Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

zollw Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
10.01.2012 15:25    #8211     Sufler - Porady do gry - Jaki klub?

loswariatos Młody aktywista

10.01.2012 15:19    #8212     Sufler - Porady do gry - FM 2012 Scouting
Jak napisał gość z SI: "This is working as designed. "
SI wyszło z założenia, że skoro skaut posiada 100% wiedzy o danym kraju to nie musi poświęcać dużo czasu na rozeznanie się. W sumie wydaje się to logiczne. Np. pytając o wyróżniających się zawodników z Ukrainy, Ukrainiec wymieni Ci listę od ręki, natomiast Francuz czy ktoś nie mający o tym pojęcia będzie musiał spędzić o wiele więcej czasu na rozeznaniu w tamtejszym rynku. Jak pisałem wcześniej jedynym problemem była mała liczba piłkarzy na liście, ale jest to ponoć naprawione.
meglio fascista che frocio

sm1leY Młody aktywista

10.01.2012 13:37    #8213     Sufler - Porady do gry - FM12 problem
Kliknij prawym na ikonę fm.exe, właściwości, element docelowy i tam masz "C:grySEGAFootball Manager 2012fm.exe", do tego dopisz --reset_preferences aby wyglądało tak:
"C:grySEGAFootball Manager 2012fm.exe"--reset_preferences

oczywiscie lokalizacja gry u ciebie może byc inna, to było na moim przykładzie ofc ;>
Jak juz gra zadziala bez problemu, usun tą linijkę.

AdiLDZ Partyzant

[quote=witja]A ja mam inny problem. Chce przewietrzyć skład troche i w miejsce Bertolacciego sprowadzic Wilshere'a. Warto? Czy raczej zostawić Włocha?
FM 12, Newcastle, rok 2015.[/quote]
W jaki sposób mamy Ci doradzić? Zgadując?
Wstaw ich screeny, wtedy być może będziemy w stanie pomóc.

Mati1213 Partyzant

09.01.2012 21:59    #8215     Sufler - Porady do gry - Kulby filialne
No niby jest taka opcja, ale wtedy dostajesz np. 5 zespolow i tylko sposrod nich mozesz wybrac zespol ;/ Tez wlasnie mam ten sam problem bo chce wybrac jakis fajny klub filialny to mi daja klub z USA gdzie ja gram na wyspach ;/

witja Partyzant

A ja mam inny problem. Chce przewietrzyć skład troche i w miejsce Bertolacciego sprowadzic Wilshere'a. Warto? Czy raczej zostawić Włocha?
FM 12, Newcastle, rok 2015.

Bartus1510 Partyzant

09.01.2012 19:54    #8217     Sufler - Porady do gry - Wywala do Windowsa...
Witam...mam problem. Ściągnąłem FM'a 12 wydawało mi się, że wszystko okej ale po tym intro Sega itd. jest wczytywanie a wtedy nie wyskakuje żaden błąd ekran miga 2 razy i wywala mnie do Windowsa...Oryginała nie kupie ze względu patcha 12.4.0, bo wtedy wyskakuje mi błąd 12.4.0f233639 może ktoś wie co zrobić w jednym(wywalania do Windowsa) lub drugim przypadku ( po zainstalowaniu patcha) ?? Korzystam z Windowsa Visty 32bit .. SP 2 mam zainstalowany .. Mogłby ktoś pomóc ?? Z góry dziękuje .. i bardzo prosze..

KSG Partyzant

09.01.2012 19:09    #8218     Sufler - Porady do gry - EDYTOR
Witam. Moj problem polega na tym ze po zmianie danych w edytorze zapisuje zmiany w pliku o rozszerzeniu *.dbc. Nastepnie uruchamiam FM`a i mam dostepna opcje "pliki danych edytora" a tam moj wczesniej wspomniany plik *.dbc. Zaznaczam by go uwzglednil przy starcie. Wybieram ligi i zaczynam gre. I ZADNEJ ZMIANY W BAZIE DANYCH :-/ O co chodzi ??? Zrobilem blad gdzies po drodze???

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

09.01.2012 18:53    #8219     Sufler - Porady do gry - Klub w dołku.
Miło byłoby gdybym powiedział, że zmiana taktyki coś pomoże. Niestety, kryzys w grze może mieć różne podłoża. Najlepiej jeśli maja marne morale. Poprawisz je i będą wyniki. Zresztą, morale są ważniejsze od samych piłkarzy, czym wyższe tym lepsze rezultaty.

