Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Gerdziu Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
11.12.2011 20:28    #8461     Sufler - Gra przez sieć - Zagrajmy przez internet!
[quote2=Salim][quote=Gerdziu]Witam,

Ja z kolei mam pytanie - czy gra/grał ktoś może w FM2012 przez sieć lokalną?
Pytam bo ściągnąłem pirata do przetestowania i właśnie gra lokalnie po wifi (nie przez hamachi/internet) strasznie tnie. Proszę mnie nie potępiać za tego pirata - od wersji 2006 zawsze kupuję oryginał lecz tym razem ze względu na małą ilość zmian chciałem go najpierw przetestować i szybkość rozgrywki przez sieć mnie powaliła. Gdyby to był problem gry a nie tego, że źle zcrackowany to wolałbym dalej grać w [quote2=Salim]

Pozdrawiam[/quote]
Jak to sie mowi `szybko przyszlo latwo poszlo`. Ban dla kolegi : )
Nietolerujemy piractwa[/quote2]

No to się kolega wysilił, ja tu potrzebuję rzeczowej odpowiedzi a nie cwaniakowania :] Ściągnięcie utworu muzycznego w celu przesłuchania i skasowania nie jest piractwem - tak samo podchodzę do przetestowania gierki, tym bardziej, że w demo nie można przetestować gry po sieci.
W dalszym ciągu więc oczekuję odpowiedzi od tych, którzy mają nieco więcej do powiedzenia w tym temacie.

Wojtek514 Młody aktywista

11.12.2011 16:35    #8462     Sufler - Porady do gry - Problem ze sparingami
Zauważyłem 2 błędy dotyczące sparingów, grając w polskiej lidze:

1. Mimo, że mam podpisane umowy z klubami filalnymi o rozegraniu jednego sparingu w ciągu roku, te mecze się po prostu nie odbywają. Nikt mi ich nie proponuje.

2. Polskie kluby w przerwie zimowej nie grają sparingów...

Da się coś z tym zrobić? :)

krzan20 Partyzant

11.12.2011 13:19    #8463     Sufler - Porady do gry - Edytor - problem
Mam pewien problem z Edytorem gry, wyskakuje mi kilka błędów oto one:
Warning: Couldn't find data folder!
../football manager 2012/data

../football manager 2012/data/sigfx

../football manager 2012/data/languages

../football manager 2012/data/updates

Error: Unable to find some essential data. Please ensure that the game is installed correctly. If the problem persist, please contact technical support.
Amen

Salim Partyzant

11.12.2011 09:43    #8464     Sufler - Gra przez sieć - Zagrajmy przez internet!
[quote=Gerdziu]Witam,

Pytam bo ściągnąłem pirata do przetestowania i właśnie gra lokalnie po wifi (nie przez hamachi/internet) strasznie tnie. Proszę mnie nie potępiać za tego pirata - od wersji 2006 zawsze kupuję oryginał lecz tym razem ze względu na małą ilość zmian chciałem go najpierw przetestować i szybkość rozgrywki przez sieć mnie powaliła. Gdyby to był problem gry a nie tego, że źle zcrackowany to wolałbym dalej grać w '11.

Pozdrawiam[/quote]
Jak to sie mowi `szybko przyszlo latwo poszlo`. Ban dla kolegi : )
Nietolerujemy piractwa

Gerdziu Partyzant

11.12.2011 09:17    #8465     Sufler - Gra przez sieć - Zagrajmy przez internet!
Witam,

Pytam bo ściągnąłem pirata do przetestowania i właśnie gra lokalnie po wifi (nie przez hamachi/internet) strasznie tnie. Proszę mnie nie potępiać za tego pirata - od wersji 2006 zawsze kupuję oryginał lecz tym razem ze względu na małą ilość zmian chciałem go najpierw przetestować i szybkość rozgrywki przez sieć mnie powaliła. Gdyby to był problem gry a nie tego, że źle zcrackowany to wolałbym dalej grać w '11.

Pozdrawiam

bzyk95 Partyzant

10.12.2011 20:36    #8466     Sufler - Porady do gry - Taktyka na ciężkiego rywala
Witam. Gram w managera piłkarskiego polegającego na systemie FM12. I tutaj mam mały problem, wybudowałem ciekawy skład, lecz główny kandydat do awansu z 1 ligi do Ekstraklasy ma "bardziej doświadczony" skład i niezbyt wiem jak ustawić dobrze skład i taktykę, aby wygrać ten mecz. Poprzednie spotkanie przegrałem 6-0 i mam mały problem z systemem gry. Kogo polecacie dokupić do mojej kadry i jak wyjść na to spotkanie. Wiem, że porady taktyczne to inny dział, ale moja wiadomość jest bardzo długa i ciężko było mi napisać to tam.
Najprawdopodobniejszy skład rywala:
http://www.footb(...)Team.jpg

Moja kadra:(Bereszyński musi wyjśc bowiem jest gwiazdą i vice-królem strzelców ligi)

Bramkarze:
1.Łukasz Radliński (28) Polska
88.Marcel Maluck (22) Niemcy
69.Kasper Schmeichel (25) Dania
12.Dominik Sobański (29) Polska
25.Paweł Beser (18 ) Polska

Obrońcy:
2.Łukasz Jasiński (25) Polska
6.Rafał Kosznik (27) Polska
18.Przemysław Otuszewski (27) Polska
31.Paweł Sasin (27) Polska
32.Filip Modelski (19) Polska
34.Kirian Ledesma (27) Hiszpania
39.Bartosz Bosacki (35) Polska
61.Cedric Ciza (21) Belgia
85.Radosław Jasiński (21) Polska
17.Vujadin Savic (21) Serbia
42.Johan Martial (20) Francja
3.Adrian Laskowski (19) Polska
5.Maciej Wichtowski (20) Polska
28.Krzysztof Sobieraj (30) Polska
44.Dariusz Cudny (28 ) Polska
52.Damian Zawadzki (20) Polska
81.Jason Beardsley (22) Anglia
56.Sam Magri (17) Anglia

Pomocnicy:
7.Tomasz Magdziarz (33) Polska
8.Paweł Iwanicki (26) Polska
12.Dennis Grote (25) Niemcy
13.Maciej Scherfchen (32) Polska
19.Michał Goliński (30) Polska
4.Amdy Faye (34) Senegal
65.Filip Marciniak (24) Polska
72.Yorick Antheunis (20) Belgia
82.Nicola Strambelli (23) Włochy
83.Nicola Redomi (23) Włochy
99.Rafał Wolski (19) Polska
40.Vladimir Weiss (22) Słowacja
11.Grzegorz Krychowiak (21) Polska
35.Henri Saivet (21) Francja
10.Michał Ciarkowski (22) Polska
15.Łukasz Białożyt (22) Polska
16.Alain Ngamayama (27) DR Kongo
20.Tomasz Foszmańczyk (25) Polska
65.Filip Marciniak (24) Polska
80.Nathan Porrit (21) Anglia
52.Wojciech Golla (19) Polska

Napastnicy:
9.Piotr Reiss (39) Polska
21.Bartosz Bereszyński (19) Polska
22.Krzysztof Gajtkowski (30) Polska
77.Marcelo Lipatin (34) Urugwaj
90.Rhys Murphy (21) Irlandia
23.Lukas Jutkiewicz (22) Anglia
24.Nikon "El Maestro" Jevtic (18 ) Anglia
29.Damian Pawlak (21) Polska
70.Mariusz Gabrych (17) Polska

Planuje jeszcze kupić Gregori Sertica z francuskiego Bordeaux.
Planowałem wystawić taki skład. Niejasnymi pozycjami pozycjami jest PO i LO.
http://www.footb(...)znan.jpg

Liczę na waszą pomoc. Z góry dzięki!

baaarciu Partyzant

10.12.2011 20:09    #8467     Sufler - Porady do gry - fejsbokowicze ?!
Witam,
otoz spotkalem sie po raz pierwszy w FM-ie z takim problemem(zalacznik obraz) nie chciał pomoc mojemu mlodzikowi bo nie ma go na "fejsboku" jako przyjaciela ..
Pomogłem? Kliknij "pomógł" pod moim postem z prawej strony...

Akontipus Partyzant

10.12.2011 17:21    #8468     Sufler - Porady do gry - Grać jak Barcelona
Ja niestety zrezygnowałem z prób odwzorowania stylu Barcy po 1,5 sezonu. Grałem krótkie podania, wolno, większość zawodników cofająca się do rozegrania, wyprowadzanie piłki do obrońców. Czasami było lepiej, czasami gorzej ale ja sądzę, że "diabeł tkwi" w obronie, konkretnie w wysokim skutecznym pressingu. Bywało tak, szczególnie na wyjazdach, że przy moim ustawieniu 41212 ( zmutowane 433), grając wysoki pressing ale np mentality standard moi nie podchodzili wysoko do cieszących się z posiadania i wyniku 0-0 zawodników drużyn pokroju Majorki albo Racingu. Wyglądało to tak, iż moi gracze biegali jak kot z pęcherzem miedzy wymieniającymi piłkę obrońcami i defensywnymi pomocnikami. Wierz mi, przez 1,5 sezony bym coś wymyślił, zresztą gram sejwa z kumplem, który także zjadl zęby na niejednym Fmie i Cmie i on ma ten sam problem grając Arsenalem.
Co do ofensywy to nie zauważyłem żeby posession football dawał cokolwiek oprócz dziwnych decyzji zawodników i masy zmarnowanych setek a i tak nie masz pewności, iż na wyjeździe z Sociedadem będziesz miał 60% posiadania.
Odkąd gram domyślne tempo, więcej zawodników gra "do przodu" strzelam znacznie więcej a i sytuacji klarownych też się namnożyło. Co najważniejsze zniknęły dziwne zachowania graczy i grają bardziej inteligentnie. Kolejny plus to duża ilość bramek z kontry, gdyż takie torpedy jak Sanchez, Messi czy niedawno kupiony Kun (23 bramki w 15 meczach) wykorzystują swoją szybkość i technikę. Na koniec dodam, iż po zmianie stylu, Messi który (po 5 miesięcznej kontuzji) miał problem ze skleceniem sensownej akcji przez pierwsze 3 miesiące 2 sezonu, ostatnio miał hattrick a wcześniej kilka pięknych asyst.
Reasumując, nie sądzę by można było na obecnym silniku odwzorować grę Barcy z jednoczesnym osiąganie pożądanych wyników. PZDR

Finrod Partyzant

10.12.2011 12:40    #8469     Sufler - Porady do gry - Grać jak Barcelona
Nie wiem, czy taktyki do FM 2012 jakoś się zmieniły w stosunku do FM 2011, (bo nie posiadam jeszcze wersji 2012), ale podejrzewam, że nie. W każdym razie mnie się udało zrobić taktykę (na bazie innej z internetu), która daje duży procent posiadania piłki (około 70%) i dużą ilość podań (około 80-90 dla głównego rozgrywającego). Oczywiście wszystko też zależy od klasy rywala, bo z jakimś silniejszym podań może być około 60. Problemem były tylko wyniki, bo strzelenie kliku bramek w meczu graniczyło z cudem i znacznie częściej były wyniki 1-0, 2-0, 2-1 niż 4-0 czy 5-0. Raz nawet (grając polskim klubem) udało mi się, że mój rozgrywający (Mateo Kovacic) przekroczył setkę podań...

Ale jak już wspomniałem, problemem są bramki (w meczu ja przeciwko ostatnie Zagłębia, gdzie Kovacic miał ponad 100 podań, wygrałem tylko 2-0 u siebie). Barceloną wyniki były podobne.

Frytek4 Partyzant

10.12.2011 11:20    #8470     Sufler - Porady do gry - Pozwolenie na pracę
Witam,

mam problem, nie wiem czy to wina FMa czy co, ale w klubie w lidze angielskiej nie mogę zatrudnić np. Ukraińców z powodu odrzucenia prośby o pracę.

O co chodzi ? to jakiś błąd czy co ??

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.