Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Ivan880826 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
06.05.2012 13:23    #7411     Sufler - Problemy techniczne - fm 2012 nie uruchamia się
Witam,
mam następujący problem mianowicie Fm2012 nie chce mi sie uruchamiac. Oczywiście fm oryginalny wlączany przez steam na stacjonarnym dzała a na netbooku włącza sie steam ale nic się nie dzieje. Proces jest cały czas uruchomiony ale gra sie nie pokazuje... rozumiem ze na netbooku gra moze chodzic wolno itp ale powinna się chociaz uruchomić... procesor c50 amd i karta gr. ati 6250 HD z akceleratorem i DX11 4 gb ramu. nie wiem już jak mam to porządnie odpalic... ma ktos jakis pomysl albo jakis patch czy cokolwiek??

Valdi91 Młody aktywista

Nie pamiętam za bardzo jak to było, ale chyba coś w ten deseń, że scout ocenia ogólne zdolności zawodnika, więc jeśli dał mu 2.5 gwiazdki to nic z niego nie będzie. Asystent natomiast ocenia go na tle Twojego zespołu, więc jeśli dał mu 5 gwiazdek, to znaczy, że byłby on w Twoim team'ie wielką gwiazdą. Nie wiem czemu natomiast -jest tak, że czasem zawodnikom mającym większość atrybutów na poziomie 7-9 dają po 4-5 gwiazdek, a innym, z jakby się mogło wydawać statami o niebo lepszymi 13-15 dają 2.5... Także mówię, nie wiem, czy czasem czegoś nie pomieszałem, coś mi tam świta ale nie wiem za bardzo gdzie, możliwe, że pomyliłem ocenę scout'a z oceną asystenta. Więc lepiej poczekaj, aż ktoś potwierdzi lub zaprzeczy mojej wersji, bo sam nie jestem pewien. Chociaż możesz zweryfikować sam - jeśli prowadzisz słaby klub z cienkimi kopaczami, scout Ci mówi, że ten grajek to dno, a asystent, że byłby u Ciebie gwiazdą, to to może się zgadzać. Mimo iż w kategorii talentu czy potencjału nie jest zbyt wybitny, w słabym klubie i lidze poradzi sobie bez problemów. A jeśli jest na odwrót - prowadzisz mocny klub, przy takim raporcie scout'a i asystenta, to coś się tu nie zgadza... Dlatego lepiej poczekaj jeszcze na wypowiedź bardziej doświadczonego gracza :)

Brunhoso3115 Partyzant

Mam taki problem: gdy sprawdzam potencjalne wzmocnienie zawsze każe piłkarza ocenić i scoutowi i asystentowi. Problem w tym, że scout daje mu 2,5 gwiazdki potencjału, a asystent 5. Komu bardziej ufać? Od razu dodam, że obaj oceniają tak samo dobrze (13), ocena umiejętności również się nie różni.

freszzz Partyzant

Witam! Jestem weteranem FMa (wcześniej CM, zaczynałem od 4 ahh...) i pierwszy raz mam taki problem. W polityce zespołu jest opcja a propo przedłużania automatycznie kontraktów przez asystenta/trenera. Mam ją zaznaczoną jedynie w przypadku zespołu młodzieżowego, a więc U-18.

Opiszę na konkretnym przykładzie, by łatwiej było zrozumieć. Prowadzę Zenit St. Petersburg. Ściągnąłem z wolnego transferu napastnika Rafaela Sobisa, jednak okazał on się mega niewypałem. Przez rok zagrał kilkanaście spotkań, nie strzelił żadnej bramki i wyraźnie przegrał walkę o miejsce w meczowej osiemnastce z Kerzakovem i Rudniewem. Postanowiłem go sprzedać i o dziwo od razu dostałem dwie fajne oferty. 4,5 miliona euro brzmiało cudownie. Bez zastanowienia się zgodziłem na jego odejście. Po kilku dniach przeczytałem w skrzynce iż... Sobis przedłużył kontrakt o 4 lata i zarobi przez ten czas ponad 7 mln euro! Nie dość, że nie odszedł, to jeszcze dostał podwyżkę! I to zdarza się często niestety, dlatego też chciałem zapytać co można z tym zrobić? Czy jest to jakiś błąd w grze? A może coś jeszcze trzeba zmienić? W tym momencie nie dość, że nie mam kasy na transfer Tiote, to jeszcze mnóstwo kasy zabiera mi piłkarz niełapiący się od osiemnastki meczowej.. Proszę o pomoc..

Speed992 Partyzant

05.05.2012 09:59    #7415     Sufler - Porady do gry - Profil trenera
Witam. Mam problem z grą otóż kiedy chce wejsc na profil jakiegokolwiek trenera wyskakuje mi blad ktory wywala mnie z gry. Mam zainstalowany patch 12.0.3. Proszę o pomoc.

kaseta1 Partyzant

@bercik_lb

Martin Montoya - jeśli masz go jeszcze u siebie to masz problem z głowy. Jeśli nie trapią go kontuzje i regularnie gra w pierwszym zespole po kilku latach jest to obrońca ze światowego topu, pewny w obronie, przebojowy w ofensywie. Jedyny godny rywal dla niego jeśli chodzi o pozycję prawego obrońcy to Romario.

wolf011 Partyzant

[quote="Hjuston44"]Windows 7
Geforce GT 540M
Intel Core i5 480m (2,67-2,93)
4GB RAM
FM 2012[/quote]
Wiesz, ja na swoim sprzecie (Amd Phenon xII i przy 3gb ramu) spokojnie ,,dźwigam'' 8 lig... Ty na tym swoim sprzęcie powinienes bez problemu uciągnąć 12-16 lig

Zirc Partyzant

04.05.2012 18:12    #7418     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Na razie jestem po 3 sparingach ŁKS (2 zwycięstwa, przegrana 5-0 z Metalistem Charków), ale wiem, że na pewno łatwo nie będzie i od razu zwracam się z prośbą po radę. Gram stworzoną przez siebie taktyką 4-5-1, kontrataki, strzały z daleka, długie piłki na odgrywającego Saganowskiego (dobra gra głową), jak zauważyłem głównym problemem jest środek obrony (straasznie wolny), poza tym problem z utrzymywaniem się przy piłce, i słabe zachowanie przy stałych fragmentach gry (w ogóle cała drużyna najniższa w lidze), problem stanowi też słabe morale Golańskiego, który jest tak naprawdę jedynym moim prawym obrońcą. "Na papierze" wygląda to tak :

Saganowski

Kaczmarek/Szczot ........... Hanzel/Drygas ............Szałachowski/Bracia Papikyan

Kłus................ Kascelan

Bosacki/Kaczmarek ............. Gieraga.................. Łukasiewicz .........Golański

Wyparło (Velimirovic)

Czasem usuwam jednego z dwóch defensywnych pomocników i daję Papikyana na ofensywnego pomocnika. Z tych co nie są wyżej wymienieni na ławce jako tako nadają się jeszcze Mięciel, Kita, Salski, Kujawa.

belzebub666 Partyzant

04.05.2012 13:49    #7419     Sufler - Porady do gry - bramkarze
Może nakaż mu żeby nie łapał piłki w ręce :D A na poważnie to dosyć dziwne, u mnie tylko raz się zdarzyło, żeby bramkarz miał piłkę w rękach poza polem karnym. Może zmniejsz mu nastawienie i swobodę taktyczną, ale nie sądzę, by to coś pomogło. Chyba najpewniejszym sposobem byłoby cofnięcie bardzo głęboko linii obrony- wtedy obrońcy zajęliby się piłkami będącymi na obrzeżach pola karnego, a bramkarz skupi się na grze na linii. Pewnie to nie rozwiąże problemu, ale przynajmniej uda się zmniejszyć ilość takich sytuacji.

belzebub666 Partyzant

04.05.2012 13:30    #7420     Inne - Gry i komputery - Netbook- dobry pomysł?
Niedługo zamierzam kupić komputer. Siostra swojego laptopa zabiera na studia, stacjonarka już nie działa. I tu pojawia się problem. Jaki komputer wybrać? PC odpada, bo gdy szczęśliwie dotrwam do matury i przyjdzie mi studiować, komputer będę musiał mieć przy sobie. Więc zostaje albo laptop, albo netbook. I tu rodzi się moje pytanie. Czy ktoś z obecnych na tym forum ma netbooka? Jak się on sprawuje? Da radę na nim pograć w FM? Używa ktoś takiego komputera do tego nałogu? Jeżeli tak, to napiszcie, jak się on sprawuje nie tylko w przypadku grania, ale jakie są wasze ogólne wrażenia z czymś takim związane :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.