Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Assurin Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
28.06.2012 17:19    #7141     Sufler - Porady do gry - Problem z napastnikami
Witam,
uznałem że nie będę zakładał nowego tematu. Mój problem również mam z napastnikiem. Dokładnie z Ibrą. Strzelił mi 30 bramek, a jakoś od 5-6 meczy, zero goli, zero asyst. Próbowałem zmienić mu role, jak również wystawiać go z ławki. Niestety nic nie pomaga.

@tomanbarca, może zmień im rolą, może to jakoś pomoże

L.B.C. Partyzant

28.06.2012 15:08    #7142     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Witam,

Mam taki problem, wyprowadzając kontratak ze skrzydła zawodnik zamiast podawać w dowolnej chwili do lepiej ustawionego zawodnika pędzi z piłką do samej linii końcowej i dopiero wtedy stara się podać (dośrodkować), strzelić lub (najczęściej) traci piłkę i w najlepszym przypadku zyskuję rzut rożny. W kontrataku uczestniczą zawsze jeden lub dwaj zawodnicy i ZAWSZE są oni optymalnie ustawieni do otrzymania podania (prostopadłego czy wcześniej wrzutki) i wykończenia na pustą bramkę, tylko biegnący z piłką (będący często za nimi lub w jednej linii z pozostałymi) normalnie jakby ich nie widzi.

Gram Juventusem, atak od lewej - schodzący napastnik (atak) Vucinic - odgrywający napastnik (pomoc) Matri - skrzydłowy (atak) Krasic.

Będę wdzięczny za wszystkie wskazóki
"Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości".

Gianni Agnelli

Szemek Ekspert

28.06.2012 14:23    #7143     Sufler - Porady do gry - Kwestia reputacji managera
@up - dokładnie tak jak napisałeś. Dziwne i wkurzające jest jak krótko trzeba pracować na dobrą reputację menedżera. Nie piszę, że chciałbym 20 lat tyrać po niższych ligach, żeby dostać robotę w Championship czy T-Mobile Ekstraklasie, ale odrobinę mogliby to utrudnić.

Chociaż kolega, który zakładał temat, ma odwrotny problem :) Doradzam cierpliwość, Tobie jako menedżerowi reputacja spokojnie wzrośnie, nie martw się. Z klubem będzie gorzej.
"To tylko Internet k*rwa."

Keysee Partyzant

28.06.2012 14:20    #7144     Sufler - Porady do gry - Z legendy do słabeusza i powrót
Ciężko mi było jakkolwiek zatytułować post. Jeśli był już ten temat wcześniej poruszany to również przepraszam, gdyż szukałem ale nie do końca wiem co wypisać aby mi wyszukało podobny temat.

Co do tematu chodzi mi pewną sytuacje, która przydarzyła mi się w poprzednim FM 11. Grałem Man Utd zdobywałem mistrzostwa przez jakieś 4-5 lat. Wszystko szło pięknie, dostałem się do Galerii Sław Angielskiej Ligi, potem poszedłem do bodajże Barcelona, spędziłem tam sezon i zrobiło się nudno więc stwierdziłem że wybiorę się do słabej drużyny - Arka Gdynia (1 Liga polska wtedy). Spędziłem tam 2 sezony, trochę osiągnąłem i zachciałem powrotu na wyspy. Widzę wolne posady wśród wielkich drużyn takich jak Liverpool, Chelsea. Zgłaszam się a tutaj same teksty że chyba jestem niepoważny i kim ja jestem. Przypomnę że wcześniej wygrywałem z 3 -4 niemalże pod rząd Lige i zgłaszała się po mnie Barcelona. Ostatecznie wylądowałem w Bristol City z Championship bo wyżej nie miałem szans.

Czy jest możliwe że po 2 sezonach w Arce spadła mi tak mocno reputacja że nie chcieli mnie chociażby do średniaków z Premier League? Bo teraz mam podobną sytuacje. Manchester United, Real Madryt, Napoli z każdym tam jakieś mistrzostwo zdobyte. W Galerii Sław widnieje. Zrobiło mi się nudo i chce iść do 2 ligi Irlandzkiej. Czy nie będę mieć po 2 sezonach podobnego problemu? Bo nie ukrywam że chce powrócić kiedyś do Manchesteru United lecz na razie siedzi tam twardo Mourinho i wszystko wygrywa :P

DarkShinigami Partyzant

Witam wszystkich, jestem nowym graczem FMa(2012 to moj pierwszy) . Zaczalem gre Lechem Poznan, 1 sezon ledwo ledwo 1 miejsce, na zmiane kupilem sobie Franca Songo, Clemenca Matawu, Erica Addo, Stephena Appiaha , Janoszke(ten lewy pomocnik imienai nie pamietam) i Titi. Z Songo , Appiaha, Addo i Janoszki jestem zadowolony, Reszta srednio. I teraz pytanie brzmi: Kogo kupic zeby dac rade powalczyc w LM? Mam 2mln na transfery.
No i problem z Rudnevsem, przez caly sezon strzelil 4 bramki... Wartosc spadla do 700 tys. Sprzedac go? Liczyc ze sie odblokuje?
Moja jedenastka wygladala tak(w nawiasach rezerwowi w razie kontujzji):
Bramka:Buric(Kotorowski)
Lewa obrona:Djurdevic(Henriquez)
Prawa obrona:Wojtkowiak(Kikut)
Srodek:Wolakiewicz, Arboleda (Addo, Kaminski)
Lewe skrzydlo: Tonev (Janoszka)
Prawe skrzydlo: Songo (Krivets)
Srodek pola: Injac Murawski (pozniej Injac oslabl wiec Krivets, Appiah, Mozdzen)
Wysuniety pomocnik: Stilic (Matawu)
Napad: Rudnevs (Titi)
Teraz do zespolu jeszcze wpuscilem CHrapka i Drygasa

BeKaSiak Partyzant

27.06.2012 22:36    #7146     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Witajcie!
Zacznę od tego że nigdy nie potrafiłem sam stworzyć taktyki. W FM11 miałem problem tak i teraz mam problem i mecze sie gdyz nawet taktyki ze stron nie pomagają mi. W FM 10 miałem jedna dobra taktykę i pasowała ona prawie do każdej drużyny (nie pamiętam nazwy). Obecnie gram Bruk-Bet Nieciecza i wygląda to bardzo zle jak juz mówiłem próbowałem rożnych taktyk niekiedy działały przez 5 meczy a potem klapa. Grajac Miedzią Legnica udało mi sie awansować do I ligi a następnie zając 3 miejsce w I lidze na ustawieniu 4-3-3. W Niecieczy ta taktyka ma sie jako tako raz wygrywam raz przegrywam. Jako to w zespole I ligi mocarzy nie ma, ale chcialbym wkoncu awansowac do E-klasy. Zwracam sie o pomoc do was użytkownicy CMrev o jakaś taktykę dobra dla zespołu Bruk-Bet Niecieczy. Czytałem gdzieś ze dla słabych zespołów dobra taktyka jest 4-4-2 no, ale czekam na wasze pomysły.