Sam miałem kryzys zespołu. Dokładnie nie wiem co to było... podejrzewam, że granie jedną taktyką. Jest ofensywna, ale nie jakaś strasznie. Początkowo wyniki były, potem rach ciach, nie zdobywam goli. Ale tez i nie traciłem, po prostu futbolowe dno. Wróciłem więc do starej, strasznie ofensywnej taktyki, szaleństwa nie było. Cudem wygrałem z jedną z najsłabszych ekip w lidze 3-2. Z czasem zaczęli się rozkręcać i teraz w domu gram tą ofensywną, nawet z silnymi ekipami, a wyjazdy staram się mniej ofensywną, najlepiej kontrą. Rotuję taktyką nawet w trakcie meczu. Zależnie od wyniku. Zauważyłem, że mogę grać mniej ofensywnie, a gole i tak wpadają.

Przede wszystkim kogo kupiłeś?

Uwielbiam stawiać na młodych piłkarzy, ale lata gry w FM-a nauczyły mnie, że to się na maxa nie opłaca. Znowu granie dziadkami też nie przynosi znaczących sukcesów. Najoptymalniej - rotacja. Ale nie formacji - bramka, obrona - doświadczeni; pomoc, atak - młodzi. Najlepiej grać po partnersku, choćby ŚO, jeden doświadczony drugi młody, tak by mógł się uczyć.

Niezłym pomysłem jest ogólna rotacja w składzie. Np. ja odradzam zmianę od razu całego składu na drugi garnitur. Ale już bramka, obrona - podstawa, a pomoc, atak - rezerwy może się udać. Duże znaczenie mają dublerzy.

Po prostu atakuje się łatwiej młodymi, dublerami niż broni. Spróbuj też pogadać z zespołem, ale uważaj na morale, są cholernie czujne. Jak kobieta przed okresem. Jeden błąd i morale leżą, a jak one padają to pada wszystko. Sam poziom zadowolenia piłkarza może również spaść pod wpływem tragicznych wyników. Nigdy nie miej zbyt szerokiej kadry. Bo niezadowolenie słabych piłkarzy wpływa na zespół. Taki cienias może pogadać z drużyną, pobiec do mediów i reszta stara się ustosunkować do jego zarzutów wobec Ciebie.

Jeśli pojawia się konflikt, rozwiązuj go jak najdelikatniej. Choć nie jestem zwolennikiem ustępowania piłkarzom. Miałem taki problem, że Vayrynen został wystawiony na listę transferową, a o czym z czasem zapomniałem. Bo nawet nikt go nie chciał. Od czasu do czasu grał, czasem ławka... Ale pewnego dnia, zgłosił się Forssell, że traktuje jego kumpla źle i ma z tym problem i jeśli nie zmienię podejścia to on idzie do mediów. Tu postąpiłem najlepiej jak mogłem dla zespołu. Forssell nie był wybitny, nie lubiłem go, grał średnio... chociaż coś tam wnosił. Poleciał do rezerw. Po paru dniach Vayrynen odszedł z klubu za porozumieniem stron. Forssell nie wrócił do 1 składu, cały czas rezerwy, nie chcę tez rozwiązać kontraktu polubownie. Ale nie ma mowy o jego powrocie, bo zacznie psuć świetną atmosferę. Akurat w takich kwestiach jak podejście do piłkarzy, Sir Alex Ferguson miał sporo racji.

No tak, jeśli u ciebie występuje syndrom muszkieterski to podejrzewam, że morale. Cóż. Dobrze by było gdybyś wpłynął na zespół. Znaczenie ma też kapitan. W zasadzie dobrze byłoby pochwalić tych którzy się wyróżniają, opieprzyć tych którzy grają piach. W ostateczności pomyślałbym o podwyżkach. Na przykład dla kapitana, jeśli silnie oddziałuje na resztę zespołu i jest ważny dla kibiców. Choćby napastnicy - na ich formę strzelecką działa premia za bramki, normalnie innymi napastnikami się stają.

Popatrz także na grupy narodowościowe w klubie. Języki, którymi władają, każdy musi mówić po angielsku jeśli mają być faktycznie zgrani. Odradzam także kupowanie jednego zawodnika z danego kraju. Co okienko staram się sprowadzać 3,4 piłkarzy z danego kraju, jeśli nie mówią, w języku kraju, z którego pochodzi mój klub. Są więc normalne wyjątki: Brazylia-Portugalia, Hiszpania-Meksyk, Wielka Brytania-Nigeria.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

pawlik010 Partyzant

09.01.2012 16:16    #8220     Sufler - Porady do gry - FM12 problem
Witam mam problem gdy chce grać mecz to mi wystakuje taki błąd:
not well-formed invalid token at line 1 of highlights.xml
Proszę o pomoc.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution