Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Palimpsest Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
To teraz kwestia techniczna(chyba). Wchodząc w np. dział "Dyskusje ogólne" lista tematów zajmuje co najwyżej 30% dostępnego miejsca, resztę wypełnia czarna przestrzeń. Problem jest w każdym dziale. Widać ledwie kilka tematów, żeby zobaczyć całość, trzeba klikać na strony, można by zapełnić tą niewykorzystaną przestrzeń listą tematów, by więcej topiców się wyświetlało na stronie. Aktualne rozwiązanie zdecydowanie utrudnia nawigację po forum i zmniejsza jego funkcjonalność.

Może to wina rozdzielczości? (1024x768) jak zaznaczyłem na załączonym screenie, jest jeszcze dużo miejsca na dole. Również ta tabelka z legendą oznaczenia tematów, zajmuje IMHO znacznie za dużo miejsca.

http://www.bankfotek.pl/view/1223039

EDIT: Zdjęcie na którym lepiej zaznaczyłem o co mi chodzi
http://www.bankfotek.pl/view/1223041
@

nukleotyd6 Partyzant

04.04.2012 11:24    #7622     Sufler - Dodatki do gry - Ligi grywalne
witam mam problem, mianowicie mam rozne ligi grywalne sciagniete jak np. Mołdawia, Cypr itp jednak kiedy chce stworzyc nowa gre z tymi ligami wyskakuja mi bledy, ze aktualizacje skladow sie nie zgadzaja czy cos takiego. Wie ktos jak mozna to naprawic ?

Speed El Commendante

Grupa: Administrator
Cisza pozorna, gdyż prace koncepcyjne, a także techniczne postępują. Aktualnie - odnośnie Manifestów - prezentuje się to tak:

GŁÓWNE ZAŁOŻENIA:

1. Wprowadzamy nagrodę Blog dnia - otrzymywać będzie ją autor bloga, który w danym dniu napisze notkę, która zostanie najwyżej oceniona przez naszą społeczność (zarówno przez Czytelników, jak i przez Redakcję). Algorytm oceniania jest jeszcze dopracowywany i zastanawiamy się nad tym, czy głosy mają być tylko "in plus", czy również "in minus". Jak sadzicie?

2. Dzięki temu, powstanie klasyfikacja najlepszych blogów - ranking nagród "Blog dnia". Autor każdego bloga będzie mógł otrzymywać oczywiście nieskończenie wiele tych nagród.
UWAGA: w klasyfikacji będą uwzględniane tylko aktywne blogi! Aktywne, to takie, które będą miały ostatnią notkę minimum z 20 ostatnich dni. To dość istotne, ponieważ dzięki temu unikniemy sytuacji, w któej np. autor bloga z 2012, gdzie zdobył 50 nagród bloga dnia, będzie ciągle wyświetlał się w 2013 na pierwszym miejscu, a tak naprawdę to Czytelnik nie znajdzie już tam nic świeżego/aktualnego, a to jest główne zamierzenie.
Oczywiście, zrobimy także ranking ogólny wszechczasów i tam taka osoba będzie widniała.

3. Za nagrodę bloga dnia autor otrzyma stosowną ilość punktów (wstępnie nazywanych REV; te punkty docelowo będzie można wymieniać na ... )

4. Będzie także osobny ranking na najbardziej aktywne blogi, gdzie będzie klasyfikacja według ilości (i być może długości) notek.

5. Nowa strona główna Manifestów - uproszczona, z podziałem na dwa listingi:
- notki polecane (powyżej określonej ilości punktów "jakości" - zarówno wpisy Czytelników, jak i Redakcji - liczyć będzie się jakość i ocena!)
- poniżej listing pozostałych, najnowszych notek
---

Teoretycznie, to wszystko nie jest skomplikowane do implementacji, ale problemem jest to, że musimy:
a) najpierw uporać się ze wszystkimi zgłoszonymi bugami i feedbackiem od Was
b) potem musimy zaimplementować braki, które już były na starej stronie, a ich nie ma (np. box z boiskiem w Talentach
c) następnie, zrobić należy system ocen globalny dla wszystkich materiałów i system "grywalizacji", czyli tych punktów REV
d) i dopiero potem możemy zaimplementować nową stronę Manifestów

Kiedy to wszystko? Dołożymy wszelkich starań, aby to był kwiecień/maj 2012.

Aha, jeśli macie uwagi co do tego, to śmiało piszcie je dalej.
Dumnie od 2002 roku z CM Revolution

fox111 Partyzant

Witam,

mam dość istotny problem z grą FM 2012 (gra oczywiście oryginalna) a mianowicie po zainstalowaniu gry do "STEAM" w którym mam też inne gry,

Nie mogę odpalić FM. Gdy próbuję ją włączyć to wyskakuje mi taki problem:
Error: Unable to find some essential data. Please ensure that the game is installed correctly. IF the problem persists , please contact technical support
co więcej miałem również na platformie STEAM FM 2011 który również przestał działać .
-Skontaktowałam się ze wsparciem technicznym
-przeinstalowałem grę oraz steam z 15 razy i dalej nic
-zrobiłem wszytko co było w instrukcji : niestety dalej nic nie działa
- czy miał ktoś taki problem i jak go rozwiązał proszę o pomoc bo już nie mogę .

(dla zainteresowanych) odp od steam poniżej

dodam tylko że komputer jest prawie nowy kupiony specjalnie do gier - kompletnie zaktualizowany
64 bit , wind 7 home premium.

Hello,

A staff member has replied to your question:

Hello,

Thank you for contacting Steam Support.

If you are currently running Vista or Windows 7, please complete this guide:

Title: Windows 7 and Vista Troubleshooting
Link: http://suppo(...)FHZ-2170

You may need to manually run secondary installers required by this game.

Please exit Steam entirely and then download and run this installer:

Microsoft Visual C++ 2005 SP1 Redistributable Package (x86)

Follow the link for the installation package:
http://www.micro(...)36f85647

Once complete, please go to: C:\Program Files\Steam\steamapps\common\football manager 2012\directx and run these installers:

dotnetfx.exe
DXSETUP.exe

You can now log back into Steam and try re-launching this game.

Also, you may need to verify the game's files at least once.

Please follow the link below for information:

Title: Verifying Game Cache Files (GCF)
Link: http://suppo(...)EUH-3335

If the issues persist, please contact the Sega Support team from this guide:

Title: Football/Worldwide Soccer Manager series
Link: http://suppo(...)JKV-5969

Anytime you wish you can view your question online:
https://suppo(...)KZN-9952

Footix Partyzant

A konkretniej chodzi o to, że mam dłuuugie serie meczów bez czystego konta. Generalnie silnik meczowy FM-a 2008 posiada jeszcze parę innych bugów ale ten jeden wkurza mnie wyjątkowo mocno. Tak, uważam że to bug. I pytam was, czy też tak macie/mieliście?

Powiecie że mam słabą obronę? Otóż nie, moi defensywni piłkarze pod względem umiejętności są w ścisłej ligowej czołówce.
Powiecie że mam bramkarza do niczego? Otóż nie, bramkarz jest świetny a w dodatku bardzo dobrze dyryguje obroną.
Powiecie że moim piłkarzom brakuje koncentracji? Otóż nie, każdy gracz z podstawowej linii obrony ma ten parametr na minimum 16.
Powiecie że moja taktyka jest zbyt ofensywna? Otóż nie, to wyważone 4-4-2 z defensywnym pomocnikiem.
Powiecie że inna taktyka zlikwiduje ten problem? Otóż nie, w międzyczasie próbowałem bardziej defensywnych ustawień i żadne nie eliminowało tego problemu.

Przeciwnik niemal zawsze strzela. I to nie jest jakiś mój błąd taktyczny, bądź w ustawieniu. Bramki dla moich rywali padają w najróżniejszy sposób, nie da się wskazać najczęściej występującego schematu. Teraz właśnie ciągnę serie już 23 meczy ze straconym golem i trochę mnie to irytuje...

http:(...)onta.jpg

lubieplacki32 Partyzant

03.04.2012 21:36    #7626     Football Manager - Kącik graficzny - Graficzki by Magic
Koszulki super, tylko mam problem z wgraniem tych koszulek. Mam program fmXML i zrobiłem ten plik config i koszulek w grze nie ma :(
Czy mógłby mi ktoś napisać jak co zrobić aby koszulki były widoczne w grze?

zooltar Partyzant

03.04.2012 21:12    #7627     Sufler - Inne - Ludzie mam duuuuuży problem z Fmem.
Najlepsze w tym wszystkim jest to, że prawdziwi piraci nie mają takich problemów.
Rozwiązania problemu nie znam, ponieważ nigdy mi się to nie przydarzyło, ale tak trochę w temacie to powinni coś wymyślić normalnego. Torrenciarze grają sobie spokojnie np. w Assassin's Creed a taki człowieczek płaci za grę, wachluje płytami, i jeszcze jak mu neta odłączą to traci postęp w grze. PA-RA-NO-JA

wujekzdzicho Młody aktywista

03.04.2012 20:32    #7628     Sufler - Inne - Ludzie mam duuuuuży problem z Fmem.
Część strojów drużyn w wersji demo nie jest jeszcze skończona. Ich ostateczny wygląd może być inny w wersji gry Football Manager 2012 dostępnej ostatecznie w sprzedaży.

Program wykrył, że posiadana przez Ciebie wersja Football Manager 2012 prawdopodobnie nie jest wersją oryginalną, co spowodowało natychmiastowe jej wyłączenie. Jeżeli jednak jesteś pewien, że posiadasz oryginalną wersję gry, prosimy o kontakt z SEGA support. Jeżeli posiadana przez Ciebie gra nie jest oryginalną kopią gry, jej ponowne uruchomienie nie będzie już możliwe. Aby zakupić legalną wersję Football Manager 2012, która wesprze proces produkcji kolejnych części serii i pozwoli na pozbycie się tego komunikatu, kliknij tutaj.

Wykryto problem związany z Twoją grą. Kliknij 'tutaj', by uzyskać więcej informacji.

Miał ktoś z was coś w ten deser kiedyś?! No kurde kupuję oryginalną wersję, a nagle FM mi się wyłącza z takim powiadomieniem. Niby napisałem do tego całego CD Project, no ale miał ktoś z was to. O co kurde chodzi?! To przez te dodatki wszystkie?

Zauber Partyzant

03.04.2012 19:49    #7629     Sufler - Dodatki do gry - Problem z FMRTE
tak. Kod kupiony przez pay-pala. Co to za problem?
Czasem swędzą mnie jajca...

Na przykład teraz!

Zauber Partyzant

03.04.2012 19:45    #7630     Sufler - Dodatki do gry - Problem z FMRTE
http:(...)7166.png

O co z tym chodzi?
Czasem swędzą mnie jajca...

Na przykład teraz!

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.