Adaminho12 Partyzant

27.06.2012 20:58    #7147     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Witam!
Mam sezon 16/17 prowadzę Liverpool i tu pojawia się mój problem, nie mogę znaleźć odpowiedniej taktyki, wcześniej w Wiśle jakoś szło(miałem sporo kasy na transfery więc miałem piłkarzy 2/3 klasy lepszych od pozostałych drużyn) i w PSV (tu zdecydowanie najlepiej, Skrzydłowi obsługiwali napastnika Lozano podaniami na wolne pole ten natomiast 1 vs 1 nie pudłował).
Szukam jakieś taktyki do Liverpoolu posiadam wielu Środkowych pomocników : Eriksen, Suso, Isco, Lamela, Henderson (wszyscy atrybuty Podania, Technika, Gra z Pierwszej Piłki, Kreatywność i Drybling mają ok 15 i wyżej) skrzydłowych : Pedro Alvarez, Gaitan, Ramirez, Suarez (wszyscy mają podobne staty co ŚP) i Napastnicy Kobilzek ,Vossen (Znakomite wykończenie i opanowanie do tego Kobilzek nie dość że jest szybki to wysoki silny i dobrze gra głową.
Do tego mógł by mi ktoś objaśnić jak przygotować się do odpowiednią taktykę co do przeciwnika i jak reagować na to co się dzieje na boisku, bo po tym jak przeczytałem poradnik w 3 meczach straciłem 6 goli O.o więc nie zrozumiałem o co chodzi.

Amtrue Partyzant

Witam,

to mój pierwszy post na forum i od razu problem:)

Mianowicie gram Ruchem Chorzów ustawienie 4-4-1-1. Z jednym wysuniętym napastnikiem "odgrywającym". W opcjach wszystko poustawiane idealnie (tak myślę), podania do odgrwającego, na głowę, skrzydłowi dośrodkują z lini, ustawieni są ofensywnie bez strzałów z daleka. Środkowy napastnik ustawienia "odgrywający" Wysoki gra głowa 16, sila 16 ustawianie sie 14... i....

W meczu kiedy oglądam całość dosłowie jedno czasem 2 dośrodkowania idą na tego napastnika.... Chciałbym aby odgrywał głową do wchodzących z głębi pomocników ale nic takiego się nie dzieje. W FM 2011 lub 2010 grałem tak samo i tych podań było sporo, tu prawie wogóle.

Proszę o jakąś poradę.. to wina silnika czy co? Co mogę zmienić, mogę podać więcej szczegółów tylko napiszcie co pisać.
dzięki za pomoc

Valdi91 Młody aktywista

Wiem, że do Legii czy Lecha Fierro czy Sanogo da się ściągnąć bez problemu. Oczywiście nie od razu w pierwszym sezonie, ale jak kolega napisał - w trzecim to już na lajcie.

Co do tematu: Tak się właśnie dzieje, kiedy źle ustawisz rolę w drużynie. Dałeś gówniarzowi 'zaplecze zespołu' więc skoro jest on bardzo ambitny to chciałby w co którymś tam meczu grać, czasem z ławki chociaż wejść czy coś. Jeśli chcesz tego uniknąć zmniejsz mu rangę, zdegraduj go do powiedzmy 'bardzo obiecujący młody zawodnik'. Idę o zakład, że nie będzie mu to odpowiadać, i będzie z tego powodu płakał, może nawet chcieć odejść. Lepszym sposobem będzie wykorzystanie rad kolegów wyżej i wypożyczenie go gdzieś, gdzie będzie grał regularnie, bądź jeśli masz go w planach daj mu pograć z ogórkami, wpuszczaj na końcówki mniej ważnych meczów, jak to wcześniej też ktoś zauważył. W ostateczności możesz zmniejszyć mu rolę w klubie, wkurzy się na pewno, lecz wszystko będzie si jeśli uda Ci się gnojka zdyscyplinować. Chociaż znów muszę odwołać się do wypowiedzi któregoś z kolegów - w rezerwach czy też lidze juniorskiej będzie się marnował. Więc najlepszą opcją dla niego jest kilkuletnie wypożyczenie.

tidididi Partyzant

27.06.2012 19:00    #7150     Sufler - Problemy techniczne - Crash Dump po dodaniu ligi
Potwierdzam. Problem występuję też u mnie.

Gram na ligach: Anglia, Niemcy, Francja, Hiszpania. Problem pojawia się przy próbie dodania Holenderskiej i Włoskiej. Błąd wyskakuje 3 lipca.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.