Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Valdi91 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
23.05.2012 19:21    #7321     Football Manager - Świat taktyki - Patch 12.2.2
Witam panowie.

Mój problem zaczął się w momencie update'u FM'a z wersji czystej (tj. 12.0) na 12.1 i kolejne. Otóż, na standardowej wersji FM'a tworzone przeze mnie taktyki przeważnie odnosiły sukces, czasem nawet większy, niż się spodziewałem. Lecz te cholerne patch'e wszystko mi popieprzyły. Moje złote taktyki są totalnie do kitu, rozmowy motywacyjne nie zdają egzaminu, gra stała się koszmarem. Zaczęło się do patcha 12.1, kiedy przestały działać rozmowy. Lecz jako, że lubię grać z doświadczeniem 'niedzielnego piłkarza', potrafiłem to zrozumieć, pomyślałem: "Po prostu zwiększyli nacisk na doświadczenie, i tyle. Żeby zaczęli mnie słuchać będę musiał coś wygrać.". I rzeczywiście, tak to było. Większym problemem była taktyka. Moja super wypasiona taksa, którą grałem wszędzie i wygrywałem wszystko (dobra, przesadziłem, wygrywałem sporo) zaczęła szwankować. Grając nią cieszyłem się jak gwizdek, ponieważ grałem tak jak lubię i zdobywałem trofea. Gdybym zostawił to jak było, zginąłbym marnie, więc musiałem wprowadzić korekty, które niekoniecznie odpowiadały moim upodobaniom taktycznym. Jednak z kolejnymi aktualizacjami było tylko gorzej. Obecnie - przyznam się szczerze i bez bicia - nie potrafię stworzyć skutecznej taktyki. Od pierwszego update'u stworzyłem milion pięćset taktyk, jednak żadna się nie sprawdziła, niezależnie od założeń w niej zawartych. Pozostał mi jedynie powrót do korzeni.

Tutaj proszę Was o rady - jakie założenia ze sobą powiązane najlepiej skutkują? Chodzi mi o to, że np. kiedy podania są krótkie, gra się wolno i szeroko, bądź szybko i wąsko. Kiedy się atakuje, ustawia się łagodny pressing, kiedy się broni - intensywny. Chodzi mi o takie bajery, jak to wszystko połączyliście, że odnosicie sukcesy. Ja próbowałem wielu rozwiązań, bez skutku. Widocznie moja taktyka z początków gry w FM12 była zrobiona na farcie, bo teraz za cholerę nie mogę rozgryźć tego sytemu. Kiedy wygram, to 1:0, i to po słabej grze. Częste remisy i wpadki w meczach z outsiderami - norma. Dodam, że zawsze miałem 2 taktyki - u siebie kontrola, na wyjazdach kontra. Czasem miałem przygotowaną superofensywną taktykę, by w ostatnich minutach spróbować wyrównać, bądź znów wyjść na prowadzenie, w przypadku zaskakująco słabego rezultatu. Teraz nie działa żadna z nich.

Tak więc skorzystam ze wszystkiego, co możecie mi zaoferować :D Od razu mówię, że nie interesują mnie całe taktyki ściągnięte z neta. Dla mnie esencją gry w FM'a jest osiąganie sukcesów grając własnym wytworem. Wykorzystując cudzą taktyką nie odczuwam przyjemności z gry. Sęk w tym, że nie potrafię zrobić własnej... Cóż, zwracam się o pomoc do ludzi dobrego serca, spróbuję wykorzystać Wasze rady, i z tych, które najbardziej będą odpowiadać moim upodobaniom postaram się stworzyć nową, śmiercionośną broń :)

Eskel Partyzant

Akurat ten problem co opisalem wystapil na kopii oryginalnej, ktora pozyczylem od znajomego. ;) Odnosnie problemu, powiekszyłem ta pamiec wirtualna, zrobilem reinstalke systemu i gdy zaczynam nowa gre Milanem. Ladnie wszystko podczas okienka transferowego, podczas sparingow. Gdy dochodzi do superpucharu Włoch z Interem, zaczynam mecz. 5 minut i blue screen... :/ Dlaczego :|?

Palimpsest Młody aktywista

Z Grindhouse jest taki problem, że to film o niczym. Mówię tu o Deathproof, bo tylko ten oglądałem. Gra aktorska, dno. Jedynie Russell trochę ratuje sprawę. Pani Fabuła miała dosyć Tarantino i odpuściła sobie ten film, jest w nim nieobecna. Za grosz nie widzę atutów tej produkcji. Chociaż i tak jest lepsza, niż te polskie "komedie" z przełomu wieków które wymieniliście. Polska kinematografia byłaby znacznie bogatsza bez tych gniotów pokroju "Fuksa".
@

obojętny Partyzant

23.05.2012 00:43    #7324     Sufler - Edytor - Nowe reguły krajowe - grupy.
[quote="iskopanlo"]Witam. Robię sobie własną ligę, z własnymi drużynami. W 1- lidze jest 11 drużyn. Natomiast w drugiej chciałem zrobić 2 grupy po 8 zespołów.
Chcę dodać te ligi poprzez: dodaj ligi --> zawiera grupy --> (tu wybieram ligę) --> ...; I tu właśnie mam problem. Otóż gdy mam wybrać te ligi, to zamiast pokazania mi się "2. liga N" i "2. Liga S", to pokazuje mi "1. Liga". Jak to rozwiązać?[/quote]

Chyba musisz zrobić nową lige a potem dodać ją tak jak opisałeś w poście

jaruone Młody aktywista

22.05.2012 22:42    #7325     Sufler - Porady do gry - Pozwolenie o prace Anglia
Temat zaczyna być ciekawy - początkowo sądziłem że ja coś namieszałem w edytorze lub pliki .edt które wgrałem zawierały błąd- przed nową rozgrywką zawsze ustawiam sobie kontrastowe czcionki meczowe i kolory "kulek" , bawiłem się też trochę w regionalnych ligach niemieckich. Skoro WariatCFC ma "gołą" grę to wychodzi na to że to wina leży gdzieś dalej.

Zacząłem dawać kontrakty na lewo i prawo Rumunom oraz Bułgarom i za każdym razem trzeba czekać na zezwolenie ( tak problem tyczy się też Bułgarii która jest w UE ale nie należy do układu z Schengen - jak Rumunia - może tu leży pies pogrzebany ?? Choć to dziwne - bo w rzeczywistości przynależność do tego układu nijak się ma do możliwości pracy w krajach Unii w tym Anglii).

Jestem zaskoczony - jeśli temat został zepsuty w patchu który był chyba z miesiąc temu (chyba że coś się doinstalowało ze Steama ostatnio - nie zwracam na takie rzeczy zbytniej uwagi choć wydaje mi się że wyłapywałem to na bieżąco) to dziwi mnie że nikt wcześniej tego nie wyłapał i nie nagłośnił - wszak ligi angielskie są chyba najpopularniejsze w FM'ie. O co tu biega ?? Ma ktoś pomysł jak to naprawić bez rozpoczynania od nowa rozgrywki ??

Osoby grające w ligach angielskich - prośba - sprawdźcie jak wygląda sprawa zatrudnienia Rumunów i Bułgarów w waszych grach.

Z "krzaków" wyłapałem też w wyszukiwarce zawodników lub przydziałach skautów regiony świata są lekko zgermanizowane " Sudamerika (pisane przez "Ü" ), Ozeanien, Asien etc. Wydaje mi się (nie zwracałem na to uwagi) że wczesniej było normalnie po polsku - Południowa Ameryka, Oceania, Azja etc.

BTW - Nie wiem czy to błąd czy twarde wskaźniki ale jak kolega WariatCFC nie może zatrudnić Torje który jest regularnie powoływany do reprezentacji, to chyba coś też jest nie tak w tym temacie - z tego co pamiętam pozwolenia w Anglii dawano z automatu jeśli w przeciagu roku gracz rozegrał ileś (strzelam 80%) spotkań w reprezentacji np 8 na 10 możliwych. Do mnie zawodnicy tego typu nie chcieli za bardzo przechodzić więc nie sprawdzę, ale nie wiem czy tu nie ma też jakiś "wałków". Ogólnie zatrudnianie piłkarzy w Anglii zawsze mnie ciekawiło - taki Kaebi regularnie grywa w reprezentacji Iranu i nie da się go zatrudnić, a w kadrach tuzów pokroju Chelsea czy Arsenal pałęta się wielu młodych grajków z Brazylii etc.

Rodzyn7 Partyzant

[quote="najdi013"]Mam problem. Zalogowałem się na Mozilli (z "zapamiętaj mnie";) i teraz strona cmrev nie chce mi się wczytać. Po prostu zatrzymuje się ładowanie i jest biała strona. Obecnie jestem na Operze z musu, ale wolałbym używać Mozilli.[/quote]

Czy zamierzacie zająć się tym problemem? Mam tak samo. Na chroomie śmiga, na firefoxie nic się nie wyświetla. Pomogło wyczyszczenie ciasteczek, ale teraz znowu to samo.

damic Partyzant

22.05.2012 14:18    #7327     Sufler - Dodatki do gry - mini scout fm 09
Ściągnąłem sobie mini scouta i mam problem , ponieważ nie wiem jak z niego korzystać pomocy! Co jest

Speed El Commendante

Grupa: Administrator
22.05.2012 12:47    #7328     Sufler - Dodatki do gry - Logopaki, facepaki
Firma, która nam hostuje pliki, ma jakieś problemy techniczne. Potrwają pewnie nie krócej niż 48h.Podziękowaliśmy im już za współpracę i będziemy wrzucać pliki jak najszybciej się da na nowe, swoje serwery.

Póki co, jedyna opcja pobierania to MIRRORY (są dostępne pod opisami, ale nie wszystkie pliki je mają)

Przepraszamy za te niedogodności...
Dumnie od 2002 roku z CM Revolution

Lubie_Placki Partyzant

[quote="witja"]Wieczór.
Szukam kreatywnych, ofensywnie grających skrzydłowych. Gram otwartą, szybką i ofensywną piłke, z racji czego skrzydłowi muszą kiwnąć 2 przeciwników pięknie dośrodkować itd :D
W cholere mi sie z tym spieszy.
FM 12, 4 sezon, zimowe okienko. Do wydania mam 20 mln euro.[/quote]

Na prawe skrzydło polecam ci Vladimira Weiss'a. Naprawdę solidna półka, a dzięki szybkości bez problemu mija bocznych obrońców, u mnie ściągnąłem go tylko za 5,75mln. Na drugą stronę może spróbuj Karima Ait Fane lub Remy'ego Cabelle, obaj z Montpellier, a ten pierwszy potrafi ładnie wypracować bramkę :)

kaseta1 Partyzant

21.05.2012 20:37    #7330     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Mam problem. I to spory. Nagle przez kontuzje w reprezentacjach powołani zostali wszyscy moi 4 gracze zdolni grać na lewej obronie. I to nie na jeden sparing, ale na Puchar Narodów Afryki! Sytuacja wygląda tak: mam na ten moment 3 środkowych obrońców ( 1 z nich to także DM), jednego nominalnego prawego obrońcę i jednego pomocnika będącego w stanie zagrać na prawej obronie. Po dokładnej analizie przekonałem się, że nie ma możliwości wypożyczyć kogoś sensownego - lewi obrońcy na poziomie nie chcą zgodzić się na wypożyczenie, reszta jest zbyt słaba . Tak więc pozostaje mi gra trójką obrońców. Zrobiłem nawet nową taktykę, ale pozostają w niej wielkie dziury na bokach obrony. Próbowałem różnych ustawień i jak na razie nie udało mi się. Może komuś udało się rozwiązać ten sam problem i podzieliłby się swoim sposobem. Dużym problemem jest też fakt, iż nie posiadam prawych i lewych pomocników, sami ofensywnie nastawieni skrzydłowi. Jeśli ktoś miałby jakieś ogólne rady jak ustawić drużynę w systemie z 3 obrońcami to byłbym bardzo wdzięczny gdyby mi pomógł :) Chodzi o tylko 5 spotkań, ale bardzo ważnych spotkań. Aktualnie mam początek stycznia i przerwę zimową, więc z pomocą kilku sparingów nie będzie problemów z wprowadzeniem zupełnie nowej taktyki.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.