #8984     Sufler - Porady do gry - FM 2012 edytor
Przez to ze chcieli uchronic sie przed piratami to jest wiecej problemow niz powinno eh

Veritane Partyzant

20.10.2011 15:46    #8985     Sufler - Porady do gry - Instalacja możliwa dopiero jutro
Trochę to śmieszne. Czy to jest naprawdę aż tak wielki problem, że nie będziecie mogli uruchomić gry dzień wcześniej? Przecież świat się nie skończy, a nowego managera nikt Wam nie zabierze. Uważam, że to jest niepotrzebna dyskusja..

ag-25 Partyzant

19.10.2011 23:42    #8986     Sufler - Porady do gry - Kryzys w Milanie
Hmm, piłka nożna to prosta gra :) tyle tylko, że w obecnych czasach diabeł tkwi w szczegółach (których mało podałeś), kto widzi więcej zbiera plony :) Na tym też ta gra polega, dzięki takim sytuacjom jak Twoja wciąga i sprawia, że myśli się o swojej drużynie bez przerwy :)

Czy 1 sezon także grałeś w ustawieniu 4-2-4?
Jak wyglądała pierwsza "11" w 1 sezonie
Jak wygląda morale drużyny? Charakter poszczególnych graczy?
Czy często zmieniasz polecenia dla graczy
Czy dopasowałeś taktykę do swoich graczy?
Czy uwzględniasz ustawienie przeciwnika przy doborze taktyki?
itp. itd.

Za to kocham FM-a
Już jutro odpalę nową wersję i także zamierzam zmierzyć się z wyzwaniem o nazwie AC Milan :)

Całe sedno tej gry to radzenie sobie samemu z problemami, czy jesteś pewien, że nie wolisz sam sobie z tym poradzić i mieć satysfakcję?

Pzdr

morpex Partyzant

19.10.2011 23:29    #8987     Sufler - Porady do gry - Kryzys w Milanie
Witam,gram 2 sezon Ac milanem i mam problem.W poprzednim sezonie wygrałem wszystko co się da po sezonie kupiłem nowych zawodników wszystko fajnie wygrałem parę meczy i potem zaczęły się remisy 0-0 i porażki z zespołami z dolnej połowy tabeli czasem udało mi się wymęczyć zwycięstwo 1-0 lub 2-1.Moi napastnicy grali jak by im się nie chciało, czasem po golu dla rywala potrafili zaraz po wznowieniu gry zrobić fenomenalną akcje i wyrównać a potem klepali piłke pod polem karny rywala.Poczytałem trochę o tym na necie i w prywatnej rozmowie powiedziałem im że jak tak dalej będą grać to nie utrzymają się w pierwszej jedenastce,podziałało fenomenalnie następny mecz wygrałem 9-0.pochwaliłem wszystkich pojedynczo w prywatnej rozmowie.Zadowolony mysle ze kryzys zażegnany zaczynam następny mecz i remisuje 1-1 ze słabiutkim zespołem myślę no trudno wypadek przy pracy zaczynam nastepny mecz i przegrywam 2-0 z zespołem ze środka tabeli po bardzo slabym meczu.Taktyka jaką gram to 4-2-4 od grandmaga lub ghost tactic by Zero mój skład to Abbiat
Van der wiel-Hummels-T. Silva-Boateng

M'villa-Nocerino
-Pato -Gotze

Ibra-Aguero

gregryszka Partyzant

19.10.2011 20:08    #8988     Sufler - Porady do gry - fm 2012 wywala na pulpit
witam,do wczoraj demo smigalo ok,dzis wlaczylem,zrobilem raport o zespole i wywalilo gre....probowalem kika razy i znow ten sa problem...jaka mozed byc przyczyna?nic nie grzebalem w ustawieniach itp

pustula Partyzant

19.10.2011 19:53    #8989     Sufler - Porady do gry - PROBLEM
mam ogromny problem z fm 2011
gra wylaczyla mi sie niepoprawnie (niemialem pradu i komputer mi sie wyloczyl) i teraz jak wlaczam fm to mi takie bledy wyskakuja (zdjecia dodalem)
zainstalowalem go na nowo i nadal one wystepuja

luks96 Partyzant

19.10.2011 15:17    #8990     Sufler - Porady do gry - Fm 2012-problem
Otóż pobrałem z torrentów demo fma 2012. Włączam grę wszystko fajnie ładnie. Jest ten "wstęp" ale gdy wczytuje się menu nagle wyłącza mi sie fm. Po tych wszystkich obrazkach mi sie wyłącza.

Nie wiem o co chodzi! pomocy!

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution