Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Godlike87 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
31.05.2012 01:41    #7291     Sufler - Edytor - Edytor czasu rzeczywistego.
Na forum fmrte przecież jest odpowiedni dział od raprtowania tego typu problemów.

buczek93 Młody aktywista

30.05.2012 23:07    #7292     Sufler - Porady do gry - Rozmowy motywacyjne, nowy patch
ja miałem w TSV ten problem, ale zrzuciłbym taką reakcję na barki doświadczenia (a właściwie jego braku) wirtualnego menedżera oraz na morale piłkarzy (moi gaśli jak knoty gdy mieli niskie albo i gorsze, jak im się poprawiło to problem zniknął). Ja proponuje dokręcić im śrubę, wypracować własny kodeks kar i nagród (niezbyt rygorystyczny ofc) i po roku piłkarze się przyzwyczają do tego co i w jakim tonie się mówi :)

buczek93 Młody aktywista

30.05.2012 22:57    #7293     Sufler - Porady do gry - Brak zdjęć regenów
Może po prostu gra ładuje już za dużo obiektów i dodatkowych dupereli do pamięci gdy grasz ? Ja cierpie na to samo - nie miałem tego problemu dopóki nie wgrałem sobie facepacka Premiership - od czasu gdy zagościł on w plikach FM'a, gra potrafi zgubić pojedyncze twarze wygenerowanych grajków, szczególnie zaś upodobała sobie jednego z moich piłkarzy. Tak się po prostu dzieje, będziesz musiał z jakichś dodatków zrezygnować. Ot, "rozwiązanie problemu" zbyt częstych crash'y przy grach przeładowanych dodatkami graficznymi.

buczek93 Młody aktywista

30.05.2012 22:54    #7294     Sufler - Porady do gry - Zbyt długi czas rekonwalescencji
Witajcie. Prowadzę sobie TSV Monachium, pościągałem do składu młodych i zdolnych kopaczy, oczywiście w celach rozwoju. Sam z siebie daje im tyle, ile mogę (czyli częste mecze, dobre programy treningowe, utalentowani trenerzy) jest natomiast jedna rzecz, która im niewątpliwie przeszkadza w rozwoju talentu. Są to felerne kontuzje. Problem jest w tym, że ich leczenie trwa znacznie dłużej, niż w City, które prowadzę drugim managerem. Jest to o tyle dziwne, że w TSV fizjoterapeutów nie zebrałem spod monopolowego i żyję w przekonaniu, że są to znający się na rzeczy goście.
http://www.bankfotek.pl/view/1262222
http://www.bankfotek.pl/view/1262224
Tak wyglądają panowie od leczenia graczy w TSV

http://www.bankfotek.pl/view/1262225
http://www.bankfotek.pl/view/1262226
http://www.bankfotek.pl/view/1262227
A tak w City.
Jakichś wielkich różnic w atrybutach tych speców nie ma, ale kontuzje leczy się dużo dłużej (podczas gdy w City pęknięte żebra to jakieś 4 tyg. odpoczynku, w TSV jest 6-7 tyg., złamana kość śródstopia to w City czas do 4 miesięcy, w TSV oscyluje on w granicach 5). Czym to jest spowodowane ? Czy mam szukać lepszych speców ? A może to wina obiektów sportowych ? Z góry dzięki za wszelkie sugestie :)

kakolgda Partyzant

30.05.2012 21:57    #7295     Sufler - Porady do gry - Rozmowy motywacyjne, nowy patch
Mam ten sam problem co nie wybiorę na rozmowach motywacyjnych to są zgaszeni, znaleźliście na to jakiś sposób ?

Szemek Ekspert

30.05.2012 19:45    #7296     Sufler - Porady do gry - Ogromny problem - FM 2011
Po co zakładasz nowy temat, jeżeli jest tu tego mnóstwo?

http://www.cmrev(...)#p158125
http://www.cmrev(...)#p159231
http://www.cmrev(...)l#t19332
http://www.cmrev(...)#p152906

Wyszukiwarka jest w prawym górnym rogu ekranu.
"To tylko Internet k*rwa."

Synyster_Gates Partyzant

30.05.2012 18:29    #7297     Sufler - Porady do gry - Ogromny problem - FM 2011
Otóż jakiś czas temu wyświetlił mi się bluescreen w czasie rozgrywki. Od tego czasu ilekroć próbuje włączyć mecz to zawsze wyświetlają mi się różniej maści komunikaty, po czym gra się zamyka. Pojawiają się one kiedy klikam "zgłoś zespół", a są treści : "not well-formed(invalid token) at line1 of speed.xml", "not well-formed(invalid token) at line1 highlights.xml" itd. Reinstalowałem, próbowałem nowej rozgrywki, skasowałem wszystkie zapisy, ale niczego to nie dało. Gra jest oryginalna. Proszę pomóżcie, bo w ogóle nie mogę grać :/

TomOlej Partyzant

30.05.2012 10:47    #7298     Sufler - Dodatki do gry - FM 2008 - kilka problemów
Kilka dni temu postanowiłem pograć w starszą wersję FM a mianowicie w wersję z 2008 roku. Gdy w końcu znalazłem płytę z FM i ją zainstalowałem, natrafiłem na następujące problemy:
1. Gram na UPDATE od zymon'a (http://www.cmrev.com/fileplanet/plik/Uaktualnienie-FM-2008-by-Zymon-fix.html) i nie wiem w jaki sposób ustawić ligę rosyjską jako ligę grywalną.
2. Jestem wręcz pedantyczny na punkcje szczegółów wiec potrzebuję wielkiego packa z logami, twarzami itd. Znalazłem taki dodatek Football Manager 2008 all graphics version 1.1 [reyder_fm2008_superpack_v1.1.zip (1.86 Gb)] ale nie mogę znaleźć wersji do pobrania. Jeżeli ktoś ma to bardzo bym prosił o upload albo link do jakiegoś innego packa.
3. Ostatni problem to skórka która jakoś mnie nie przekonuje do siebie. Ma ktoś może jakoś ? bo tych z cmrev nie da się pobrać.

Z góry dziękuję za pomoc.

Valdi91 Młody aktywista

[quote="loswariatos"]@Valdi91 - przeczytałem Twój post i zacząłem się zastanawiać czy temat dotyczy FM12 czy CM97/98. Podmiany lig? Ty tak poważnie?[/quote]

Ano poważnie. Nie chce mi się tego szukać, żeby Ci udowadniać, btw. takie dodatki mnie nie interesują, więc i tak nie mam w tym celu. Ale na chłopski rozum, co to za problem podmienić w edytorze zespoły występujące w danej lidze? Żaden. Ktoś się trochę pomęczył, wszystkie zespoły portugalskie na polskie, poustawiał wszystkie pierdoły jak zajmowane miejsca, zasady ligi i co tam jeszcze trzeba i gotowe...

W celu weryfikacji sam wrzuciłem Wisłę do Premier League, podmieniając ją za pierwszy lepszy klub, który się zaznaczył. Wszystko śmiga, cała śmietanka Premiership jeździ na mecze wyjazdowe do Krakowa.

Skoro więc udało się z jednym klubem, co za problem podmienić całą ligę? Żaden. Fakt, że jeśli ktoś chce zrobić to porządnie, kilka godzin w edytorze posiedzi. Brakujące kluby z polskich lig i grających w nich zawodników trzeba by zrobić samemu, więc 'kilka godzin' zamieni się w kilkanaście, jak nie kilkadziesiąt. Wydaje się to mało opłacalne, ale dla chcącego nic trudnego.

@fred

Jeśli Twój ulubiony klub gra w 3. czy też 4. lidze, to zamiast tworzyć cały system rozgrywek utwórz jedynie swój klub wraz zawodnikami i zacznij grę od 2. Ligi. Logo, twarze i koszulki będziesz mógł mu wykonać i cieszyć się nimi w grze. Wiem, że o wiele fajniej byłoby prowadzić swój klub w jego macierzystej na dzień dzisiejszy lidze, a moim zdaniem za dużo z tym roboty, chyba, że masz bardzo dużo czasu i jeszcze więcej chęci. A jeśli zależy Ci po prostu na samym systemie rozgrywkowym, to cóż, albo znajdziesz gdzieś w necie patch, o którym mówiłem w swoim pierwszym poście (tylko zaznaczam, nie wiem, czy on czasem nie był do jakiegoś starszego FM'a, 11 czy nawet 10), albo zakasać rękawy i odpalać edytor :D

Valdi91 Młody aktywista

29.05.2012 20:47    #7300     Sufler - Porady do gry - Nagłe załamanie formy
Kryzys formy to standard, przynajmniej raz, jak nie dwa razy w sezonie. Jedne kryzysy trwają dłużej, inne krócej, ale nie da się rozegrać dobrego sezonu non-stop tym samym składem i taktyką. Przykładowo, u siebie w Lechii od pierwszej kolejki szedłem pewnie w kierunku mistrzostwa, wygrałem rundę jesienną z bodajże 9-cio czy 11-sto punktową przewagą nad drugim w tabeli Śląskiem Wrocław, by pod koniec sezonu zgubić formę i pozwolić Wojskowym rzutem na taśmę zgarnąć tytuł mistrza sprzed nosa moich zawodników. Oczywiście jest to dla mnie rozczarowanie, ale bywa i tak... Grunt to odpowiednio szybko reagować. Tak jak napisał kolega wyżej, wrzuć im nową taktykę na warsztat, najlepiej standardowe 4-4-2. Nie lubię tym grać, ale muszę przyznać, że jest niezawodne. W sumie w akcie desperacji, kiedy już widziałem zbliżający się z zabójczą prędkością Śląsk i tragiczną formę moich piłkarzy, załączyłem klasyczne 4-4-2 i co? Niespodziewane zwycięstwo 2-0 z Legią. Niestety to nie wystarczyło, następny mecz zremisowałem i Śląsk sprzątnął mi majstra sprzed nosa. Przyczyny mogą być różne, począwszy od morale - jeśli masz niskie to tak jak kolega wyżej napisał - zorganizuj swoim chłopakom kilka meczów z ogórkami, niech ograją ich wysoko, to przełoży się na lepszą atmosferę w drużynie i może zaowocować lepszą grą. Kiedy drużyna gra dobrze, zazwyczaj ma 2-3 'wodzirejów', na których opiera się gra, i którzy zapewniają Ci świetne wyniki. Paradoksalnie, wystawianie ich w każdym meczu to błąd. Grasz na 3 frontach - Bundesliga, DFB-Pokal i Champions League, więc wiadomo, że się w końcu najprościej mówiąc 'zajadą', wypalą i zgubią formę. Rotuj składem, dawaj pograć zawodnikom z rotacji, nie graj tylko jedną jedenastką. Dając grać wszystkim zwiększasz rywalizację w zespole, pokazujesz, że każdy ma szansę zagrać, o ile spisze się na miarę Twoich oczekiwań. By poprawić grajkom humorki możesz również podnieść im status w drużynie (choć z tym nie szarżuj, bo później będą płakać, że grają za mało jak na odgrywaną przez siebie role w zespole), zaoferować bardziej lukratywny kontrakt, z pokaźnymi premiami za bramki i miejsce w 11 sezonu. Możesz również spróbować zebrać zespół i dać im do zrozumienia, czego od nich oczekujesz. Choć jeśli wcześniej nie reagowałeś a terasz spuścisz im burę za słabą grę, stwierdzą, że są mistrzami świata i świetnie im idzie, a Ty robisz problem z byle czego i morale spadnie. Więc najlepiej skorzystaj z rady kolegi wyżej, załącz nową taktykę i postaw na innych zawodników. Niech Twoje gwiazdy zobaczą, że nie są sami, że w razie słabej formy masz ich kim zastąpić.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.