Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

bugi42 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
21.05.2012 17:43    #7331     Inne - Piłka nożna - Liga Mistrzów
Widziałem tylko skróty tego meczu, no ale patrząc na sposób zdobycia tych bramek przez MU, to jednak trochę tego farta mieli, ale nie będę się tutaj dużo rozpisywać, bo meczu całego nie widziałem. :P

@kaseta1
Kompleks Barcelony - według wikipedii Ciutat Esportiva Joan Gamper - he, he...
A tak na serio, nie mówię, że Barcelony, ale ogólnie wielu fanów (?) piłki. Jak gdyby wasza ulubiona drużyna to wygrała, to 0 problemu. Bayern przegrał ten mecz głównie za swoją sprawą, ale wykorzystać to, też trzeba umieć

"Najgorszy finał" to wyczytane nie w twoim komentarzu, ale gdzieś to wyczytałem, a moja odpowiedź nie była wyłącznie do Ciebie, po prostu chciałem skrytykować takie stwierdzenie, tyle.

Di Matteo geniuszem taktycznym może nie jest, ale ważne, że wyniki się poprawiły. Wole Di Matteo bez większego doświadczenia, niż Boasa. Di Matteo odbudował morale, ma świetny kontakt z zawodnikami i to w takim momencie było najważniejsze, a nie geniusz taktyczny. Poza tym co jest genialnego w ustawieniu drużyny ultradefensywnie w spotkaniu z Barcelona?
...

bugi42 Młody aktywista

21.05.2012 15:50    #7332     Inne - Piłka nożna - Liga Mistrzów
Ok podam przykład, który widziałem na żywo i mam nadzieję, że dość obiektywny.

Puchar Polski, mecz Stomil Olsztyn - Ruch Chorzów. Kibicuję Stomilowi, ale naprawdę nie trzeba być ich fanem, żeby powiedzieć że w tym meczu mieliśmy LEKKĄ przewagę. Brakowało nam właśnie jednego - farta. Owszem, Ruch też miał swoje sytuacje, ale nie w takich ilościach i nie były to 100% sytuacje. Niestrzelenie bramki przez 90 minut było dla nas dość krzywdzące, 120 minut, nadal brak rozstrzygnięcia i dalej mamy przewagę. Są karne, i po 3 seriach Ruch wygrywa 3-0. I co? Nikt u nas nie bluzga, że Ruch to beznadziejna drużyna, wygrali tylko dlatego bo mieli farta, bo w karnych liczy się głownie charakter, i mocne nerwy. To jest chyba to, czego wtedy nam w karnych, a wczoraj zabrakło Bayernowi w całym meczu. Mieli sytuacje, ale chyba myśleli, że będzie to gładkie zwycięstwo, Gomez strzelał często obok bramki, raz zlekceważył obronę i wypuścił sobie piłkę za daleko, strzelili bramkę, co teraz? Nonszalancja, Muller schodzi z boiska jako bohater, pod koniec meczu nikt już o tym nie pamięta. Strzał z karnego nie jest trudny, wystarczy trafić w bramkę, Schweinsteiger powinien zrobić to bez problemu, ale słabe nerwy nie pozwoliły mu go strzelić. Popatrzcie na Neuera, był zmuszony strzelać karnego, bo nikt z Bayernu nie podszedł w stronę bramki Cecha, 0 nerwów, 0 stresu, bo to jest zawodnik, który ma naprawdę żelazne nerwy i obrona karnych to jego żywioł (być może strzelanie też :D). Bayern po prostu przegrał "wygrany" mecz, tylko właśnie żeby wygrać, trzeba strzelać w bramkę, a nie wiecznie obok, tudzież w Cecha. Jedziecie po tym Chelsea, ale jakoś nikt ich nie wyeliminował "rozumiem w jednym meczu, ale...", no właśnie, piłka to nie tylko posiadanie futbolówki, strzały i mniej fauli. Chelsea podniosła się tak naprawdę ok. 2 miesiące temu, gdy przyszedł Di Matteo, nie pieprzcie mi teraz, że FA Cup też wygrali na farcie, no ale tak, JAKI RZAL, CZELSI AŁTOBUS, 5-1 Z TOTENHAMEM I 2-1 Z LIWERPÓLEM (z Liverpoolem to akurat był bardzo wyrównany mecz). Ciekaw jestem jak takie charaktery jak Alves, Busquets czy Sanchez by się podniosły w 2 miesiące po tam marnym sezonie. Żeby nie było, nie mówię, że Chelsea nie miała farta, ale już nie płaczcie, bo Bayern się zbłaźnił tym meczem (u siebie O.o) i to oni przegrali ten mecz na własne życzenie. Najgorszy finał? Aha, czyli euforia na stadionie, uciszenie jej 5 minut później, niewykorzystany karny w dogrywce i wygrana dopiero w karnych to finał totalnie bez emocji? KOM-PLEK-SY

PS. Na MU też jakoś nie bluzgałem, że farciarze (a fart chyba równie wielki), po tym co wydarzyło się w 2008 w Moskwie.

aLE BARCELONA I TAK NAJLEBŻA BO GRAJOM Z FINEZJOM I CIAGLE MAJOM PILKE!!!!!!!11111oneone
...

DeadMan Partyzant

20.05.2012 23:04    #7333     Inne - Piłka nożna - Liga Mistrzów
[quote="kaseta1"][quote="DeadMan"]Pozwólcie że przypomnę znowu zasady piłki nożnej. Kto strzeli więcej wygrywa, tak? No dobra, więc w którym momencie Bayern był lepszy? Zawsze, ale to ZAWSZE wygrywa lepszy (nie licząc błędów sędziowskich). Piszę to choć sam kibicowałem właśnie Bayernowi, bo ich gra bardziej mi się podobała.[/quote]

Według mojej definicji lepszym jest ten kto gra lepiej, a nie ten kto strzeli więcej goli. Ten kto strzeli więcej goli jest tylko ( i aż) zwycięzcą. Nie sądzę, żeby udało się znaleźć jakiegokolwiek bezstronnego kibica, który preferowałby grę Chelsea.

Przypisujecie mi słowa jakoby Bayern zagrał dobrze, polecam jeszcze raz przeczytać mój poprzedni post.

[quote="bugi42"]Czyli najlepsze mecze, to według ciebie takie jednostronne, 5-0[/quote]

Wczorajszy mecz nie był jednostronny?

[quote="bugi42"]Owszem, Chelsea grała bardzo defensywnie, ale zarówno z Barceloną jak i z Bayernem, strzelenie bramki po stracie nie sprawiało im wielkiego problemu. [/quote]
Skoro zdobywanie goli przychodzi im tak łatwo to dlaczego nawet nie próbowali do straty pierwszej bramki?

Używane przez Ciebie bugi42 określenie 'gra defensywna' to murowanie bramki wszystkimi zawodnikami nie wyłączając Drogby. W piłce nożnej dąży się do strzelenia gola, dlatego tego co zaprezentowała Chelsea nie można tak nazwać. To był przykładny Antyfutbol.

[quote="WariatCFC"]I jeszcze jedno, wolę żeby futbol był grą taktyczną, niż bezmózgą bieganiną po boisku, jaką wczoraj pokazał Bayern.[/quote]

Jesteś zboczony jeśli wolisz, aby za rok w finale LM spotkały się dwie drużyny grające jak Chelsea niż drużyny grające jak Bayern. Poza tym w jaki sposób lepsza taktycznie jest drużyna, która tworzy jedną sytuację do zdobycia gola w ciągu meczu jednocześnie cudem nie tracąc bramki kilkanaście razy?

[quote="WariatCFC"]Jak według was, wielkich FM'owych ekspertów miała zagrać Chelsea w finale LM, odbywającym się na terytorium rywala?[/quote]
To nie był pierwszy i jedyny taki mecz Chelsea.

Jeśli tak ma wyglądać piłka nożna przyszłości to ja podziękuję i będę oglądać tylko City, ligę hiszpańską i ligi południowoamerykańskie.

Konkludując Chelsea jest najsłabszym zwycięzcą LM od czasu Porto, a samo stwierdzenie, że Chelsea to najlepsza drużyna Europy wywołuje u mnie śmiech.[/quote]
W takim razie oglądaj sobie ligę hiszpańską, co nie zmienia faktu że CHelsea wygrywając udowodniła że jest lepsza. Kurwa mać zrozumiecie w końcu czy nie? Skoro Bayern był lepszy to dlaczego nie wygrał??? Chyba że jesteście na tyle inteligentni że wierzycie w coś takiego jak ''fart''. Dziękuje Dobranoc:)

PS Napisałes że lepszy nie jest ten kto wygrywa, tylko ten kto gra lepiej. A jak rozumiesz ''granie lepiej''???

kaseta1 Partyzant

20.05.2012 22:32    #7334     Inne - Piłka nożna - Liga Mistrzów
[quote="DeadMan"]Pozwólcie że przypomnę znowu zasady piłki nożnej. Kto strzeli więcej wygrywa, tak? No dobra, więc w którym momencie Bayern był lepszy? Zawsze, ale to ZAWSZE wygrywa lepszy (nie licząc błędów sędziowskich). Piszę to choć sam kibicowałem właśnie Bayernowi, bo ich gra bardziej mi się podobała.[/quote]

Według mojej definicji lepszym jest ten kto gra lepiej, a nie ten kto strzeli więcej goli. Ten kto strzeli więcej goli jest tylko ( i aż) zwycięzcą. Nie sądzę, żeby udało się znaleźć jakiegokolwiek bezstronnego kibica, który preferowałby grę Chelsea.

Przypisujecie mi słowa jakoby Bayern zagrał dobrze, polecam jeszcze raz przeczytać mój poprzedni post.

[quote="bugi42"]Czyli najlepsze mecze, to według ciebie takie jednostronne, 5-0[/quote]

Wczorajszy mecz nie był jednostronny?

[quote="bugi42"]Owszem, Chelsea grała bardzo defensywnie, ale zarówno z Barceloną jak i z Bayernem, strzelenie bramki po stracie nie sprawiało im wielkiego problemu. [/quote]
Skoro zdobywanie goli przychodzi im tak łatwo to dlaczego nawet nie próbowali do straty pierwszej bramki?

Używane przez Ciebie bugi42 określenie 'gra defensywna' to murowanie bramki wszystkimi zawodnikami nie wyłączając Drogby. W piłce nożnej dąży się do strzelenia gola, dlatego tego co zaprezentowała Chelsea nie można tak nazwać. To był przykładny Antyfutbol.

[quote="WariatCFC"]I jeszcze jedno, wolę żeby futbol był grą taktyczną, niż bezmózgą bieganiną po boisku, jaką wczoraj pokazał Bayern.[/quote]

Jesteś zboczony jeśli wolisz, aby za rok w finale LM spotkały się dwie drużyny grające jak Chelsea niż drużyny grające jak Bayern. Poza tym w jaki sposób lepsza taktycznie jest drużyna, która tworzy jedną sytuację do zdobycia gola w ciągu meczu jednocześnie cudem nie tracąc bramki kilkanaście razy?

[quote="WariatCFC"]Jak według was, wielkich FM'owych ekspertów miała zagrać Chelsea w finale LM, odbywającym się na terytorium rywala?[/quote]
To nie był pierwszy i jedyny taki mecz Chelsea.

Jeśli tak ma wyglądać piłka nożna przyszłości to ja podziękuję i będę oglądać tylko City, ligę hiszpańską i ligi południowoamerykańskie.

Konkludując Chelsea jest najsłabszym zwycięzcą LM od czasu Porto, a samo stwierdzenie, że Chelsea to najlepsza drużyna Europy wywołuje u mnie śmiech.

kaseta1 Partyzant

20.05.2012 21:56    #7335     Sufler - Porady do gry - Problemy językowe
Porozumiewanie się między sobą w sensie z resztą drużyny. Na to nie ma żadnego sposobu. Po prostu piłkarz po jakimś okresie zagranicą nauczy się języka i problem zniknie.

qidass Partyzant

20.05.2012 21:24    #7336     Sufler - Porady do gry - Problemy językowe
Hej ! Nie wiem o co w tym wszystkim chodzi, ale przed meczem Rumak zasygnalizował mi, że dwaj Francuzi nie mogą się porozumieć, ze względów językowych. Co o tym sądzicie ?

bugi42 Młody aktywista

20.05.2012 20:06    #7337     Inne - Piłka nożna - Liga Mistrzów
Ja mam wrażenie, że wszyscy fani innych drużyn mają po prostu jakieś kompleksy, że Chelsea wygrała. Skoro Bayern grał tak świetnie, to dlaczego nie wykorzystał tylu sytuacji i karnego, rozluźnili się po 1 bramce? Ja jestem ciekaw jak wasze kochane klubiki zagrałyby z Bayernem w Monachium w finale LM, po totalnej rozbitce parę miesięcy wcześniej. Owszem, Chelsea grała bardzo defensywnie, ale zarówno z Barceloną jak i z Bayernem, strzelenie bramki po stracie nie sprawiało im wielkiego problemu. "RIP Futbol" powiadasz? Czyli najlepsze mecze, to według ciebie takie jednostronne, 5-0, ale zawzięte gonienie wyniku to już zwykłe frajerstwo... Właśnie na tym polega piękno futbolu, drużyna przegrywając, mimo wszystko daje radę strzelić bramkę i zwyciężyć pojedynek. No ale teraz chyba piękno futbolu określa się ilością podań... Za dużo Barcelony chyba widzieliście, skoro uważacie że gra defensywna to koniec futbolu...
...

Szemek Ekspert

20.05.2012 16:48    #7338     Inne - Piłka nożna - Liga Mistrzów
Antyfutbol- sranie w banie, taktyka to część piłki nożnej od kilkudziesięciu lat, gdyby tak nie było to drużyny nadal by grały dwoma obrońcami i pięcioma napastnikami. Bayern miał tyle okazji, że każda solida drużyna by to wygrała - ale oni nie potrafili. Czyja to wina, że Robben, a później Olic i Bastian nie potrafili strzelić karnego? Chelsea wygrała i tylko to się liczy, historia nie sądzi zwycięzców. Bayern spier***ił sprawę i bardzo dobrze, jak ktoś nie potrafi wykorzystywać okazji to jego problem.

[quote] Na punkty wygrał Bayern[/quote]

WTF? Co to ma być? Łyżwiarstwo figurowe czy mam talent?
"To tylko Internet k*rwa."

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

20.05.2012 13:35    #7339     Inne - Piłka nożna - Liga Mistrzów
Co za ludzie. Zawsze macie problem z innym zdaniem od własnego. Przecież logiczne, że skoro dla mnie mecz rozegrany nieźle taktycznie, bo Chelsea wzorowo tego nie rozegrała, to ja się z tego nie cieszę. To Bayern grał w futbol. Wykop na Drogbę to nie jest dla mnie futbol. Dla Ciebie to może być jego piękno, dla mnie śmierć.

Tottenhamu mi nie szkoda. Oni i tak nic nie są w stanie wygrać z Redknappem. Podobno nie mającym pojęcia... notabene... o taktyce. Czy chce czy nie chce, taktyka wkroczyła w futbol. O ile potrafię docenić geniusz Mourinho, o tyle gry Chelsea nie można inaczej nazwać jak nieustanna obrona na oślep.

Ale Drogba uderzył kapitalnie.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

rakowiec89 Żołnierz frontu ideologicznego

[quote="Jacko"]Szukam młodego zdolnego bramkarza do Leeds. Na początek na dublera. Mile widziany solidny fachowiec.[/quote]

- Bozhidar Mitrev (Levski Sofia) - sam zastanawiałem się nad jego sprowadzeniem właśnie do roli dublera, kusząca cena w stosunku do jego umiejętności, nie wiem tylko jak z jego pozwoleniem na pracę w UK.

- Sead Ramovic (Nowy Pazar) - stary, choć jego umiejętności w tym wieku zadowalające, podobnie jak wyżej, możesz mieć problemy z pozwoleniem na pracę w UK.

- Yann Sommer (FC Basel) - chwytanie i refleks na światowym poziomie, cena może być wysoka.

- Mike Vanhamel (KVC Westerlo) - umiejętności średnie, choć cena bardzo kusząca, jak na zmiennika to chyba idealny.

- Papa Coulibaly (AS Saint-Etienne) - wielkie umiejętności siłowe (siła, równowaga, skoczność), dobre statystyki bramkarskie, choć chyba nie dasz rady z pozwoleniem na pracę.

- Johny Placide (Le Havre AC) - idealny do roli zmiennika, myślę, że on ze względu na obywatelstwo francuskie może być Ci przydatny, choć to nie jedyny powód, bo spójrz na jego umiejętności.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution